Με δόλο πανεπιστήμιο στα Κατεχόμενα γίνεται μέλος της Icograda!

06-03-2011

Μια αρνητική έκπληξη περιμένει όσους κάνουν ένα πέρασμα από τις σχετικές με το Εκπαιδευτικό Δίκτυο σελίδες του site της Icograda, του ύψιστου διεθνούς οργάνου της γραφιστικής:
Ανάμεσα στα συνδεδεμένα με την Icograda εκπαιδευτικά ιδρύματα θα βρει και το “Eastern Mediterranean University”, ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο στην Αμμόχωστο, με διεύθυνση “Mersin 10 Famagusta, North Cyprus, Turkey”!!!
Κατά τα φαινόμενα, το εν λόγω ίδρυμα υπέβαλε αίτηση ώστε να γίνει μέλος του Εκπαιδευτικού Δικτύου της Icograda χρησιμοποιώντας την παραπάνω διεύθυνση, που αμφισβητεί ακόμα κι αυτή την υπόσταση της “Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου” για την οποία τόση ενέργεια έχει αναλωθεί από την τουρκική και τουρκοκυπριακή πλευρά. Στην αίτησή του δήλωσε ως χώρα-έδρα, ούτε την Κυπριακή Δημοκρατία, ούτε το ψευδοκράτος της Βορείου Κύπρου, αλλά… την Τουρκία!
Πέφτοντας στην παγίδα αυτή, το ΔΣ της Icograda υπέπεσε σε γκάφα ολκής, όταν σε συνεδρίασή του, που πραγματοποιήθηκε στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής στα τέλη Φεβρουαρίου, έκανε δεκτό το αίτημα του Eastern Mediterranean University (EMU), εντάσσοντάς το στο δίκτυο των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που συνεργάζονται με την Icograda.
Τη σχετική ανακοίνωση αντελήφθησαν στην Κύπρο, όπου έχουν την έδρα τους δύο Πανεπιστήμια που είναι ήδη μέλη του Εκπαιδευτικού Δικτύου της Icograda. Εκ μέρους του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας, ο πρόεδρος του Τμήματος Σχεδιασμού και Πολυμέσων, κ. Κλήμης Μαστορίδης έφερε την υπόθεση στην προσοχή των υπευθύνων της Icograda, ενημερώνοντας ότι αν το διεθνές όργανο δεν πάρει τα κατάλληλα μέτρα, τότε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας θα αναγκαστεί να τερματίσει τη δική του συνεργασία.
Για την ώρα, οι υπεύθυνοι του site της Icograda αναγράφουν το όνομα του EMU κάτω από τη λίστα των Κυπριακών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων (ΣΣ: την Κύπρο μπορεί κάποιος να τη βρει κάτω από τις χώρες της Ασίας), ενώ αναμένεται νέα συνεννόηση του ΔΣ, ώστε να αποφασισθεί ποια μέτρα θα ληφθούν για το ζήτημα που προέκυψε.
Ως μέλος του Διεθνούς Δικτύου Μέσων Ενημέρωσης της Icograda, και έπειτα από ενημέρωση που λάβαμε από τον κ. Μαστορίδη, και το +design απέστειλε επιστολή στο ΔΣ της οργάνωσης ζητώντας διευκρινήσεις και γνωστοποιώντας τη στάση του σε περίπτωση μη διευθέτησης του ζητήματος. Επίσης, με τη σειρά μας φέρνουμε το θέμα υπόψη των μελών του ΔΣ της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας, ώστε κι εκείνη με τη σειρά της ως μέλος της Icograda να πράξει αυτά που κρίνει σωστά.
Για οποιαδήποτε εξέλιξη προκύψει θα σας κρατάμε ενήμερους μέσα από τις σελίδες μας.

Όποιος έχει την περιέργεια να μάθει περισσότερα για το EMU, το οποίο διαθέτει campus 2200 στρεμμάτων, εκπαιδευτικό προσωπικό 1000 ατόμων και 15000 φοιτητές, μπορεί να ακολουθήσει αυτόν το σύνδεσμο.Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΝΕΑ 10-09-2019 [0]

H Bαλένθια παγκόσμια πρωτεύουσα του design

ΝΕΑ 27-08-2019 [3]

Kos

ΝΕΑ 25-07-2019 [1]

Αλλαγή σελίδας για τον Stefan Sagmeister

ΝΕΑ 19-07-2019 [0]

Ήταν μια φορά ένας κομίστας στην TV

ΝΕΑ 30-06-2019 [0]

Αλλαγή σελίδας για την Apple και τον Jony Ive

ΝΕΑ 13-06-2019 [0]

Mια ιδιαίτερη έκδοση για τα 95 χρόνια Novum

ΝΕΑ 11-06-2019 [0]

Εξαιρετική η ελληνική συγκομιδή στα European Design Awards 2019

ΝΕΑ 25-05-2019 [0]

Ποιοι Έλληνες διακρίθηκαν στα φετινά βραβεία D&AD

ΝΕΑ 06-05-2019 [0]

Aυλαία για τα ΕΒΓΕ 2019

ΝΕΑ 22-03-2019 [0]

Έφυγε από τη ζωή ο Στέργιος Δελιαλήςdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).