Ακύρωση του δεύτερου βραβείου στο διαγωνισμό της ΕΡΤ!

15-09-2011

Έπειτα από την επικοινωνία που είχαμε τις προηγούμενες ημέρες με τους υπευθύνους της ΕΡΤ σχετικά με το γνωστό θέμα που προέκυψε στο διαγωνισμό, σήμερα διαβάζουμε την εξής εξέλιξη (αναδημοσιεύουμε τη δήλωση της Επιτροπής Αξιολόγησης για το σχεδιασμό του κεντρικού ιστότοπου της ΕΡΤ)

«Τα μέλη της Επιτροπής αξιολόγησης των έργων που υποβλήθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για το σχεδιασμό του κεντρικού ιστότοπου της ΕΡΤ τον οποίο είχε προκηρύξει η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, μετά από σειρά σχολίων και επισημάνσεων που αφορούσαν στην απονομή του 2ου βραβείου, συνεδρίασαν εκ νέου και αφού εξέτασαν ενδελεχώς το θέμα, αποφάσισαν ομόφωνα την ακύρωση τής αναφερόμενης βράβευσης θεωρώντας μάλιστα ότι εγείρεται σημαντικό ηθικό ζήτημα και στη συνέχεια προχώρησαν σε επαναξιολόγηση των δημιουργικών προτάσεων των υποψηφίων που είχαν υποβάλει συμμετοχή

Κατόπιν εξέτασης των υποψηφιοτήτων ως προς τις τυπικές προαπαιτούμενες προδιαγραφές, την πρωτοτυπία, την τεχνική αρτιότητα, την εικαστική προσέγγιση καθώς και τη δυνατότητα εφαρμογής του συνόλου ή μέρους των δημιουργικών προτάσεων στον κεντρικό ιστότοπο της ΕΡΤ, αποφάσισαν να απονείμουν τα τρία βραβεία ως ακολούθως:
1. Το πρώτο βραβείο απονέμεται στον κ. Γεώργιο Καλοκαίρη και συνοδεύεται από χρηματικό ποσό ύψους 5.000 ( πέντε χιλιάδων) ευρώ
2. Το δεύτερο βραβείο απονέμεται στην κυρία Σταματίνα Νερούτσου και συνοδεύεται από χρηματικό ποσό ύψους 3.000 (τριών χιλιάδων) ευρώ
3. Το τρίτο βραβείο απονέμεται στην κυρία Ελένη Αλεξάντερ και συνοδεύεται από χρηματικό ποσό ύψους 1.000 (χιλίων) ευρώ».

Ουσιαστικά, αυτό που συμβαίνει είναι ότι η βραβευθείσα ως τρίτη καλύτερη εργασία κερδίζει τώρα το δεύτερο έπαθλο, και στην τρίτη θέση προάγεται η εργασία που είχε καταλάβει την τέταρτη θέση.

Η ανακοίνωση κλείνει ως εξής:
«Τα μέλη της Επιτροπής, χαιρετίζουν και ευχαριστούν τη δημοσιογραφία των πολιτών που βοήθησε στην ανάδειξη του θέματος της συμμετοχής σε διαγωνισμούς με μη πρωτότυπα έργα».

Η πρόταση της Ελένης Αλεξάντερ που κερδίζει τώρα την τρίτη θέση

Την επίσημη ανακοίνωση της ΕΡΤ μπορείτε να διαβάσετε εδώ

5 Responses

 • Unnamed

  Αστεία επιτροπή, αστεία ανακοίνωση…

 • Stefanos Kokkinoulis

  Αλήθεια, η κυρία Αλεξάντερ πως και γνώριζε ότι Σινε+/Σπορ+ θα συγχωνευτούν;

 • bobo

  ωραία, αφού λύθηκε το θέμα της «πρωτοτυπικής αρτιότητας», ας ελπίσουμε ότι έχει ελεγχθεί και ότι οι επιτυχόντες είναι όντως νέοι έως 30 ετών, φοιτητές ή απόφοιτοι τμημάτων γραφιστικής, καλών τεχνών, πληροφορικής, όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων (α.ε.ι., τ.ε.ι., εργαστηρίων ελευθέρων σπουδών, κλπ)…

  #γιαναμηνξαναχρειαστείνασυνεδριάσειηεπιτροπήαξιολόγησης…

 • Cost

  To λογότυπο του Σινε+/Σπορ+ Unnamed είναι έτσι μαζί εδώ και πάρα πολύ καιρό

 • Cost

  συγνώμη, Στέφανε ήθελα να πωΣτην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΝΕΑ 25-09-2020 [0]

Κατάλογος νικητών και merchandise ΕΒΓΕ 2020

ΝΕΑ 25-09-2020 [0]

Το branding στην εποχή της πολιτικής ορθότητας

ΝΕΑ 24-09-2020 [0]

Οι ελληνικές επιτυχίες στα pentawards 2020

ΝΕΑ 11-09-2020 [3]

Aπό την Interweave η καμπάνια για τους μαθητές και τον covid-19

ΝΕΑ 11-09-2020 [0]

Σε τροχιά συνολικού rebranding τα KEΠ

ΝΕΑ 16-07-2020 [0]

Αναβολή για τον Οκτώβριο του 21 παίρνει η Syskevasia

ΝΕΑ 08-07-2020 [1]

Mια αφοπλιστικά ειλικρινής προκήρυξη από την Κύπρο

ΝΕΑ 06-07-2020 [11]

Tα αποτελέσματα των βραβείων Ermis Branding and Design 2020

ΝΕΑ 27-06-2020 [0]

‘Εφυγε από τη ζωή ο θρυλικός Milton Glazer

ΝΕΑ 24-06-2020 [1]

H πρωτοβουλία Designers Act τραβά την προσοχή της ΕΕdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).