Ακύρωση του δεύτερου βραβείου στο διαγωνισμό της ΕΡΤ!

15-09-2011

Έπειτα από την επικοινωνία που είχαμε τις προηγούμενες ημέρες με τους υπευθύνους της ΕΡΤ σχετικά με το γνωστό θέμα που προέκυψε στο διαγωνισμό, σήμερα διαβάζουμε την εξής εξέλιξη (αναδημοσιεύουμε τη δήλωση της Επιτροπής Αξιολόγησης για το σχεδιασμό του κεντρικού ιστότοπου της ΕΡΤ)

«Τα μέλη της Επιτροπής αξιολόγησης των έργων που υποβλήθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για το σχεδιασμό του κεντρικού ιστότοπου της ΕΡΤ τον οποίο είχε προκηρύξει η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, μετά από σειρά σχολίων και επισημάνσεων που αφορούσαν στην απονομή του 2ου βραβείου, συνεδρίασαν εκ νέου και αφού εξέτασαν ενδελεχώς το θέμα, αποφάσισαν ομόφωνα την ακύρωση τής αναφερόμενης βράβευσης θεωρώντας μάλιστα ότι εγείρεται σημαντικό ηθικό ζήτημα και στη συνέχεια προχώρησαν σε επαναξιολόγηση των δημιουργικών προτάσεων των υποψηφίων που είχαν υποβάλει συμμετοχή

Κατόπιν εξέτασης των υποψηφιοτήτων ως προς τις τυπικές προαπαιτούμενες προδιαγραφές, την πρωτοτυπία, την τεχνική αρτιότητα, την εικαστική προσέγγιση καθώς και τη δυνατότητα εφαρμογής του συνόλου ή μέρους των δημιουργικών προτάσεων στον κεντρικό ιστότοπο της ΕΡΤ, αποφάσισαν να απονείμουν τα τρία βραβεία ως ακολούθως:
1. Το πρώτο βραβείο απονέμεται στον κ. Γεώργιο Καλοκαίρη και συνοδεύεται από χρηματικό ποσό ύψους 5.000 ( πέντε χιλιάδων) ευρώ
2. Το δεύτερο βραβείο απονέμεται στην κυρία Σταματίνα Νερούτσου και συνοδεύεται από χρηματικό ποσό ύψους 3.000 (τριών χιλιάδων) ευρώ
3. Το τρίτο βραβείο απονέμεται στην κυρία Ελένη Αλεξάντερ και συνοδεύεται από χρηματικό ποσό ύψους 1.000 (χιλίων) ευρώ».

Ουσιαστικά, αυτό που συμβαίνει είναι ότι η βραβευθείσα ως τρίτη καλύτερη εργασία κερδίζει τώρα το δεύτερο έπαθλο, και στην τρίτη θέση προάγεται η εργασία που είχε καταλάβει την τέταρτη θέση.

Η ανακοίνωση κλείνει ως εξής:
«Τα μέλη της Επιτροπής, χαιρετίζουν και ευχαριστούν τη δημοσιογραφία των πολιτών που βοήθησε στην ανάδειξη του θέματος της συμμετοχής σε διαγωνισμούς με μη πρωτότυπα έργα».

Η πρόταση της Ελένης Αλεξάντερ που κερδίζει τώρα την τρίτη θέση

Την επίσημη ανακοίνωση της ΕΡΤ μπορείτε να διαβάσετε εδώ

5 Responses

 • Unnamed

  Αστεία επιτροπή, αστεία ανακοίνωση…

 • Stefanos Kokkinoulis

  Αλήθεια, η κυρία Αλεξάντερ πως και γνώριζε ότι Σινε+/Σπορ+ θα συγχωνευτούν;

 • bobo

  ωραία, αφού λύθηκε το θέμα της «πρωτοτυπικής αρτιότητας», ας ελπίσουμε ότι έχει ελεγχθεί και ότι οι επιτυχόντες είναι όντως νέοι έως 30 ετών, φοιτητές ή απόφοιτοι τμημάτων γραφιστικής, καλών τεχνών, πληροφορικής, όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων (α.ε.ι., τ.ε.ι., εργαστηρίων ελευθέρων σπουδών, κλπ)…

  #γιαναμηνξαναχρειαστείνασυνεδριάσειηεπιτροπήαξιολόγησης…

 • Cost

  To λογότυπο του Σινε+/Σπορ+ Unnamed είναι έτσι μαζί εδώ και πάρα πολύ καιρό

 • Cost

  συγνώμη, Στέφανε ήθελα να πωΣτην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΝΕΑ 29-02-2020 [0]

Τρίτο Creative Survey

ΝΕΑ 08-02-2020 [1]

Νέα ιστοσελίδα του Τομέα Branding & Design της ΕΔΕΕ

ΝΕΑ 03-12-2019 [0]

Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το Milano Design Film Festival World Tour Greece

ΝΕΑ 26-11-2019 [3]

Νέο επεισόδιο στο μακροχρόνιο σίριαλ της Κοζάνης

ΝΕΑ 20-11-2019 [0]

Έκθεση σύγχρονης Ελληνικής χαρακτικής στην Ιαπωνία

ΝΕΑ 02-11-2019 [1]

Ελληνική απόβαση και φέτος στα Red Dot

ΝΕΑ 30-10-2019 [0]

Διεθνής διάκριση για την Atypical

ΝΕΑ 23-10-2019 [1]

Σε εξέλιξη σήμα Μακεδονικών προϊόντων από τον ΣΕΒΕ

ΝΕΑ 22-10-2019 [0]

Η αφίσα που έφερε θύελλα

ΝΕΑ 09-10-2019 [1]

Αποτελέσματα διαγωνισμού για το λογότυπο του ΤΕΕ – Τμήμα Ανατολικής Κρήτηςdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).