Πάλι προς αλλαγή λογοτύπου η ΕΡΤ με συνοπτικές διαδικασίες

22-12-2015

Με μια σύντομη και λιτή ανακοίνωση από την ιστοσελίδα της, η ΕΡΤ καλεί κάθε ενδιαφερόμενο φυσικό ή νομικό πρόσωπο να υποβάλει προσφορά για την παροχή υπηρεσιών δημιουργικού επανασχεδιασμού των λογοτύπων της, καθώς και της εν γένει εικόνας των τηλεοπτικών και διαδικτυακών της προγραμμάτων.
Η σχετική, προϋπολογισθείσα δαπάνη ανέρχεται στο ποσο των €59.000 πλέον ΦΠΑ 23%. Στα κριτήρια ανάθεσης, η πλέον συμφέρουσα προσφορά προκύπτει από την υψηλότερη βαθμολογία, με συντελεστή βαρύτητας 70% για την τεχνική προσφορά και 30% για την οικονομική.

Με τη σύναψη της προκηρυσσόμενης σύμβασης για την παροχή της υπηρεσίας βελτιστοποίησης του λογοτύπου και της ενιαίας αισθητικής ταυτότητας των τριών σταθμών της, η ΕΡΤ επιδιώκει:
Την ανάδειξη και βελτίωση της εικόνας κύρους της ως του εθνικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, την καταξίωση ενός απολύτως ανταγωνιστικού λογοτύπου και κατά συνέπεια του brand name της στο εσωτερικό και το διεθνές κοινό και την ανάδειξη της λειτουργίας της ως “ανοικτής, προσβάσιμης και διαδραστικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης”.
Τη διαμόρφωση ενιαίας αισθητικής ταυτότητας για τα τρία (3) κανάλια (ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3). Αναλυτικότερα, τη λογοτύπηση του οπτικοακουστικού σήματος ενός generic (ΕΡΤ) τη λογοτύπηση του οπτικοακουστικού σήματος των τριών καναλιών (ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3), που θα αναδεικνύουν και θα προωθούν τη διαφορετική φυσιογνωμία τους, καθώς και τη διακριτότητα των στοιχείων, World, HD, ΑΡΧΕΙΟ που ενσωματώνονται στο κύριο λογότυπο.
Ο ανάδοχος του διαγωνισμού θα αναλάβει την παραγωγή όλων των δημιουργικών προτάσεων που θα υποβάλει με την τεχνική του προσφορά, με την ομάδα έργου και τον εξοπλισμό που επίσης θα υποβάλει με το φάκελο τεχνικής του προσφοράς.

Κάθε υποψήφιος του διαγωνισμού θα πρέπει να υποβάλλει σχετικό φάκελο, όπου θα περιέχονται τρεις υποφάκελοι: Δικαιολογητικών (μεταξύ άλλων απαιτείται και εγγυητική επιστολή ύψους €1.180), Τεχνικής Προσφοράς και Οικονομικής Προσφοράς.

Συγκεκριμένα, στο φάκελο της Τεχνικής Προσφοράς θα πρέπει να περιέχονται:
• Πρόταση για την ανασχεδίαση του λογοτύπου της ΕΡΤ
• Βιβλίο με brand identity guidlines – το οποίο σημειώστε ότι θα πρέπει να προτείνει και συγκεκριμένα “fonds” (sic) και
• έναν αριθμό ενδεικτικών εφαρμογών

Για όλα τα παραπάνω, όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό, θα πρέπει να καταθέσουν την πρότασή τους στο κεντρικό πρωτόκολλο της ΕΡΤ-ΑΕ (Λεωφ. Μεσογείων αρ. 432, Αγία Παρασκευή ΤΚ 15342) μέχρι τις 14/01/2016, ημέρα Πέμπτη και ώρα 12:30. Δηλαδή σε διάστημα μικρότερο του ενός ημερολογιακού μήνα από την ημερομηνία ανακοίνωσης του διαγωνισμού, ενός μήνα που περιέχει και την περίοδο των διακοπών της Πρωτοχρονιάς και των Χριστουγέννων!

Την πλήρη πρόσκληση, με όλες τις τεχνικές και άλλες λεπτομέρειες θα βρείτε εδώ.

15409828-e1433775612476-864x400_c

5 Responses

 • Dimitris G.

  Tι σημαινει το “εγγυητική επιστολή ύψους €1.180” ;

 • zboutsam

  Mages egw de tha parw meros, exw kati doulitses, alla proteinw kokkino xrwma gia to LOGO.

 • ΔιαγωνισμοΦάγος

  κόκκινο λες ε?

 • Ελένη Μάρτη

  Εγγυητική επιστολή, σημαίνει ότι πας και σκλαβώνεις σε μια τράπεζα το ποσό που σου ζητάνε, μέχρι να παραδώσει το έργο ολόκληρο, ως εγγύηση ότι θα τα κάνεις όλα σωστά.
  Αν αργήσεις ή δεν παραδώσεις σύμφωνα με τα συμφωνηθέντα, τότε σου κρατάνε τα λεφτά.
  https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%B3%CE%B3%CF%85%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE

  Dimitris G. πριν κάνεις μια ερώτηση, καλό είναι να γκουγλάρεις και λίγο. Μόνο μασημένη τροφή στην εποχή του ίντερνετ κρίμα είναι, νέος άνθρωπος…

 • Maria P.

  Τα λογότυπα ΕΡΤ προσωπικά σαν γραφίστας, μου αρέσουν πολύ ως έχουν, είναι απλά, ξεκάθαρα, με τη λογική της καμπύλης που παραπέμπει στο κλασικό σήμα της παλαιάς ΕΡΤ, στέκουν στην οθόνη, δεν “χάνονται” στα χρώματα, τα βρίσκω σωστά επανασχεδιασμένα και δεν βρίσκω λόγο αλλαγής τους.Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 29-05-2020 [0]

Ένα μυστήριο στον ανοικτό διαγωνισμό για το λογότυπό της Σίφνου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 03-05-2020 [1]

Διαγωνισμός για την τουριστική ταυτότητα της Κύπρου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 29-04-2020 [2]

Νέους λογότυπους αναζητά η ΕΡΤ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 17-04-2020 [0]

Πρόσκληση δημιουργίας από το περιοδικό gr design

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 18-02-2020 [2]

Διαγωνισμός λογοτύπου για τα 2500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 17-02-2020 [0]

Τελευταία εβδομάδα υποβολών για τα European Design Awards 2020

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 06-02-2020 [4]

Συνεργασία ΕΒΓΕ – Art Directors Club Europe

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 09-01-2020 [0]

Το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ αναζητά προσφορές γραφιστικών υπηρεσιών

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 02-12-2019 [0]

Διεθνής διαγωνισμός αφίσας για το μέλλον της Ευρώπης

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 13-11-2019 [2]

Ώρα για τον ετήσιο διαγωνισμό καρναβαλικής αφίσαςdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).