Διεθνής διαγωνισμός αφίσας για το μέλλον της Ευρώπης

02-12-2019

Η Κροατική Ένωση Γραφιστών σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και το Υπουργείο Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Κροατίας, διοργανώνουν διεθνή διαγωνισμό με θέμα (RE)IMAGINING EUROPE. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι δημιουργοί θα πρέπει να στείλουν τα έργα τους μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2019. 

Στη φετινή του έκδοση, ο διαγωνισμός αφίσας του θεσμού “Europe 2020” φιλοδοξεί να εγκαινιάσει ένα νέο διάλογο: ο σχεδιασμός είναι ένα κρίσιμο σημείο εκκίνησης για μια νέα ταυτότητα που χρειάζεται να επαναπροσδιοριστεί στο συνεχώς μεταβαλλόμενο τοπίο της Ευρώπης. Σήμερα, οι ευρωπαϊκές χώρες και οι σχέσεις τους εξελίσσονται, αλλά αντιμετωπίζουν και νέες προκλήσεις, συνδυάζοντας την ποικιλομορφία των πολιτιστικών και ιστορικών κληρονομιών που προσφέρει στην Ευρώπη μια ιδιαίτερη και μοναδική θέση στον κόσμο. Θεματικά ανοιχτός, αλλά ταυτόχρονα οριοθετημένος από το πολιτικό και δημόσιο περιεχόμενο γύρω μας, ο εν λόγω διαγωνισμός αφισών αποσκοπεί να έχει ως αποτέλεσμα έργα που θα επιβεβαιώνουν τους επαγγελματικούς αλλά και πνευματικούς δεσμούς των σχεδιαστών με την Ευρώπη.

Ο νέος τίτλος (Re) Imagining Europe αποτελεί ένα ερέθισμα που απευθύνεται στους σχεδιαστές και τις δημιουργικές ομάδες να παρουσιάσουν τα οράματά τους για μια νέα, καλύτερη Ευρώπη στην οποία επιθυμούν να ζήσουν. Η Ευρώπη χρειάζεται νέα οράματα για το μέλλον της και για τους σχεδιαστές της ως συν-δημιουργούς των οραμάτων αυτών. Στόχος του συγκεκριμένου διαγωνισμού είναι να είναι ανοιχτός σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και στην πολιτιστική και πολιτισμική τους κληρονομιά. Η ποικιλομορφία των ιδεών, ελπίζουν οι διοργανωτές, θα ανοίξει νέους ορίζοντες και θα προσφέρει νέα οράματα για το μέλλον και θα βοηθήσει στον ορισμό του design ως παράγοντα στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής στην Ευρώπη. Οι σχεδιαστές είναι ελεύθεροι να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε ζήτημα θέλουν κάτω από το πρίσμα της νέας Ευρώπης.

Ο Διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε όλους τους σχεδιαστές που διαμένουν στην Ευρώπη, ενώ δέκα προσκεκλημένοι σχεδιαστές θα επιλεχθούν από τους διοργανωτές. Τα έργα θα υποβληθούν σε διαδικασία προεπιλογής από την επιτροπή προεπιλογής που θα αποτελείται από εκπροσώπους των διοργανωτών (Marija Juza, Dejan Kršić, Nevena Tudor Perković και Alemka Vrcan) η οποία και θα επιλέξει έργα για την έκθεση και τον κατάλογο. Από αυτά τα έργα μια δεύτερη κριτική επιτροπή αποτελούμενη από τους παραπάνω με την προσθήκη του Δημήτρη Φακίνου, θα απονείμει τρία βραβεία (1ο βραβείο με έπαθλο €4500, 2ο βραβείο με έπαθλο €4000 και 3ο βραβείο με έπαθλο €2500).

Όλα τα επιλεγμένα έργα (καθώς κι αυτά των προσκεκλημένων σχεδιαστών) θα παρουσιαστούν σε έκθεση στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, σε αντιπαραβολή με μια σειρά από πρωτότυπα έργα από το 2002 (όταν ξεκίνησε ο θεσμός Europe 2020), ώστε να παρουσιαστεί την εξέλιξη των ιδεών και των σκέψεων της σχεδιαστική κοινότητας. Μέρος της έκθεσης θα παρουσιαστεί επίσης στις Βρυξέλες, στο πλαίσιο της Κροατικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020. 

Για να είναι σύμφωνη με τους κανόνες μια συμμετοχή θα πρέπει να αποτελείται από:
• Aρχείο pdf διαστάσεων Α4 με το όνομα του σχεδιαστή ή της δημιουργικής ομάδας στον τίτλο του αρχείου. Εάν ένας σχεδιαστής ή ομάδα υποβάλλει περισσότερες από μία εργασίες, ο αριθμός σειράς της αίτησης πρέπει να προστεθεί στο όνομα του εγγράφου
• Συμπληρωμένο έντυπο συμμετοχής που μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ
• Aρχείο TIFF, διάστασης B1, 300 dpi, CMYK, που θα χρησιμοποιηθεί για την εκτύπωση αφίσας

Οι ενδιαφερόμενοι σχεδιαστές και ομάδες σχεδιασμού πρέπει να στείλουν τις εργασίες τους για προεπιλογή και αξιολόγηση ηλεκτρονικά μέσω οποιασδήποτε υπηρεσίας μεταφοράς αρχείων στο natjecaji@dizajn.hr μέχρι τα μεσάνυχτα της 31ης Δεκεμβρίου 2019 (CET). Οι εργασίες που δεν ακολουθούν τους κανόνες του διαγωνισμού ή αποστέλλονται μετά την ημερομηνία λήξης θα αποκλείονται αυτόματα.

Όλες τις σχετικές πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

 Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 28-09-2020 [0]

Εκ νέου πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εικαστική αποτύπωση του λογότυπου τουριστικής προβολής της Σίφνου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 23-09-2020 [0]

Οι διακριθέντες των ΕΒΓΕ 2020 στα ADC*Europe Awards

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 10-09-2020 [0]

Σπάστε τα Τείχη το θέμα του 5ου Διεθνoύς Διαγωνισμού Αφίσας από το Graphic Stories Cyprus


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 21-07-2020 [0]

Έως €15.000 για τους νικητές του διαγωνισμού για την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστημικού Προγράμματος

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 01-06-2020 [4]

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας προσφέρει €1.000 για το νέο του λογότυπο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 29-05-2020 [0]

Ένα μυστήριο στον ανοικτό διαγωνισμό για το λογότυπό της Σίφνου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 03-05-2020 [1]

Διαγωνισμός για την τουριστική ταυτότητα της Κύπρου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 29-04-2020 [2]

Νέους λογότυπους αναζητά η ΕΡΤ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 17-04-2020 [0]

Πρόσκληση δημιουργίας από το περιοδικό gr design

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 18-02-2020 [2]

Διαγωνισμός λογοτύπου για τα 2500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλώνdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).