Έως €15.000 για τους νικητές του διαγωνισμού για την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστημικού Προγράμματος

21-07-2020

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για τα Δορυφορικά Συστήματα Παγκόσμιας Πλοήγησης (European Global Navigation Satellite Systems, GNSS), επιχειρησιακός βραχίονας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Διαστημικό Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναζητά σχεδιαστές οπτικής επικοινωνίας, από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, που να έχουν το βλέμμα τους στραμμένο μπροστά, για να σχεδιάσουν το νέο λογότυπο της EUSPA (European Union Agency for the Space Programme – Yπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Διαστημικό Πρόγραμμα). Πέντε φιναλίστ, ένας νικητής και έως €15.000 σε έπαθλα είναι οι αριθμοί που χαρακτηρίζουν τον συγκεκριμένο διαγωνισμό.

Στο εγγύς μέλλον, η GSA (Global Satellite Agency) θα μετεξελιχθεί σε Yπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Διαστημικό Πρόγραμμα (EUSPA). Στον οργανισμό αυτό, θα ανατεθούν σημαντικά καθήκοντα σχετικά με τα Συστήματα Δορυφορικής πλοήγησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Galileo και το EGNOS, η δημιουργία συνεργειών για τα διαστημικά δεδομένα που σχετίζονται με την πλοήγηση, καθώς και με την παρατήρηση της Γης, αλλά και με τη δημιουργία κυβερνητικών εφαρμογών για τις τηλεπικοινωνίες, την επιτήρηση του διαστήματος, την ασφάλεια των υποδομών και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Με στόχο να σηματοδοθεί αυτή η μετεξέλιξη, ο οργανισμός αποφάσισε να επικαλεστεί το ταλέντο των Ευρωπαίων σχεδιαστών είτε πρόκειται για φοιτητές, νέους επαγγελματίες είτε για έμπειρα δημιουργικά γραφεία.

Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό καλούνται να υποβάλουν έως δύο προτάσεις σχεδίων που θα αποτυπώσουν την πεμπτουσία του νέου οργανισμού, σε έναν οπτικά εντυπωσιακό και αισθητικά ελκυστικό λογότυπο. Ο ιδανικός σχεδιασμός θα είναι απλός, θα μπορεί να μεταφέρει το αφήγημα που  ενσαρκώνει τις δραστηριότητες του οργανισμού, αλλά πάνω από όλα, θα διασφαλίζει την αναγνώριση της επωνυμίας της EUSPA.

«Η Ευρώπη διαθέτει δημιουργούς με ταλέντο. Σκοπεύουμε να βασιστούμε στη δημιουργικότητά τους. Με αυτόν τον διαγωνισμό θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στους Ευρωπαίους σχεδιαστές να γίνουν μέρος του μέλλοντός μας, βοηθώντας τους να εμπλουτίσουν το portfolio τους με ένα λογότυπο που θα είναι πάντα σημείο αναφοράς για την καριέρα τους και το οποίο θα υποστηρίζει την ευρωπαϊκή τους αναγνώριση. Ψάχνουμε για σχεδιαστές που θα δημιουργήσουν μια ισχυρή οπτική ταυτότητα που θα βοηθήσει αυτόν τον οργανισμό να ξεχωρίσει σε μια ψηφιακά διαταραγμένη εποχή», λέει ο Pascal Claudel, Αναπληρωτής Εκτελεστικός Διευθυντής της GSA.

Οι λογότυποι θα αξιολογηθούν από την κριτική επιτροπή με βάση την σαφήνεια, την αυθεντικότητά και την σχεδιαστική τους αρτιότητα. Θα επιλεγούν πέντε σχέδια (5 συμμετέχοντες). Οι πέντε νικητές θα προσκληθούν για να διαπραγματευτούν για μια συμφωνία παροχής υπηρεσιών με την GSA, προκειμένου η εταιρεία να αποκτήσει το λογότυπο. Ο νικητής θα πάρει μαζί του έως και 15.000 ευρώ. Επιπλέον, θα επωφεληθούν από την προώθηση και κάλυψη από τα ΜΜΕ. Η προθεσμία υποβολής είναι 14 Αυγούστου.

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό μπορείτε να δείτε εδώ.

YouTube Preview ImageΣτην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 23-09-2020 [0]

Οι διακριθέντες των ΕΒΓΕ 2020 στα ADC*Europe Awards

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 10-09-2020 [0]

Σπάστε τα Τείχη το θέμα του 5ου Διεθνoύς Διαγωνισμού Αφίσας από το Graphic Stories Cyprus


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 01-06-2020 [4]

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας προσφέρει €1.000 για το νέο του λογότυπο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 29-05-2020 [0]

Ένα μυστήριο στον ανοικτό διαγωνισμό για το λογότυπό της Σίφνου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 03-05-2020 [1]

Διαγωνισμός για την τουριστική ταυτότητα της Κύπρου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 29-04-2020 [2]

Νέους λογότυπους αναζητά η ΕΡΤ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 17-04-2020 [0]

Πρόσκληση δημιουργίας από το περιοδικό gr design

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 18-02-2020 [2]

Διαγωνισμός λογοτύπου για τα 2500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 17-02-2020 [0]

Τελευταία εβδομάδα υποβολών για τα European Design Awards 2020designmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).