Ανοιχτός διαγωνισμός για το κρητικό festivalaki

02-03-2012

Το festivalaki είναι ένα φεστιβάλ κρητικής κουλτούρας, που δημιουργείται απο αρχή μέχρι τέλος απο το κοινό.

Οι υπεύθυνοι του φεστιβάλ προκηρύσσουν διαγωνισμό για τη δημιουργία συμβόλου (συνοδεία του ονόματος και διαφημιστικού slogan ή διαφημιστικού descriptor) με στόχο την εικονοποίηση και μετάδοση του χαρακτήρα, του σκοπού και του περιεχόμενου του Φεστιβάλ προς Έλληνες και ξένους αποδέκτες. Το λογότυπο πρέπει να είναι έξυπνο, σύγχρονο – με παρελθόν, παρόν και μέλλον – πρωτότυπο και ελκυστικό (υψηλής δημιουργικής και αισθητικής αξίας). Το εκπεμπόμενο μήνυμα πρέπει να χαρακτηρίζει το σύνολο της ενέργειας, να αναδεικνύει έμμεσα ή άμεσα την κρητική κουλτούρα – κρητική καταγωγή του φεστιβάλ, προκαλώντας υπερηφάνεια στους Κρητικούς και εντυπωσιασμό/ενδιαφέρον στους επισκέπτες της Κρήτης.

Κάθε πρόταση θα πρέπει να κατατεθεί στα ελληνικά και στα αγγλικά, λαμβάνοντας υπόψη την καταλληλότητα και την προσαρμοστικότητα σε όλων των ειδών τα διαφημιστικά μέσα. Κάθε συμμετοχή μπορεί να περιλαμβάνει μέχρι τρείς διαφορετικές προτάσεις και απεριόριστες εναλλακτικές εκδοχές της κάθε πρότασης. Το λογότυπο θα πρέπει να έχει εφαρμογή σε μονοχρωμία καθώς και σε άσπρο ή μαύρο φόντο.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να αποστείλουν την συμμετοχή τους ηλεκτρονικά στο info@freevox.gr με τίτλο “ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛΑΚΙ” από 10/2/2012 εώς και 5/3/2012 σε εικόνα jpeg, υψηλής ανάλυσης, μαζί με συνοπτική περιγραφή της δημιουργικής ιδέας (rationale) πίσω από κάθε πρόταση, τα προσωπικά τους στοιχεία (όνομα, πόλη, επάγγελμα) καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας τους. Κατά την διάρκεια του διαγωνισμού οι συμμετέχοντες μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες ή να κάνουν διάλογο/ έρευνα μέσω της ιστοσελίδας του φεστιβάλ στο facebook. Στην συνέχεια, αφού γίνει μια πρώτη διαλογή από την ομάδα παραγωγής, τα καλύτερα λογότυπα θα αναρτηθούν ταυτόχρονα στην σελίδα του φεστιβάλ στο facebook όπου ο κόσμος θα κληθεί να ψηφίσει με μία ψήφο κάθε λογότυπο της αρεσκείας του. Η ψηφοφορία θα λάβει χώρα για μια εβδομάδα από την ημερομηνία ανάρτησης των λογοτύπων και στη συνέχεια, η ομάδα παραγωγής – λαμβάνοντας υπόψη την ψηφοφορία του κοινού αλλά και τις ανάγκες του φεστιβάλ – θα επιλέξει και θα ανακοινώσει το νικητήριο λογότυπο.

ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ
Νικητής: Η δημιουργία του θα αποτελεί το επίσημο λογότυπο του φεστιβάλ και θα συνοδεύει κάθε οπτική του επικοινωνία σε Ελλάδα ή εξωτερικό. Θα προβάλλει την δουλειά του μέσω συνέντευξης σε επόμενο τεύχος της FREEVOX και θα λάβει το λογότυπο του εκτυπωμένο σε μεγάλο κανβά από το κατάστημα “ΚΥΒΟΣ – the copyshop”.
Υπόλοιποι συμμετέχοντες: Όλες οι συμμετοχές (που θα αναρτηθούν στο facebook προς ψηφοφορία) θα παρουσιαστούν σε επόμενο τεύχος της FREEVOX καθώς και σε επιλεγμένο χώρο κατά την διάρκεια του φεστιβάλ.

5 Responses

 • dylsectic

  link?

 • Τζανέτος Πετροπουλέας

  Ναμαστε πάλι εδώ… Φτου κι από την αρχή… Τα ίδια … , τα ίδια …
  Φτάνει πιά!
  Αξιοπρέπεια!

 • MarkG

  link
  http://www.freevox.gr/festivalaki-logo-contest/

 • I love bobo

  και δώρο ένα link, μπράβο στους κρητικούς, μια μπουκάλα ρακί θα ήταν πιο τίμιο πάντως.

 • petros andreou

  φτανει πια. ειναι ξεφτιλα η ψηφοφορια με like στο facebook ή αλλου… δε πρεπει να συμμετεχει κανεις σε τετοιες διαδικασιες. Και αν κανει το ξεσκαρταρισμα η ομαδα παραγωγης, ε ας επιλεξει και την τελικη προταση.Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 21-09-2018 [0]

Tρίτος διεθνής διαγωνισμός αφίσας από το Graphic Stories Cyprus

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 13-08-2018 [0]

Δεύτερος διαγωνισμός fanzine από την Βακαλό

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 28-07-2018 [0]

Υποβολή αφισών για το Φεστιβάλ Γραφιστικής της Σκωτίας

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 10-07-2018 [0]

Ανοιχτός διαγωνισμός για τη δημιουργία του λογοτύπου του Συμβουλίου Νεολαίας Λευκωσίας

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 05-07-2018 [0]

Mε ανοιχτό διαγωνισμό και πάλι η αφίσα του το Καρναβάλι Πάτρας

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 03-07-2018 [0]

Οι νικητές των ΕΒΓΕ 2018 στα Art Directors Club of Europe Award

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 21-06-2018 [0]

Ο Σύλλογος φίλων της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας ζητά δωρεάν λογότυπο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 13-06-2018 [0]

Διαγωνισμός λογοτύπου για το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 27-05-2018 [0]

O Δημοκρατικός Συναγερμός της Κύπρου θα αποκτήσει νέο λογότυπο μέσω ανοιχτού διαγωνισμού

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 11-04-2018 [0]

Διαγωνισμός για την αφίσα του Matala Beach Festival 2018designmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).