Εναλλακτικές κινηματογραφικές αφίσες από τον Γιώργο Προμπονά

22-11-2019

Η λύση των “fun projects” (ή “πειραματικές εργασίες” όπως ονομάστηκε η νέα κατηγορία που καθιερώθηκε πέρσι στα ΕΒΓΕ) αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια μια προσφιλή μέθοδο των ανά τον κόσμο σχεδιαστών ώστε να παίρνουν ανάσες από την επαγγελματική πραγματικότητα, τα brief, τις διορίες και τα όρια που θέτουν οι πελάτες. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν να προσφεύγουν σε αυτά όχι μόνο όταν βρουν ελεύθερο χρόνο, αλλά δεσμεύουν επί τούτου χρόνο στα προγράμματά τους για να κάνουν διαφόρων ειδών “ασκήσεις επί χάρτου” αφού θεωρούν ότι έτσι δίνουν τροφή στην έμπνευση και τη δημιουργικότητά τους.

Ένα τέτοιο fun project αποτελεί και το τελευταίο πόνημα του σχεδιαστή Γιώργου Προμπονά, ο οποίος διάλεξε τρεις αγαπημένες του ταινίες και σχεδίασε γι’ αυτές από μία εναλλακτική αφίσα. «Ωθούμενος από προσωπικά σχέδια αλλά και τη γενική αίσθηση που σχημάτισα παρακολουθώντας αυτές τις τρεις εμβληματικές ταινίες (“Le Samourai” του Jean-Pierre Melville, “Leon” του Luc Besson και το “A Clockwork Orange” του Stanley Kubrick), επέλεξα σε αυτή τη σειρά αφισών να δώσω έμφαση στην ουσία της κάθε ταινίας, από το να αναπαράγω απλά κάποια χαρακτηριστική σκηνή)» σημειώνει ο ίδιος και συνεχίζει «στόχος μου ήταν να παρουσιάσω μια ιδέα που συνοψίζει οπτικά το σενάριο και δημιουργεί παράδοξες και εντυπωσιακές εικόνες».

Μπορεί κανείς να διακρίνει ότι η συγκεκριμένη δουλειά υπηρετεί το δημιουργικό ύφος των ξεχωριστών αυτών στιγμών του κινηματογράφου. Το έργο αντλεί την έμπνευσή του από του κόκκους παλαιών αφισών, που φέρνουν στο μυαλό παρελθούσες μεθόδους εκτύπωσης

Ολόκληρη την παρουσίαση της δουλειά μπορείτε να βρείτε εδώ

 

One Response

  • faze

    Υπεροχότατες!Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 21-09-2020 [2]

Από την Red Creative τα 55α Δημήτρια

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 04-09-2020 [0]

Η οπτική ταυτότητα του 61ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 17-07-2020 [19]

H νέα ταυτότητα του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 14-05-2020 [6]

Εναλλακτική για μάσκες προσώπου

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 15-04-2020 [1]

Μια γραμματοσειρά εμπνευσμένη από τις ημέρες του Koρωνοϊού

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 29-03-2020 [0]

Επετειακός λογότυπος για το τα 200 χρόνια από το 1821 και από την Αμερικανική Πρεσβεία

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 20-03-2020 [0]

Σλοβένος γραφίστας εμπνέεται από τον COVID-19

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 14-02-2020 [0]

Η νέα ταυτότητα της Aegean

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 10-02-2020 [2]

Η Beetroot σχεδιάζει για τα 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασηςdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).