Πρωτοσέλιδο για την ελληνική γραφιστική

30-05-2012

Σε χθεσινό μας άρθρο για τις ελληνικές επιτυχίες στα European Design Awards, διατυπώναμε την άποψη ότι η ελληνική οπτική επικοινωνία είναι ένας από τους τομείς που μας κάνουν (ακόμα) εθνικά υπερήφανους. Την άποψη αυτή κατά τα φαινόμενα συμμερίζονται και τα υπόλοιπα ελληνικά ΜΜΕ, που κάλυψαν το γεγονός εκτενώς.
Με χαρά όμως, είδαμε σήμερα στα περίπτερα ότι η επιτυχία μας αυτή έγινε και πρωτοσέλιδο, επικοινωνώντας στο ευρύτερο κοινό, την αξία της ελληνικής παραγωγής.

«Δυστυχώς το graphic design δεν είναι ολυμπιακό άθλημα, διαφορετικά θα σαρώναμε τα μετάλλια σε δύο μήνες από σήμερα στους Αγώνες του Λονδίνου», γράφει ο Δημήτρης Ρηγόπουλος, η στήλη του οποίου στην Καθημερινή και την Καθημερινή της Κυριακής με συνέπεια προβάλει το ελληνικό design. Και συνεχίζει «Χωρίς να είναι απαραίτητα το αποκορύφωμα μιας διαρκώς ανοδικής πορείας, οι νέες επιτυχίες από το Ελσίνκι επιβεβαιώνουν την εξαιρετική φόρμα, το ταλέντο και την υγεία της ελληνικής δημιουργικής κοινότητας, παρά (ή μήπως και εξαιτίας;) τις εντελώς αποθαρρυντικές συνθήκες στην εγχώρια αγορά…».

Το πλήρες άρθρο του μπορείτε να διαβάσετε εδώΣτην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΦΟΡΑ 04-10-2018 [0]

Anthon Beeke 1940-2018

ΔΙΑΦΟΡΑ 22-01-2018 [0]

Διαγωνισμός αφίσας για την έξοδο του Μεσολογγίου

ΔΙΑΦΟΡΑ 05-12-2017 [0]

Find my Font: εφαρμογή αναγνώρισης γραμματοσειρών made in Greece

Έβδομη συνάντηση για το ελληνικό ντιζάιν στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

ΔΙΑΦΟΡΑ 14-09-2017 [0]

Επετειακή έκδοση για το backpacker.gr

ΔΙΑΦΟΡΑ 05-07-2017 [6]

Εκεί που ζουν οι νυχτερίδες

ΔΙΑΦΟΡΑ 12-05-2017 [0]

Ραντεβού στ’ άστρα με πέντε σημαντικούς δημιουργούς

ΔΙΑΦΟΡΑ 03-05-2017 [0]

Δέκα χρόνια εν αναμονή για την Πολυτεχνική Σχολή Πανεπιστημίου Αιγαίου

Ο Χάρης Τσέβης δημιουργεί για την Save the Children

ΔΙΑΦΟΡΑ 05-04-2017 [9]

Ψηφίστε το καλύτερο βίντεο της τελετής απονομής ΕΒΓΕ 2017designmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).