Tι ειπώθηκε στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Γραφιστών

14-06-2012

Με τη συμμετοχή πενήντα περίπου ατόμων πραγματοποιήθηκε χθες η Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της Ένωσης Γραφιστών.
Στον απολογισμό τους, τα μέλη του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου παρουσίασαν μια λεπτομερή έκθεση των πεπραγμένων του για τη διετία Ιούλιος 2010-Ιούνιος 2012, με σημαντικότερα στοιχεία επιτεύγματα:
• τον ισοσκελισμένο ισολογισμός των οικονομικών στοιχείων
• τη συνεργασία με δίκτυο εταιριών που προσέφεραν σημαντικά οικονομικά προνόμια στα μέλη της ΕΓΕ
• το πλήθος εκδηλώσεων, εκθέσεων, διαγωνισμών (42 συνολικά)
• τη δημιουργία βιβλιοθήκης
• την αύξηση των οικονομικά τακτοποιημένων μελών της ΕΓΕ
• την ανανέωση της συνολικής εικόνας της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν μια παρακαταθήκη για το μέλλον της ΕΓΕ και είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλείας που έγινε από τα μέλη του Δ.Σ.
Στη συνέχεια τα μέλη του ΔΣ εξέφρασαν την ελπίδα τους να υπάρξει συνέχεια σε αυτό το έργο, «μια και μέσα σε αυτούς τους καιρούς, καταλάβαμε με τον δύσκολο τρόπο πως μόνοι μας δεν μπορούμε να καταφέρουμε σημαντικές αλλαγές αλλά μόνο με την συνεργασία όλων μπορούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες εργασίας του κλάδου της οπτικής επικοινωνίας…».

Ακολούθησε συζήτηση με τους παρευρισκομένους, όπου έγινε αναφορά τόσο σε παράπονα από πλευράς της κοινότητας (χαρακτηριστικά αναφέρθηκε η ανάγκη για περαιτέρω αποσαφήνιση της ταυτότητας της Ένωσης), όσο και από την πλευρά του ΔΣ, που χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στην έλλειψη ενδιαφέροντος που συχνά αντιμετωπίζει, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των μελών του. Ο πρόεδρος του ΔΣ, Δημήτρης Κανελόπουλος ανέφερε «Το θέμα των ημερών είναι για ακόμα μια φορά: προχωράμε (έστω και σιγά σιγά) ή βάζουμε λουκέτο; Θα συσπειρωθούμε στην ένωση ή θα μείνουμε να παλεύουμε μόνοι; Η δουλεία μας είναι να βρίσκουμε λύσεις, και το πρόβλημα είναι δύσκολο, αλλά το αποτέλεσμα μιας συνολικής προσπάθειας μπορεί να είναι υπερπολύτιμο…».

Η γενική αίσθηση όμως, ήταν ότι το απερχόμενο ΔΣ έκανε τη σοβαρότερη και συστηματικότερη προσπάθεια των τελευταίων ετών και τα αποτελέσματα που πέτυχε είναι κρίμα να μην τύχουν συνέχειας. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην προσπάθεια και επιθυμούν να είναι υποψήφιοι, για την ανάδειξη τους στο Διοικητικό Συμβούλιο, θα πρέπει να καταθέσουν μια απλή δήλωση με mail στην διεύθυνση: info@gda.gr μέχρι και την Τρίτη 19 Ιουνίου 2012 και ώρα 18:00.

Όποιος επιθυμεί να διαβάσει τον απολογισμό των πεπραγμένων του τελευταίου ΔΣ, μπορεί να το βρει εδώ



Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΝΕΑ 06-12-2018 [0]

Άλλη μια χρονιά, άλλη μια αφίσα για το Πατρινό Καρναβάλι

ΝΕΑ 27-11-2018 [2]

Στα άκρα οι σχέσεις Ogilvy και Ermis Awards

ΝΕΑ 08-09-2018 [1]

Άλλη μια χρονιά θριάμβου για την Ελλάδα στα Pentawards

ΝΕΑ 28-08-2018 [0]

Έλληνας σχεδιαστής σε έκθεση του Βρετανικού Μουσείου

ΝΕΑ 24-08-2018 [0]

Τίτλοι τέλους για το TYPO Berlin

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΝΕΑ 03-08-2018 [0]

Μια διεθνής Τριενάλε Αφίσας, γεννιέται στην Κύπρο

ΝΕΑ 01-08-2018 [0]

Ψήφισμα συμπαράστασης της Ένωσης Γραφιστών Τουρκίας

ΝΕΑ 26-06-2018 [0]

Ποιοι είναι οι νικητές τους φετινού διαγωνισμού αφίσας του Μουσείου Τυπογραφίας

ΝΕΑ 05-06-2018 [0]

Ελληνικές διακρίσεις στα European Design Awards 2018

ΝΕΑ 21-05-2018 [0]

Νέα μεταπτυχιακά προγράμματα Hotel Design και Digital Design από τη Σχολή Βακαλό



designmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).