Επαναληπτική γενική συνέλευση για την Ένωση Γραφιστών

08-06-2012

Το Δ.Σ. της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας. προσκαλεί τα μέλη της Ένωσης, στην επαναληπτική Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση, που θα γίνει την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012 στις 19.00 στην αίθουσα των γραφείων της Ένωσης, Μυλλέρου 19, Μεταξουργείο, Αθήνα, (τηλ. 210 522 4813), καθώς στην αντίστοιχη Γενική Συνέλευση της Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012, δεν υπήρξε η απαιτούμενη από το καταστατικό απαρτία μελών.
Υπενθυμίζεται ότι η επαναληπτική Γενική Συνέλευση της Τετάρτης 13 Ιουνίου 2012 έχει απαρτία ανεξάρτητα από τον αριθμό των μελών που θα παρευρεθούν.

Τα θέματά της Συνέλευσης παραμένουν τα ήδη γνωστά:
1. Απολογισμός Διοικητικού Συμβουλίου 2010-2012 και πρόγραμμα δράσης 2012-2014
2. Εκλογή 5μελούς Εφορευτικής Επιτροπής για την διενέργεια των Εκλογών.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ

One Response

 • Δημήτρης Λεγάκης

  ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΡΑΦΙΣΤΩΝ
  Μιας που δεν δίνεται η τεχνική δυνατότητα ανάρτησης σχολίων στο διαδιικτυακό τόπο της Ενωσης Γραφιστών, ας αρκεστούμε στο βήμα του περιοδικού +design, έως ότου ληθεί το παραπάνω πρόβλημα.
  Με ιδιαίτερη χαρά διαπιστώσαμε όλοι όσοι παρεβρεθήκαμε στην άτυπη γενική συνέλευση της Ενωσης, την Τετάρτη 6 Ιουνίου, μια διαφορετική συνθήκη αντιμετώπισης των καταστάσεων που διέπουν τον κλάδο, από το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο. Συνθήκες που για πρώτη φορά, από το 2003 (εποχή επανίδρυσης της Ενωσης) λαμβάνουν χώρα.
  Κρίνω πως οφείλουμε όλοι μας να αναγνωρίσουμε και δημοσίως, δύο βασικά χαρακτηριστικά:
  α) Για πρώτη φορά παρουσιάστηκε αναλυτικά ο απολογισμός του Διοικητικού Συμβουλίου για την περίοδο 2010–2012, γεγονός που αποδικνύει το «νοικοκύρεμα» των δράσεων της Ενωσης. Το γεγονός αυτό, από μόνο του, αποτελεί σημαντικότατο στοιχείο, μιας που αποδικνύει πως έχει μπεί οριστικά φρένο στην άναρχη και χαοτική τακτική όπου ο καθένας δύναται να λειτουργεί κατά το δοκούν, αδιαφορώντας πλήρως για τον προγραμματισμό που προκύπτει από το ίδιο το καταστατικό. Επιτέλους οι αφηρημένες αντιλήψεις που ακούγωνταν μέχρι σήμερα και αφορούσαν κυρίως την εσωτερική κριτική του κλάδου μη καταλήγοντας πουθενά εξυπηρετώντας αποκλειστικά και μόνο ατελείωτες συζητήσεις σε ύφος τηλεοπτικού πάνελ (με χαρακτηριστική πολιτική αντισοιχία, τη βία του λόγου έτσι όπως ασκήθηκε τα τελευταία χρόνια από πολιτικούς όπως τον ακροδεξιό τ. βουλευτή κ. Αδωνη Γεωργιάδη), έλαβαν τέλος.
  β) Για πρώτη φορά (και μέσα από την ίδια τη μορφή της παρουσιάσης και της συζήτησης, εκτός φυσικά και αυτού καθεαυτού του περιεχομένου) διαπιστώθηκε πως η δράση του Δ.Σ. της Ενωσης για τη διετία 2010–2012, δεν αποτέλεσε μονομερή προσπάθεια, αλλά αποτέλεσμα συλλογικής δράσης πλήθους συναδέλφων — ακόμη και εκτός Δ.Σ. Επιτέλους απομονώθηκαν οι προσπάθειες ορισμένων να δουν τη Μυλλέρου, ως τόπο προσωπικού φέουδου και τα μέλη ως πειθήνια όργανα που εκτελούν τις στρατιωτικές εντολές μιας προσωπικής ανώτερης διαταγής. Πολύ σημαντική στροφή της Ενωσης, μιας που η λεκτική βία που ανέφερα σε συνδυασμό με τον απόλυτο συγκεντρωτισμό ελλόχευαν τον κίνδυνο να αποκτήσουν τη μορφή πραγματικής βίας. Ας θυμηθούμε όλοι μας πως καταλήξαμε στο γεγονός που έλαβε χώρα στις 7 Ιουνίου με πρωταγωνιστή τον ακροδεξιό τ. βουλευτή κ. Ηλία Κασιδιάρη, μέσα από την πολιτική μας ανοχή των τελευταίων χρόνων.
  Νομίζω πως είναι πολύ σημαντικό να κρατήσουμε τα δύο παραπάνω θετικά χαρακτηριστικά και πιστεύω απόλυτα πως η «επίσημη» γενική συνέλευση που θα λάβει χώρα στις 13 Ιουνίου θα απέχει και οργανωτικά, αλλά και ιδεολογικά, από τις δύο τελευταίες συνελεύσεις που έτυχε να συμμετέχω (2008 και 2010) — στις οποίες εκτός των παραπάνω απείχε η έννοια του δημοκρατικού διαλόγου που αποτελεί τη βάση ανάπτυξης των οποιονδήποτε απόψεων θέλουν να εκφράσουν τη συλλογικότητα μέσα από ενωτικά χαρακτηριστικά, ενώ κυριάρχησε ο «μεθυσμένος/μπερδεμένος» λόγος που στηρίζεται αποκλειστικά στην πρόκληση εντυπώσεων μέσα από (γνωστές κατά τ’ άλλα) προβοκατόρικες μεθόδους.
  Κλείνοντας θα ήθελα να εκφράσω (αλφαβητικά) και ιδιαιτέρως τα ειλικρινά μου συγχαρητήρια για τη συνολική προσφορά τους στους Δ. Κανελλόπουλο, Θ. Μανωλόπουλο, Τ. Παπαϊωάννου, Ν. Τσούτη και Π. Χατζηιορδάνογλου, και να υπενθυμίσω πως σε καιρούς κρίσης μπορεί να δημιουργηθεί ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον αν πιστέψουμε όλοι μας στις έννοιες Συλλογικότητα, Δημοκρατία και Δράση (αφού πρώτα οδηγήσουμε σε ιδεολογική αποτοξίνωση την άσκοπη και αρχηγικού τύπου φλυαρία).Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΝΕΑ 11-09-2020 [3]

Aπό την Interweave η καμπάνια για τους μαθητές και τον covid-19

ΝΕΑ 16-07-2020 [0]

Αναβολή για τον Οκτώβριο του 21 παίρνει η Syskevasia

ΝΕΑ 08-07-2020 [1]

Mια αφοπλιστικά ειλικρινής προκήρυξη από την Κύπρο

ΝΕΑ 06-07-2020 [11]

Tα αποτελέσματα των βραβείων Ermis Branding and Design 2020

ΝΕΑ 27-06-2020 [0]

‘Εφυγε από τη ζωή ο θρυλικός Milton Glazer

ΝΕΑ 24-06-2020 [1]

H πρωτοβουλία Designers Act τραβά την προσοχή της ΕΕ

ΝΕΑ 17-06-2020 [0]

Aνακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των φετινών βραβείων D&AD

ΝΕΑ 11-06-2020 [0]

Αυλαία για τα ΕΒΓΕ 2020

ΝΕΑ 04-06-2020 [0]

Νέος τόμος ΗΥΦΕΝ

ΝΕΑ 28-05-2020 [0]

Διαχείριση σχεδιασμού στην οπτική επικοινωνία το νέο βιβλίο του Βαγγέλη Χατζηθεοδώρουdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).