Παράθυρο ελπίδας για την Ένωση Γραφιστών Ελλάδας

01-06-2017

Πραγματοποιήθηκε χθες (Τετάρτη 31 Μαΐου), στα γραφεία της Ένωσης Γραφιστών στο Ρομάντσο, η επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση της Ένωσης με κύριο θέμα συζήτησης την ενημέρωση των μελών για τις διαδικασίες διάλυσής της.

Στην πρόσκληση της Ένωσης ανταποκρίθηκαν 15 μέλη, τα  οποία και συζήτησαν το τι μέλλει γενέσθαι. Το Διοικητικό συμβούλιο ανέλαβε να προχωρήσει τις διαδικασίες που απαιτούνται σύμφωνα με το νόμο για τη διάλυση της Ένωσης, που θα συμβεί εκτός κι αν μέσα στις επόμενες 10 ημέρες βρεθούν οι απαιτούμενες υποψηφιότητες για τις εκλογές νέου ΔΣ, που θα συνεχίσουν τη λειτουργία του συλλογικού οργάνου.

Mε δεδομένη την πεποίθηση των μελών της Ένωσης για τα θετικά της συνέχισης της πορείας του οργάνου, το οποίο έχει αποδείξει τη χρησιμότητά του και την προσφορά του στον κλάδο, κάθε ελπίδα δεν έχει χαθεί. Η πόρτα παραμένει ανοιχτή και υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία ότι ίσως τις επόμενες ημέρες έλθουν οι υποψηφιότητες που απαιτούνται. Ήδη κατά τη χθεσινή συνέλευση πέντε μέλη, όλα τους νέα πρόσωπα, χωρίς καμία εως τώρα εμπλοκή στην Ένωση, εξέφρασαν την πρόθεσή τους να θέσουν υποψηφιότητα. Ο στόχος της επιβίωσης της Ένωσης ήλθε συνεπώς ένα βήμα πιο κοντά.

Σε δημόσιες και ιδιωτικές συζητήσεις η κοινότητα  μοιάζει να κατανοεί την ανάγκη και τη χρησιμότητα της ύπαρξης μιας συλλογικότητας σαν αυτήν της Ένωσης. Φαίνεται να επιθυμεί την επιβίωσή της και να στεναχωριέται από την ενδεχόμενη διάλυσή της. Δε μένει παρά αυτή η εκφρασμένη στα λόγια στάση, να εφαρμοστεί και στην πράξη, ώστε να αποφευχθεί αυτό που οι περισσότεροι απεύχονται.

Όσοι το επιθυμούν μπορούν, μέχρι και τις 9 Ιουνίου, να αποστείλουν την πρόθεσή τους για υποβολή υποψηφιότητας στο ΔΣ της Ένωσης στο info@ggda.gr

 

2 Responses

  • flip

    Ελπίδα… έρχεται ο Μαρινάκης;

  • Vassilis Papadopoulos

    Μαριδάκης… Καλοκαίρι γαρ!Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΝΕΑ 25-09-2020 [0]

Κατάλογος νικητών και merchandise ΕΒΓΕ 2020

ΝΕΑ 25-09-2020 [0]

Το branding στην εποχή της πολιτικής ορθότητας

ΝΕΑ 24-09-2020 [0]

Οι ελληνικές επιτυχίες στα pentawards 2020

ΝΕΑ 11-09-2020 [3]

Aπό την Interweave η καμπάνια για τους μαθητές και τον covid-19

ΝΕΑ 11-09-2020 [0]

Σε τροχιά συνολικού rebranding τα KEΠ

ΝΕΑ 16-07-2020 [0]

Αναβολή για τον Οκτώβριο του 21 παίρνει η Syskevasia

ΝΕΑ 08-07-2020 [1]

Mια αφοπλιστικά ειλικρινής προκήρυξη από την Κύπρο

ΝΕΑ 06-07-2020 [11]

Tα αποτελέσματα των βραβείων Ermis Branding and Design 2020

ΝΕΑ 27-06-2020 [0]

‘Εφυγε από τη ζωή ο θρυλικός Milton Glazer

ΝΕΑ 24-06-2020 [1]

H πρωτοβουλία Designers Act τραβά την προσοχή της ΕΕdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).