Παράθυρο ελπίδας για την Ένωση Γραφιστών Ελλάδας

01-06-2017

Πραγματοποιήθηκε χθες (Τετάρτη 31 Μαΐου), στα γραφεία της Ένωσης Γραφιστών στο Ρομάντσο, η επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση της Ένωσης με κύριο θέμα συζήτησης την ενημέρωση των μελών για τις διαδικασίες διάλυσής της.

Στην πρόσκληση της Ένωσης ανταποκρίθηκαν 15 μέλη, τα  οποία και συζήτησαν το τι μέλλει γενέσθαι. Το Διοικητικό συμβούλιο ανέλαβε να προχωρήσει τις διαδικασίες που απαιτούνται σύμφωνα με το νόμο για τη διάλυση της Ένωσης, που θα συμβεί εκτός κι αν μέσα στις επόμενες 10 ημέρες βρεθούν οι απαιτούμενες υποψηφιότητες για τις εκλογές νέου ΔΣ, που θα συνεχίσουν τη λειτουργία του συλλογικού οργάνου.

Mε δεδομένη την πεποίθηση των μελών της Ένωσης για τα θετικά της συνέχισης της πορείας του οργάνου, το οποίο έχει αποδείξει τη χρησιμότητά του και την προσφορά του στον κλάδο, κάθε ελπίδα δεν έχει χαθεί. Η πόρτα παραμένει ανοιχτή και υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία ότι ίσως τις επόμενες ημέρες έλθουν οι υποψηφιότητες που απαιτούνται. Ήδη κατά τη χθεσινή συνέλευση πέντε μέλη, όλα τους νέα πρόσωπα, χωρίς καμία εως τώρα εμπλοκή στην Ένωση, εξέφρασαν την πρόθεσή τους να θέσουν υποψηφιότητα. Ο στόχος της επιβίωσης της Ένωσης ήλθε συνεπώς ένα βήμα πιο κοντά.

Σε δημόσιες και ιδιωτικές συζητήσεις η κοινότητα  μοιάζει να κατανοεί την ανάγκη και τη χρησιμότητα της ύπαρξης μιας συλλογικότητας σαν αυτήν της Ένωσης. Φαίνεται να επιθυμεί την επιβίωσή της και να στεναχωριέται από την ενδεχόμενη διάλυσή της. Δε μένει παρά αυτή η εκφρασμένη στα λόγια στάση, να εφαρμοστεί και στην πράξη, ώστε να αποφευχθεί αυτό που οι περισσότεροι απεύχονται.

Όσοι το επιθυμούν μπορούν, μέχρι και τις 9 Ιουνίου, να αποστείλουν την πρόθεσή τους για υποβολή υποψηφιότητας στο ΔΣ της Ένωσης στο info@ggda.gr

 

2 Responses

  • flip

    Ελπίδα… έρχεται ο Μαρινάκης;

  • Vassilis Papadopoulos

    Μαριδάκης… Καλοκαίρι γαρ!Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΝΕΑ 08-02-2020 [0]

Νέα ιστοσελίδα του Τομέα Branding & Design της ΕΔΕΕ

ΝΕΑ 03-12-2019 [0]

Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το Milano Design Film Festival World Tour Greece

ΝΕΑ 26-11-2019 [3]

Νέο επεισόδιο στο μακροχρόνιο σίριαλ της Κοζάνης

ΝΕΑ 20-11-2019 [0]

Έκθεση σύγχρονης Ελληνικής χαρακτικής στην Ιαπωνία

ΝΕΑ 02-11-2019 [1]

Ελληνική απόβαση και φέτος στα Red Dot

ΝΕΑ 30-10-2019 [0]

Διεθνής διάκριση για την Atypical

ΝΕΑ 23-10-2019 [1]

Σε εξέλιξη σήμα Μακεδονικών προϊόντων από τον ΣΕΒΕ

ΝΕΑ 22-10-2019 [0]

Η αφίσα που έφερε θύελλα

ΝΕΑ 09-10-2019 [1]

Αποτελέσματα διαγωνισμού για το λογότυπο του ΤΕΕ – Τμήμα Ανατολικής Κρήτης

ΝΕΑ 20-09-2019 [1]

Wim Crouwel 1928-2019designmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).