Πρόσκληση για εικαστική παρέμβαση στο αθηναϊκό τοπίο από την ΓΓΝΓ

29-09-2011

Η Γενική Γραμματεία Νέα Γενιάς, στο πλαίσιο των δράσεων για την αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων και την ομάδα τοιχογράφων Carpe Diem αναλαμβάνει πρωτοβουλία εικαστικής παρέμβασης* με δημόσια τοιχογραφία – ζωγραφική στα τοιχία της γέφυρας, που συνδέει την Πατησίων με την Αχαρνών στο ύψος του σταθμού ΗΣΑΠ Αγ. Ελευθέριος στις 2 Οκτωβρίου.
Η εικαστική παρέμβαση θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή πολιτών όλων των ηλικιών, ομάδων νέων καλλιτεχνών και μεμονωμένων νέων καλλιτεχνών.  Η τοιχογραφία θα έχει ως θέμα το “Ποδήλατο”.

Στην 1η Επιφάνεια της Γέφυρας
Θα συμμετάσχουν 15 επώνυμοι καλλιτέχνες από το χώρο του Urban art: Apset, Jorz, Ino, Kez, Live2, Nade, Nastwo, Ners, Ozon, Poster, Pupet, Raiden, Sake, Same84, Sake, Taxis κ.α.

Στην 2η Επιφάνεια της Γέφυρας
Θα υπάρχουν συγκεκριμένες επιφάνειες για όσους καλλιτέχνες θελήσουν να συμμετάσχουν ατομικά ή ομαδικά και αποστείλουν τη συμμετοχή τους μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου με προσχέδιο ή portfolio τους στο E.Vergini@neagenia.gr, για να τους κοινοποιηθεί η επιφάνεια συμμετοχής τους.

Στην 3η Επιφάνεια της Γέφυρας
Στην τρίτη επιφάνεια το κοινό θα μπορεί παράλληλα να συμμετέχει ζωγραφίζοντας τις ιδέες του ή απλά να περπατήσει στο κλειστό δρόμο και να περιηγηθεί στις δημιουργίες των άλλων ομάδων και στις παράλληλες δράσεις.

Σε όλους θα δοθούν δωρεάν υλικά.

* Παράλληλα με την δράση της εικαστικής παρέμβασης θα γίνουν έργα αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης της γέφυρας, των πεζοδρομίων, των τοιχίων που έχουν υποστεί ζημιές και άλλες παρεμβάσεις που αυξάνουν το αίσθημα της ασφάλειας των πολιτών και διευκολύνουν την επαναχρησιμοποίηση της γέφυρας.

2 Responses

  • golfis

    Επιτέλους κάτι γίνεται…

  • Kostas

    Souper!!! Ante na vlepome tetoia…Pianoume tis mpogies mas oloi!!!!Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΦΟΡΑ 21-05-2020 [0]

Μέσω ανοικτού διαγωνισμού αναζητά λογότυπο ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας

ΔΙΑΦΟΡΑ 07-04-2020 [0]

Πρωτοβουλία Ελλήνων γραφιστών σχετική με το COVID-19

ΔΙΑΦΟΡΑ 24-07-2019 [0]

Graphic Stories – Γραφιστορίες 

ΔΙΑΦΟΡΑ 10-05-2019 [0]

Architect Show 2019

ΔΙΑΦΟΡΑ 14-03-2019 [0]

Το Ίδρυμα Ωνάση ψηφιοποιεί και διαθέτει δωρεάν τη χειρόγραφη γραμματοσειρά του Καβάφη

ΔΙΑΦΟΡΑ 30-01-2019 [0]

Πολυτελή επενδυμένα κουτιά Luxury Packaging Rigid Boxes από την LPJ: μία προσιτή πολυτέλεια για όλους

ΔΙΑΦΟΡΑ 04-10-2018 [0]

Anthon Beeke 1940-2018

ΔΙΑΦΟΡΑ 22-01-2018 [0]

Διαγωνισμός αφίσας για την έξοδο του Μεσολογγίου

ΔΙΑΦΟΡΑ 05-12-2017 [0]

Find my Font: εφαρμογή αναγνώρισης γραμματοσειρών made in Greece

Έβδομη συνάντηση για το ελληνικό ντιζάιν στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάσηdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).