Το Σαββατοκύριακο στο ΕΔΩ το φεστιβάλ πάρε-δώσε

24-01-2013

Το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Ιανουαρίου θα λάβει χώρα το πρώτο Φεστιβάλ Εναλλακτικής Χρηματοδότησης, “Πάρε- Δώσε” στο E.Δ.Ω (Προφήτου Δανιήλ  18, Κεραμεικός). Εάν θες να γνωρίσεις την ελληνική δημιουργική κοινότητα και να βοηθήσεις το καλύτερο project να κερδίσει τη χρηματοδότησή του, δώσε και συ το “παρών”!

Πώς λειτουργεί το Φεστιβάλ “Πάρε – δώσε”;
Στο φεστιβάλ θα παρουσιαστεί μια ποικιλία από δημιουργικά projects που αναζητούν τη χρηματοδότηση τους. Ο εμπνευστής κάθε project μέσα από το δικό του stand θα παρουσιάσει την ιδέα του στους επισκέπτες του φεστιβάλ. Κάθε stand διαθέτει και μία κάλπη, στην οποία το κοινό ψηφίζει με μάρκες την ιδέα που του άρεσε περισσότερο. Κάθε μάρκα αντιστοιχεί σε 1 ευρώ και αγοράζονται κατά την είσοδο στο χώρο του event. To project με τις περισσότερες ψήφους κερδίσει όσα χρήματα συγκεντρώθηκαν για την πραγματοποίησή της.

Παράλληλες δραστηριότητες
Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν και σε διάφορες άλλες δράσεις και παράλληλες εκδηλώσεις, όπως bazaar βιβλίων design κλπ, οι οποίες σκοπό έχουν να μεγαλώσουν το ποσό που θα λάβει ο νικητής.

Η ψηφοφορία
Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου στις 22.00 θα κλείσουν οι κάλπες και θα αρχίσει η καταμέτρηση των ψήφων! Το project που θα έχει καταφέρει να συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ποσό offline (από την προπώληση των δώρων + των ψήφων) και online (στο groopio.com) θα είναι αυτό που θα κερδίσει το συνολικό ποσό των εσόδων από τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τα εισιτήρια εισόδου του φεστιβάλ.

Ωράριο:
Ημερομηνίες και ώρες λειτουργίας “Πάρε-Δώσε” και της ψηφοφορίας: Σάββατο 26 και Κυριακή 27 Ιανουαρίου 12:00 – 00:00
Λήξη ψηφοφορίας Κυριακή 27 Ιανουαρίου 22:00
Ανάδειξη Νικητή: Κυριακή 27 Ιανουαρίου 23:00

Είσοδος: 1 ευρώ. Κάθε επισκέπτης του φεστιβάλ έχει τη δυνατότητα να αγοράσει όσες εισόδους του 1 ευρώ επιθυμεί και έτσι αποκτά τη δυνατότητα να ψηφίσει παραπάνω από μία φορές.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ

gnvtk23

8 Responses

 • Money makes the world go round

  ” Κάθε επισκέπτης του φεστιβάλ έχει τη δυνατότητα να αγοράσει όσες εισόδους του 1 ευρώ επιθυμεί και έτσι αποκτά τη δυνατότητα να ψηφίσει παραπάνω από μία φορές. ”
  Αρκετά δημοκρατικό το μήνυμα που βγαίνει βρε παίδες. Ας διοργανώσετε και κανένα crowdfunding project για αναδιανομή πλούτου – κυρίως πνευματικού πλούτου – στο Ε.Δ.Ω. & Τ.Ω.Ρ.Α.

 • Διονύσης

  Αμάν με την γκρίνα εδώ μέσα!
  Το ένα δε σας αρέσει, το άλλο σας βρωμάει.
  Όταν φιλαράκι φτιάξεις ΕΣΥ μια εκδήλωση που θα βοηθήσει ένα νέο άνθρωπο να βρει λεφτά για την ιδέα του, και είναι και δημοκρατικότερη, μην ξεχάσεις να μας την πεις.
  Μέχρι τότε, καλύτερα να μη μιλάς.

  ____
  Το παρόν μήνυμα έχει υποστεί μερική επεξεργασία, σύμφωνα με τους κανονισμούς λειτουργίας της ιστοσελίδας μας, επειδή περιείχε υβριστικούς χαρακτηρισμούς.

 • Μανώλης Μορεσόπουλος

  Διονυσης +1!

 • Money makes the world go round

  Έχεις δίκιο για την υπερβολική γκρίνια εδώ μέσα.
  Από τον πανικό που σου προκάλεσε το σχόλιό μου, δεν έχεις καταλάβει ότι δεν κριτικάρω το φεστιβάλ στο σύνολό του, αλλά συγκεκριμένα την πλευρά της χρηματοδότησης των νέων που οπως λες προσπαθούν να βρουν λεφτά για τις ιδέες τους. Γιατί να μην κρατήσει στο τέλος ο κάθε συμμετέχων τα λεφτά που έχει μαζέψει και πρέπει να υποκύψουμε πάλι στο δόγμα ” The Winner Takes It All “? Μάλλον έχεις λόξα με τους ABBA. Σίγουρα θα σου αρέσει και το ” Money, Money, Money “.
  Μάθε να ερμηνεύεις σωστά μια κριτική και να είσαι πιο ήρεμος.
  Η σημείωση της σύνταξης φανερώνει ότι έχεις ακόμα δρόμο μπροστά σου.
  Και να έχεις σοβαρά υπόψιν σου αυτό το crowdfunding project για την αναδιανομή πνευματικού πλούτου στο Ε.Δ.Ω. & Τ.Ω.Ρ.Α.

 • Διονύσης

  Ναι μεγάλε!
  Έχω πανικό από το σχόλιό σου. Γιατί υπολόγιζα να πάρω λεφτά και με το σχόλιό σου μου το χάλασες!
  Μπράβο.
  Και στη μουσική έξω πέφτεις.
  Εγώ να μάθω να ερμηνεύω την κριτική. Εσύ να μάθεις να μην είσαι γκρινιάρης και αρνητικός;

 • Μανώλης Μορεσόπουλος

  O “Money makes the world goes round” απαντά με ένα καταπληκτικό δεξί κροσέ, ο Διονυσης ανταποκρίνεται με σχετική άμυνα και περιμένουμε την επόμενη κινηση!

 • Money makes the world go round

  Δεν μπορείς πραγματικά να περιμένεις από μένα να γνωρίζω τον ακριβή λόγο για τον οποίο εσύ έπαθες πανικό. Οπότε σ’ευχαριστώ που τον μοιράζεσαι με τους αναγνώστες.
  Ως προς τη μουσική ας αποδεχτώ ότι πέφτω έξω. Γιαυτό είχα γράψει ” μάλλον “. Να προτείνω το ” Winner Takes It All ” του Sammy Hagar για το ” Όλα για όλα ” του Stallone?
  Γκρινιάρικο ή αρνητικό δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις το πρώτο μου σχόλιο. Σαρκαστικό σίγουρα. Αλλά αυτό δεν είναι ακριβώς το θέμα εδώ. Βασικά πρέπει να κατανοήσεις ότι έχεις συγχέσει το σχόλιό μου με τη γενικότερη τάση γκρίνιας – ως αυτοσκοπός – που επικρατεί εδώ μέσα. Και με παρασύρεις μαζί σου να γίνω μέρος αυτής της ανούσιας ” πρωιναδικοποίησης ” του site. Τουλάχιστον αποτρέπουμε τον κάθε Μορεσόπουλο να κάνει ζάπινγκ.

  Ξανά για να καταλάβεις: Δεν είμαι αρνητικός απέναντι στο φεστιβάλ! Απλά θεωρώ μη εποικοδομητικό και γελοίο τον τρόπο επιβράβευσης. Γιατί? Διότι με αυτόν τον τρόπο μηδενίζονται – χρηματικά αλλά και συμβολικά – τα projects των υπολοίπων. Δεν μιλάμε για μεγάλα ποσά αλλά όλο το πράγμα έχει και μια φιλοσοφία τζόγου. Απλά δεν πιστεύω ότι είμαι ο μοναδικός που του ξενίζει μια τέτοια αντιμετώπιση των δημιουργών.

  Έλα, ικανοποίησε γιάλλη μια φορά τον εγωισμό σου γράφοντας ότι ακούς άλλου είδους μουσική. Για να δούμε πότε θα κατανοήσεις ότι αυτός που γκρινιάζει όλη την ώρα και είναι αρνητικός είσαι εσύ.

  Σοβαρά τώρα. Crowdfunding project για την αναδιανομή πνευματικού πλούτου στο Ε.Δ.Ω. & Τ.Ω.Ρ.Α. μέσω Groopio.

 • Telalis

  noobs!Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 15-01-2019 [0]

Όγδοη ημερίδα ΕΣΩ για την αρχιτεκτονική και ντιζάιν

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 14-01-2019 [0]

Re:Connect, ένα δωρεάν πρόγραμμα για να γνωρίσετε καλύτερα τους πελάτες της επιχείρησης σας

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 23-12-2018 [0]

Έκθεση ροκ αφισών του Bewild Brother

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 06-12-2018 [0]

Η σχέση της τυπογραφίας με την κινηματογραφική τέχνη απόψε στο Typeroom

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 05-12-2018 [0]

Αναδρομική έκθεση της Φωτεινής Στεφανίδη

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 30-11-2018 [0]

Eργαστήριο Χαρακτικής στο δρόμο

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 28-11-2018 [0]

Αφιερωμένη στην εικονογράφηση η τρίτη και τελευταία δράση της ΕΓΕΚ για το 2018

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 21-11-2018 [0]

Η γυναικεία ματιά στο Creative Meetup του 8ου Digitized

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 19-11-2018 [0]

Οι γιγαντοαφίσες του Μεμά Τουλιάτου στην Blender Gallery

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 14-11-2018 [0]

“Challenging Design Paths” το θέμα του έβδομου ICTVCdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).