Ψήφισμα συμπαράστασης της Ένωσης Γραφιστών Τουρκίας

01-08-2018

Τις μέρες που ακολούθησαν την μεγάλη καταστροφή της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική, είδαμε (όπως με συνέπεια συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια) μια έκρηξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης από τους Τούρκους γείτονές μας. Πρωτοσέλιδα στις μεγαλύτερες εφημερίδες, πανό σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, μέχρι και διαδήλωση συμπαράστασης πραγματοποιήθηκε έξω από το ιστορικό κτίριο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην παραλία της Σμύρνης με πανό, λουλούδια και αναμμένα κεριά, για να τιμηθεί η μνήμη των αδικοχαμένων θυμάτων των πυρκαγιών στην Ελλάδα.

Σε αυτό το κλίμα γίναμε αποδέκτες μιας επιστολής που μας γνωστοποιούσε ψήφισμα αλληλεγγύης από την Ένωση Γραφιστών Τουρκίας. (ΣΣ: Υποθέτουμε ότι ελλείψει συλλογικού οργάνου στην Ελλάδα, οι Τούρκοι συνάδελφοι επέλεξαν το +DESIGN ως μέσον επικοινωνίας του κλάδου για να απευθυνθούν στην εδώ κοινότητα). Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

1 Αυγούστου 2018

Αγαπητοί φίλοι,

είμαστε συντετριμμένοι στο άκουσμα της φωτιάς της Αθήνας και των βαρύτατων συνεπειών της. Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου μας και των μελών της Ένωσης Γραφιστών, θα θέλαμε να προσφέρουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων και να ευχηθούμε ταχεία ανάρρωση σε όλους τους τραυματίες.

Eίμαστε δίπλα στον λαό της Ελλάδας στο πένθος για τα θύματα αυτής της τραγικής καταστροφής και στεκόμαστε αλληλέγγυοι με την Ελλάδα κατά τη διάρκεια αυτής της τραγικής περιόδου.

Με θερμές ευχές
Zeynep Tonguç
Ένωση Γραφιστών Τουρκίας
Γενική Γραμματέας

Στιγμιότυπο από την προχθεσινή συγκέντρωση έξω από το ελληνικό προξενείο της ΣμύρνηςΣτην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΝΕΑ 28-05-2020 [0]

Διαχείριση σχεδιασμού στην οπτική επικοινωνία το νέο βιβλίο του Βαγγέλη Χατζηθεοδώρου

ΝΕΑ 20-05-2020 [0]

Oι ελληνικές διακρίσεις στα dieline 2020

ΝΕΑ 18-05-2020 [0]

Παρέμβαση της ΕΓΕΚ στο Υφυπουργείο Τουρισμού της Κύπρου

ΝΕΑ 05-05-2020 [1]

HackAthens 2020: H Aθήνα μετά

ΝΕΑ 01-05-2020 [0]

Εξαιρετική η ελληνική επίδοση στα European Design Awards 2020

ΝΕΑ 05-04-2020 [0]

To πακέτο ενίσχυσης του Υπουργείου Πολιτισμού περιλαμβάνει και τους designer

ΝΕΑ 29-02-2020 [0]

Τρίτο Creative Survey

ΝΕΑ 08-02-2020 [1]

Νέα ιστοσελίδα του Τομέα Branding & Design της ΕΔΕΕ

ΝΕΑ 03-12-2019 [0]

Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το Milano Design Film Festival World Tour Greece

ΝΕΑ 26-11-2019 [3]

Νέο επεισόδιο στο μακροχρόνιο σίριαλ της Κοζάνηςdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).