Google + design

29-06-2011

Η Google μας έχει συνηθίσει κατά καιρούς να εμφανίζει νέες προτάσεις και “πειράματα” πάνω σε εργαλεία και υπηρεσίες. Θυμήσου το Wave το οποίο δεν έπιασε πέρα από τον αρχικό ντόρο και τις δοκιμές αλλά και το Buzz το οποίο πήγε άπατο, ενώ ειδικά στο Gmail συνεχώς βλέπουμε νέες προσθήκες στην ενότητα Labs.

Παράλληλα με αυτές τις δοκιμές παρατηρούμε εδώ και αρκετούς μήνες μια αλλαγή στην προσέγγιση του design από τη Google. Ανανέωσε πρόσφατα τη σελίδα αποτελεσμάτων και το λογότυπο ενώ συχνά κάνει παιχνίδια μ’αυτό (βλ. Google Doodles). Χθες έκανε μια συνολική αναβάθμιση στο design της η οποία οδήγησε στην ανακοίνωση, από η εταιρεία που ξεκίνησε από έναν αλγόριθμο αναζήτησης πληροφοριών στο διαδίκτυο και εξελίχθηκε σε μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις στο χώρο του software και των επικοινωνιών, του νέο της “παιδιού”, του Google+ μιας μεγαλόπνοη προσπάθειας —σύμφωνα με πολλούς— να χτυπήσει το Facebook.

To super top-secret social project που ετοιμάζεται εδώ κι ένα χρόνο, είναι ένα τεράστιο πλάνο που στις επόμενες μέρες θα δούμε μόνο την κορυφή του παγόβουνου. Περιμένοντας να μάθουμε περισσότερα και να κυκλοφορήσουν ευρύτερα οι πρώτες προσκλήσεις για τη δοκιμή του, υπογραμμίζουμε την έμφαση στο design αυτού το project. Όπως φαίνεται και στο demo του, είναι ιδιαίτερα φρέσκο και μελετημένο στις λεπτομέρειές του.

Οπως παρατηρεί ο Steven Levy και το TechCrunch ο λόγος γι’αυτό το αποτέλεσμα είναι ότι στο σχεδιασμό του συμμετέχει ο Andy Hertzfeld ένα από τα μέλη της ομάδας που σχεδίασε το Macintosh πίσω στα ’80s.

Ο Hertzfeld εργάζεται τώρα για τη Google και προφανώς ανέλαβε ενεργό ρόλο στο σχεδιασμό του νέου project, φέρνοντας έναν αέρα ανανέωσης από τους δρόμους του Cupertino. Άσχετα, λοιπόν, με την επιτυχία ή όχι του Google+ ως το “νέο μεγάλο κοινωνικό δίκτυο”, όταν πάρετε κι εσείς μια από τις προσκλήσεις και κάνετε login, αναζητήστε τις Apple λεπτομέρειες στο design. Σίγουρα είναι ο Hertzfeld από πίσω.

Nassos K.Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΆΡΘΡΑ, ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 04-07-2019 [6]

Το πρόβλημα με τον διαγωνισμό λογοτύπου του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου

ΆΡΘΡΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 24-11-2018 [0]

Πέντε ημιτελείς γραμματοσειρές του Bauhaus αναβιώνουν ξεπερνώντας τη ναζιστική επιβολή

ΆΡΘΡΑ 11-10-2018 [1]

Σχεδιαστές κρίνουν το νέο σήμα της Νέας Δημοκρατίας

ΆΡΘΡΑ 09-05-2018 [2]

Η Ελλαδα απέκτησε (επιτέλους) το δικό της Κέντρο Design

ΆΡΘΡΑ, ΝΕΑ 24-11-2017 [1]

Ενοχλημένο το Ραδιοτηλεοπτικό Ίδρυμα Κύπρου από την παρέμβαση της εκεί Ένωσης Γραφιστών

ΆΡΘΡΑ 29-10-2017 [2]

Θέτοντας ερωτήματα στον Ανοιχτό Διαγωνισμό του Φεστιβάλ Κινηματογράφου

ΆΡΘΡΑ 15-09-2017 [8]

Ενέργεια κατά της κατάργησης του τμήματος Γραφιστικής στο Τ.Ε.Ι. Αθηνών

ΆΡΘΡΑ 11-05-2017 [1]

Καλλιόπη Αποστολίδου: Το να μένεις στάσιμος σκοτώνει το πνεύμα και τη φαντασία

ΆΡΘΡΑ 05-05-2017 [1]

Μ. Μπότης: To ελληνικό design δεν είναι απλά καλό

ΆΡΘΡΑ 13-04-2017 [0]

Απολογισμός για το τρίτο Graphic Stories Cyprusdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).