Η νέα πρωτεύουσα της Αιγύπτου αναζητά όνομα και λογότυπο

19-07-2019

Μέχρι τις 17 Αυγούστου θα διαρκέσει ο διαγωνισμός που προκήρυξε η εταιρεία που διαχειρίζεται την ανέγερση της νέας διοικητικής πρωτεύουσας του αιγυπτιακού κράτους.

Σκοπός της εταιρείας που διαχειρίζεται την ανέγερση της νέας πρωτεύουσας είναι η νέα αυτή πόλη να αποκτήσει ένα όνομα που να εκφράζει την αιγυπτιακή ταυτότητα και να είναι μοναδικό, πρωτότυπο και απλό. Παράλληλα, δεn θα πρέπει να υπερβαίνει τις δύο λέξεις και θα πρέπει να μπορεί να προφέρεται εύκολα. Δεν μπορεί να έχει διφορούμενη έννοια ούτε να εκφράζει πολιτικό κόμμα ή θρησκευτικό προσανατολισμό. Πρέπει να είναι γραμμένο στα αραβικά και να μη θεωρείται παραδοσιακό.

Τη νέα διοικητική πρωτεύουσα της Χώρας του Νείλου θεμελίωσε, τοποθετώντας τον πρώτο λίθο, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, πριν ακριβώς από ένα χρόνο, τον Ιούλιο του 2018. Η νέα αυτή πόλη θα βρίσκεται περίπου 45 χιλιόμετρα ανατολικά του Καΐρου και θα συμβάλει στην αποσυμφόρηση της σημερινής πρωτεύουσας, που έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα είκοσι εκατομμύρια κατοίκους, και είναι πλέον μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις του κόσμου.
 
Η υπερσύγχρονη πόλη, που θα αποτελέσει τη νεότερη πρωτεύουσα του κόσμου θα είναι οργανωμένη για να δεχτεί 6,5 εκατομμύρια μονίμους κατοίκους, θα έχει έκταση 700 τετραγωνικών χιλιομέτρων, θα διαιρείται σε 21 συνοικίες θα διαθέτει οδικό δίκτυο μήκους 650 χλμ., ένα διεθνές αεροδρόμιο, 1.250 τζαμιά και εκκλησίες, σχεδόν 2.000 σχολεία και κολέγια, πάνω από 600 ιατρικές εγκαταστάσεις και ένα πάρκο με έκταση διπλάσια από αυτή του Central Park της Νέας Υόρκης.

Σχετικά με τον διαγωνισμό, αναφέρεται ότι θα συσταθεί ομάδα εμπειρογνωμόνων για να αξιολογήσει τις υποβληθείσες προτάσεις και να επιλέξει το καλύτερο όνομα μεταξύ τους. Τα έπαθλα για τους νικητές, για τις τρεις καλύτερες ιδέες αλλά και για δέκα ακόμη συμμετοχές, θα είναι συνολικά 250.000 λίρες Αιγύπτου (περίπου €13.000).

Tις προτάσεις τους μπορούν να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι εδώ

   Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 15-08-2019 [0]

Ο Δήμος Έδεσσας προσκαλεί το κοινό να επιλέξει το λογότυπό του

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 30-07-2019 [0]

Άλλος ένας οργανισμός αναζητά δωρεάν λογότυπο μέσω ανοιχτού διαγωνισμού

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 16-07-2019 [0]

Διαγωνισμός λογοτύπου για φοιτητές από φοιτητές

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 15-07-2019 [0]

5ος Διαγωνισμός Αφίσας για την Τυπογραφία

ΆΡΘΡΑ, ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 04-07-2019 [6]

Το πρόβλημα με τον διαγωνισμό λογοτύπου του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 01-07-2019 [0]

Διαγωνισμός για το λογότυπο της Κυπριακής Δικαστικής Υπηρεσίας

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 28-06-2019 [0]

Ανοιχτός διαγωνισμός λογοτύπου για τον δήμο Αραδίππου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 06-06-2019 [0]

AWDA: ένας θεσμός που βραβεύει αποκλειστικά γυναίκες designer

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 15-05-2019 [0]

Φοιτητικός διαγωνισμός ετικέτας κρασιούdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).