Πλήρες ρεπορτάζ από το Graphic Stories Cyprus

12-03-2015

 

 

H πρώτη Συνάντηση Γραφιστών και Σχεδιαστών Οπτικής Επικοινωνίας Κύπρου, Graphic Stories Cyprus, ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τριήμερο από 6 έως 8 Μαρτίου 2015.

Το πλούσιο, από εκδηλώσεις, τριήμερο περιελάμβανε ομιλίες από καταξιωμένους σχεδιαστές τόσο της Κύπρου, όσο και του εξωτερικού, οι οποίοι μέσα από τις διαλέξεις τους, θέλησαν να εξερευνήσουν τις σύγχρονες τάσεις του design αλλά παράλληλα συνέβαλαν και στη δημιουργία κλίματος αναζήτησης και προβληματισμού σε σχέση με το μέλλον της οπτικής επικοινωνίας. Ο ακαδημαϊκός  Κλήμης Μαστορίδης, οι σχεδιαστές Περικλής Χριστοφορίδης και Δημήτρης Σωτηρίου, ο ιδρυτής του Creative Club Cyprus Ρένος Δημητρίου καθώς και ο διεθνούς φήμης visual designer Χάρης Τσέβης άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στο πολυπληθές κοινό που έδειξε τη διάθεση για συμμετοχή και σε άλλες εκδηλώσεις του GSC.   

Στα πλαίσια της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε διήμερο εργαστήριο δημιουργίας έντεχνης αφίσας με τίτλο “Η τέχνη της αφίσας ως φορέας ιδεών και οραμάτων” . Οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο είχαν την ευκαιρία, σε κλίμα πειραματισμού, να εξερευνήσουν τη σχέση μεταξύ φόρμας, σχεδίου, χρώματος και τυπογραφίας με τη χρήση τυπογραφικών στοιχείων, κολάζ, μεταξοτυπίας, λινοτυπίας και μονοτυπίας υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Τσαγγάρη και της Ελένης Παναγίδου. Οι 16 μοναδικές αφίσες, που δημιουργήθηκαν από τους συμμετέχοντες, θα φιλοξενηθούν στο ισόγειο της εφημερίδας “Πολίτης” από 13 έως 28 Μαρτίου 2015.

Παράλληλα, 70 από τις καλύτερες αφίσες του International Reggae Poster Contest θα φιλοξενούνται στα κεντρικά γραφεία της εφημερίδας Πολίτηςαπό 6 έως 28 Μαρτίου 2015. Οι διοργανωτές του IRPC, Michael Thompson και Μαρία Παπαευσταθίου, παραβρέθηκαν στα εγκαίνια της έκθεσης την Παρασκευή 6 Μαρτίου η οποία πλαισιώθηκε από Reggae πάρτυ με τη σφραγίδα των επιτυχημένων DJ HajiMike & Rankin Johnny. Την έκθεση “The Art of Reggae” τίμησε με την παρουσία του ο κ. Παντελής Λεπτός, επίτιμος Πρόξενος της Τζαμάικα στην Κύπρο.

Η ανοικτή για το κοινό εκδήλωση δημιουργήθηκε για να καλύψει κάτι που έμοιαζε να λείπει όλα αυτά τα χρόνια από την Κύπρο σε σχέση πάντα με το graphic design. Όπως πολύ εύστοχα έχει πει και ο Robert Peters “Το design δημιουργεί κουλτούρα, η κουλτούρα διαμορφώνει τις αξίες και οι αξίες καθορίζουν το μέλλον”. Έτσι δημιουργήθηκε η ιδέα της υλοποίησης του GSC. Σύμφωνα με την διοργανώτρια, Αγγελική ΜιχαλοπούλουΚαρρά, το GSC φιλοδοξεί να γίνει σημείο αναφοράς για την οπτική επικοινωνία στο νησί μας, να αποτελέσει την αφορμή για συνάντηση και αλληλεπίδραση των σχεδιαστών της Κύπρου και του εξωτερικού σε ετήσια βάση, να αναδείξει το Κυπριακό design και να συμβάλει στην δημιουργία κουλτούρας και αξιών.

DSC_0011 DSC_0046 DSC_0205 DSC_0258Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΆΡΘΡΑ, ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 04-07-2019 [6]

Το πρόβλημα με τον διαγωνισμό λογοτύπου του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου

ΆΡΘΡΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 24-11-2018 [0]

Πέντε ημιτελείς γραμματοσειρές του Bauhaus αναβιώνουν ξεπερνώντας τη ναζιστική επιβολή

ΆΡΘΡΑ 11-10-2018 [1]

Σχεδιαστές κρίνουν το νέο σήμα της Νέας Δημοκρατίας

ΆΡΘΡΑ 09-05-2018 [2]

Η Ελλαδα απέκτησε (επιτέλους) το δικό της Κέντρο Design

ΆΡΘΡΑ, ΝΕΑ 24-11-2017 [1]

Ενοχλημένο το Ραδιοτηλεοπτικό Ίδρυμα Κύπρου από την παρέμβαση της εκεί Ένωσης Γραφιστών

ΆΡΘΡΑ 29-10-2017 [2]

Θέτοντας ερωτήματα στον Ανοιχτό Διαγωνισμό του Φεστιβάλ Κινηματογράφου

ΆΡΘΡΑ 15-09-2017 [8]

Ενέργεια κατά της κατάργησης του τμήματος Γραφιστικής στο Τ.Ε.Ι. Αθηνών

ΆΡΘΡΑ 11-05-2017 [1]

Καλλιόπη Αποστολίδου: Το να μένεις στάσιμος σκοτώνει το πνεύμα και τη φαντασία

ΆΡΘΡΑ 05-05-2017 [1]

Μ. Μπότης: To ελληνικό design δεν είναι απλά καλό

ΆΡΘΡΑ 13-04-2017 [0]

Απολογισμός για το τρίτο Graphic Stories Cyprusdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).