Επάγγελμα γραφίστας: τι σημαίνει για το μέσο Έλληνα;

21-07-2014

65465488

Ο πρόσφατα συλληφθείς κατηγορούμενος για υποθέσεις τρομοκρατίας Νίκος Μαζιώτης, είχε τον τελευταίο χρόνο φτιάξει ένα φιλήσυχο προφίλ ώστε να περνά απαρατήρητος:
Διάλεξε ένα κοινό επώνυμο (Παπασωτηρίου), ένα σπίτι σε μια μεσοαστική περιοχή (Μαρούσι), ένα αυτοκίνητο μάρκας Hyundai. Όλα απλά, κοινά κι απρόσωπα.
Όταν οι γείτονες ρωτούσαν “τι επαγγελλόταν” ο κύριος Παπασωτηρίου, η απάντηση ήταν… “γραφίστας”.

Η επιλογή αυτή μας έβαλε σε σκέψεις.
Γιατί “γραφίστας” και όχι “λογιστής” ή “γιατρός” ή “υδραυλικός”;
Τι συνειρμούς γεννά στο μέσο Έλληνα ο τίτλος “γραφίστας”;
Είναι ένα μέσο, απρόσωπο επάγγελμα;
Γιατί κάποιος που θέλει να κρυφτεί στην ανωνυμία το διαλέγει;

«Δεν νομίζω ότι μπορούμε να εξάγουμε συμπεράσματα για την συνολική εικόνα του επαγγέλματος από μια πιθανώς στιγμιαία απόφαση ενός καταζητούμενου. Πιθανόν να θεώρησε ότι είναι ένα αρκετά εξειδικευμένο επάγγελμα, αλλά όχι ‘παράξενο’ ώστε να μην προσελκύσει πολλές ερωτήσεις» μας λέει ο διαχειριστής της διαδικτυακής πλατφόρμας hegrade, Μάρκος Γιαννόπουλος.

«Αυτό που μάλλον μας δείχνει για τη θέση του επαγγέλματος στην κοινωνική συνείδηση, είναι ότι αφενός σαν τίτλος είναι πια αναγνωρίσιμος (πράγμα θετικό), σαν περιεχόμενο όμως είναι ασαφές κι αόριστο (πράγμα αρνητικό). Θεωρητικά οποιοσδήποτε θα μπορούσε να το κάνει και παράλληλα αν και όλοι το έχουν ακουστά, δεν είναι πολλοί που γνωρίζουν τι ακριβώς σημαίνει» μας λέει ο διοργανωτής του “Δέκα εικόνες για την Ιθάκη” Διονύσης Λιβάνης.

«Υποθέτω ότι δεν είναι τυχαία επιλογή» συμπληρώνει η σχεδιάστρια Ελένη Χατζηαργύρη «Αν για παράδειγμα έλεγε ότι είναι γιατρός, σίγουρα κάποιος θα του ζητούσε τη συμβουλή του για ένα θέμα υγείας. Αν έλεγε ότι είναι λογιστής, θα είχε μια ερώτηση για ένα φορολογικό ζήτημα. Ο γραφίστας ανήκει σε εκείνα τα επαγγέλματα, που πιθανώς δεν έχεις και καμιά ερώτηση να κάνεις (εκτός αν κινείσαι σε σχετικό χώρο). Κι αυτό στην καλύτερη περίπτωση. Στη χειρότερη (που δεν είναι και σπάνια) δεν ξέρεις τι ακριβώς σημαίνει, αλλά κάπου το έχεις ακούσει και ντρέπεσαι να το παραδεχτείς. Προσωπικά έχω κοντινούς συγγενείς, που ακόμα δεν ξέρουν ποια είναι η δουλειά μου».

Η δική σας άποψη, ποια είναι;
Ποια νομίζετε ότι είναι η εικόνα που έχει ο μέσος Έλληνας για το επάγγελμα του γραφίστα;

 

36 Responses

 • Κωνσταντίνος

  Από προσωπικές “δημοσκοπήσεις” όταν με ρωτάνε τι επαγγέλομαι, ένα 90% αναγνωρίζει πως ο γραφίστας κάνει banners / επαγγελματικές κάρτες. Μέχρι εκεί. Το άλλο 10% μένει με το στόμα ανοιχτό θαυμάζοντας με σαν ηγέτη ορ σαμθινγκ. Η γενική ιδέα είναι πως είμαστε “καλλιτέχνες” και κάνουμε κάτι εξωπραγματικό, χωρίς αυτό να είναι ξεκάθαρο στο πως πραγματικά το αντιλαμβάνονται. Η απάντηση πάντως στην ερώτηση “πως το φαντάζεστε;” είναι πάντα η ίδια: “δε ξέρω, εσύ είσαι ο καλλιτέχνης”…

 • Μαρία

  Έχουν την εντύπωση μερικοί ότι είμαστε γραμματείς ή ότι έχει σχέση με το γραφείο ή διακοσμητές. Οι απόψεις διίστανται και στην χειρότερη περίπτωση λαμβάνω ένα ξερό δεν ξέρω τι κάνεις. Μου το εξηγείς?
  Μέχρι προσφάτως και ο άντρας μου δυσκολευόταν να καταλάβει το τι κάνω μέχρι που μια μέρα με άκουσε με πελάτη μου και έπαθα πλάκα με την ερώτησή του.

 • Δημήτρης

  Μεταξύ σοβαρού και αστείου πάντως το χειρότερο που έχω ακούσει είναι “Αυτός που φτιάχνει γραφεία”

 • GraphicDesigner

  Η σχολή που μπήκα μετά το Λύκειο ήταν στα ΤΕΙ Αυτοματισμού. Φανταστείτε εν έτη 1992 που έπρεπε να πω, τι σπουδάζω. Φανταστείτε πόσα σαγόνια είχα δει να κρεμιούνται με έκφραση απορίας… σχετικά με ότι θα έβγαινα… αυτοματιστής. (με κανά καλάζνιδοφ στο χέρι;) Το γραφίστας ναι έχει ένα μυστήριο για ανθρώπους που ίσως δε χρειάστηκε ποτέ να βγάλουν έστω και μια επαγγ. κάρτα. Στους περισσότερους τώρα πια έχει αρχίσει να λύνεται το μυστήριο…

 • GraphicDesigner

  Η σχολή που μπήκα μετά το Λύκειο ήταν στα ΤΕΙ Αυτοματισμού. Φανταστείτε εν έτη 1992 που έπρεπε να πω, τι σπουδάζω. Φανταστείτε πόσα σαγόνια είχα δει να κρεμιούνται με έκφραση απορίας… σχετικά με ότι θα έβγαινα… αυτοματιστής. (με κανά καλάζνικοφ στο χέρι;) Το γραφίστας ναι έχει ένα μυστήριο για ανθρώπους που ίσως δε χρειάστηκε ποτέ να βγάλουν έστω και μια επαγγ. κάρτα. Στους περισσότερους τώρα πια έχει αρχίσει να λύνεται το μυστήριο…

 • hellopanos

  Πάντως συνήθως η απάντηση μετά το “είμαι γραφίστας” είναι “Α! έχω ένα ανιψάκι που είναι γραφίστας”.
  Πως λέμε παντού υπάρχει ένας Παπαδόπουλος; Kάτι τέτοιο.

 • Cyberella

  Ας ξεκινήσουμε από το, “δεν υπάρχει μέσος Έλληνας”. Υπάρχει κατά προσέγγιση και εμπειρικά μία πλειοψηφία, αλλά μέσος “something” δεν υπάρχει.

 • Γιώργος

  Έχω ακούσει οτί είναι “επικίνδυνο ον”, αλλα μην στεναχωριέστε έχει χρόνια να φανεί στο χωριό….

 • designer_cy

  ΣΠΑΝΙΑ ΝΑ ΒΡΩ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ Η ΜΕ ΣΥΝΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΑΣ…ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ! ΜΟΥ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΜΕ ΜΠΕΡΔΈΨΟΥΝ ΜΕ ΓΡΑΦΕΑ Ή ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ…

 • Κωστής

  Υπάρχει και ο εξής διάλογος με δεκανέα από στρατό.
  -“Τι επάγγελμα κάνεις;”
  -“…γραφίστας”
  -“Ααα γραφιτίστας εε; Αμα δω κανά γκράφιτι στις τουαλέτες θα ξέρω ποιος το έκανε”

 • Μαίρη Κολυβά

  Πολλοί συστήνονται σαν γραφίστες εννοόντας πως είναι χειριστές Photoshop. Όπως πολλοί συστήνονται και σαν web designers εννοόντας πως μπορούν να στήσουν ένα blog στο WordPress με έτοιμο template. Στο 90% των περιπτώσεων αυτά τα άτομα τη βγάζουν καθαρή γιατί πέφτουν σε πελάτες που δεν γνωρίζουν τη διαφορά και “απλά θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους φτηνά και γρήγορα”.
  Δεν είναι τυχαίο που ο τύπος συστήθηκε σαν γραφίστας, είναι τέτοια η άγνοια του κόσμου και η έλλειψη αισθητικής που μπορεί να έβγαζε και χρήματα έτσι.

 • Artcore

  Κάτι ακαταλαβίστικο που οκ ξέρουμε ότι είναι λίιιιιιιιγο καλλιτεχνικό και που ναι ρε παιδί μου δικαιολογεί και μια κάποια ιδιορρυθμία

 • ελενιτσα

  Χαχαχα τα σχολια ειναι ολα τα λεφτα! Πεθανα να γελαω, καλυτερο κι απ το να διαβαζεις ανεκδοτα! Ειδικα αυτο με το γκραφιτι

 • Mary_t

  Είναι χαοτικό. Δημιουργεί σύγχιση, επαναστατικότηκα κι ελευθερία, κύρος, artίστικο καλλιτεχνικό βαθιά ή πάλι υπάρχουν και οι περιπτώσεις των “clopy-paste γραφιστάκων”, δημιουργεί μόδα, εποχές, στυλ, μπορεί να κατευθύνει τον κόσμο, να δημιουργεί σύμβολα… Τα θέλει όλα και τα κάνει όλα, είναι ματαιόδοξος, ταπεινός, κλειστός, ξερόλας θέλοντας και μη γιατί πρέπει να ενημερώνεται και να μελετάει, ανοιχτός σε όλα, απόλυτος και σκληρός. Ευαισθητοποιημένος πάντα. Είναι το γιν και το γιανγκ. ‘Η απλά ένας ξερόλας που είναι αρμόδιος για συγκεκριμένο στήσιμο ενημερωτικών και διαφημιστικών φυλλαδίων. Ο κόσμος δεν θα μπεί ποτέ στην διαδικασία να κατανοήση ή έστω να μάθει τι είναι γραφίστας.

 • Δήμητρα

  – Τι δουλειά κάνεις;
  – Γραφίστας.
  – Α, σε γραφείο δουλεύεις.
  (Η τελευταία φορά που απάντησα σε αυτή την ερώτηση).

 • Στέφανος

  Όταν κάπου γύρω στα 1990 είπα σε ένα θείο οτι είμαι γραφίστας, με κοίταξε με βλέμμα άδειο και με ρώτησε:
  -Α, ναι? σε ποιο γραφείο?
  Μετά από αυτό έπαψα να εξηγώ… Αλλωστε και εγώ οταν πέρασα στη σχολή στην Αθήνα δεν ήμουν σίγουρος τι θα έκανα για να βγάλω το ψωμάκι μου!

  Πάντως, ένας λόγος για να δηλώσει κανεις ψεύτικο επάγγελμα γραφίστας είναι οτι οι περισσότεροι ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ να ρωτήσουν τι είναι και να φανουν άσχετοι!

 • espi

  Ακόμα και σήμερα δυστυχώς δεν αντιλαμβάνονται το όρο “γραφίστας”. Το πρώτο πράγμα που τους έρχεται στο μυαλό οταν λέω τι δουλειά κάνω είναι ότι δακτυλογραφώ έγγραφα. Και όταν τους εξηγήσω πάνω κάτω τι ακριβώς είναι, με κοιτάνε με το στόμα ανοιχτό προσπαθώντας να συνειδητοποιήσουν τι ήταν αυτό που μόλις άκουσαν.

 • ΙΩΑΝΝΗΣ

  ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΠΟΥ ΣΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΔΗΛΩΝΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ (ΚΑΝΩ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ) ΟΤΑΝ ΜΕ ΡΩΤΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΩ ΑΠΑΝΤΑΩ ΓΡΑΦΙΣΤΑΣ ΚΑΙ ΕΠΕΡΧΕΤΑΙ ΣΙΩΠΗ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΓΛΥΤΩΝΩ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ GADJETAKIDES KAI ΑΠΟ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΩ ΤΟ ΓΑΜΟ Η ΤΗΝ ΒΑΦΤΙΣΗ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ…

 • παναγιώτα

  όταν λέω πως σπουδάζω γραφίστας συχνά μου λένε: θα μου φτιάξεις και μένα κανένα πίνακα.. δεν ξέρω γιατί αλλά υπάρχουν πολλά άτομα που δεν ξεχωρίζουν τη διαφορά μεταξύ της γραφιστικής και των καλών τεχνών και άλλοι που πιστεύουν πως η γραφιστική είναι η δεύτερη επιλογή κάποιου που αρχικά ήθελε να γίνει ζωγράφος…

 • Λέιλα

  “Γραφίστας” Είμαι δημιουργός της έντυπης επικοινωνίας όπου προβάλλω στο κοινό προϊόντα και υπηρεσίες, με την πειθώ του εικαστικού μνματος.
  So… δύσκολο για τους εκτός να το κατανοήσουν μεχρι να τους παρουσιάσεις ενα πακέτο τσιγάρα, μια επιγραφή, ενα περιοδικό και να τους πεις οτι ένας απο εμας βρίσκεται πίσω απο αυτό.
  Από την άλλη πρέπει να κατανοήσει ο κόσμος πως με κλ@νιές δεν βάφονται αυγά. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

 • Joker

  Ανήκω στους δημιουργικούς γραφίστες και όχι στους παραγωγικούς. Αυτή είναι η δεύτερη απάντηση που δίνω στο 20% των ανθρώπων που με ρωτάει για το τι επαγγέλλομαι. Αυτό συμβαίνει επειδή γνωρίζουν τι εστί γραφίστας. Στο υπόλοιπο 80% που δεν γνωρίζει, δεν φτάνουμε ποτέ στην δεύτερη απάντηση διότι από την λέξη και μόνο γραφίστας σε κοιτάνε με το στόμα ανοιχτό. Για να πω την αλήθεια, αυτό το βλέμμα μου αρέσει.

 • graphicdesigneria

  Εμενα πάντως το 99,9% των συγγενών μου ακόμη δεν έχει καταλάβει τι δουλειά κάνω, για να μη πω για το σόι του άνδρα μου (για το οποιο ειμαι και λίγο προκατειλημμένη εδω που τα λέμε..) οι οποίοι νομίζουν ότι είμαι 1) δασκάλα καλλιτεχνικών 2) γραμματέας 3) ανισσοροπη.. 🙂 4) τεχνικός Η/Y οποτε και με φωνάζουν κάθε λίγο και λιγάκι να τους φτιάξω τον υπολογιστή και όταν δε τα καταφέρνω γιατι τους εξηγώ οτι δουλευώ δεκα χρονια σε mac και έχω ξεχάσει τα pc με κοιτάνε με απαξίωση και το βλέμμα: δε κάθεσαι κοπέλα μου να πλύνεις πιάτα, μας το παίζεις και αυθεντία στους υπολογιστές… σε πηραμε και στη φαμίλια μας ανειδίκευτη… Διαβάζοντας δε τα παραπάνω σχόλια, γέλασα με τη ψυχή μου σκεπτόμενη ότι την επόμενη φορά που θα με ρωτήσουν θα τους απαντήσω: Είμαι δημιουργός της έντυπης επικοινωνίας όπου προβάλλω στο κοινό προϊόντα και υπηρεσίες, με την πειθώ του εικαστικού μυνηματος που γραφει η φίλη Λειλα, και θα σας γράψω εντυπώσεις (τέζα τάβλα η πεθερά, σκεπτικισμός απο τη νύφη που τα ξέρει όλα, κατηγοριοποιήση –>κομμουνίστρια απο τα αρσενικά της οικογενείας), σταματαω εδω γιατι το θέμα επιασε ευαίσθητη χορδή και θα αρχίσω να γράφω και για αυτά που έχω ακουσει για το εναλλακτικό στυλάκι και δε συμμαζευεται Aτιμε Μαζιωτη, ανω κατω με εκανες μεσημεριατικο 🙂

 • faze

  Η γιαγιά μου πάντως όταν πήγα στρατό μου είπε: “Να τους πεις ότι είσαι γραφίστας, να σε βάλουν σε γραφείο.”

 • Φαίδων Α.

  Η μητέρα μου η ίδια τρομοκρατήθηκε όταν έμαθε πως πέρασα στο τμήμα γραφιστικής.
  Του στυλ “μα εσύ είσαι τόόόόσο ανορθόγραφος!”

 • Dimi

  Κάποιος ο οποίος απλά ξέρει να χρησιμοποιεί προγράμματα που εμείς δεν ξέρουμε και του λέμε τι να κάνει όσο και αν επιμένει και πιστεύει πως ξέρει. :/

 • Ανδρεας

  Εγω παλι ξεκινησα απο Γραφιστας και μετα απο αρκετα χρονια ασχοληθηκα με το φωτορεπορταζ γιατι απλα γουσταρα την φωτογραφια και δουλευα για πολυ καιρο σε εφημεριδες και πιστεψτε με εγινα καλυτερος απο τα δεδομενα μου φωτορεπορτερ λογω των γνωσεων μου στο design….! Δεν ειναι μονο ο γραφιστας αλλα ολα του ιδιου κλαδου επαγγελματα που εχουν την ιδια αντιμετοπιση… Δεν περιμενα ποτε οι μεγαλοι ανθρωποι να ξερουν τι ακριβως κανει ο γραφιστας οταν απλα δεν καταλαβαινουν οι συνομιλικοι μου, η πλακα ειναι πως ολοι σπουδαζαν…. δεν ειναι αγραμματοι, οπως πιθανα οι μεγαλυτεροι, οι γονεις τους η αλλοι πολλοι… παλι οι περισσοτεροι με μπερδευανε με τον τυπογραφο…. γιατι απλα την εποχη του φιλμ η δουλεια μας γινοταν με αλλους κανονες….. και εχει μεινει στην αντιλυψη των μεγλυτερων πως ειμαι τυπογραφος….. Οσων αφορα δε αυτο που κανω πλεον, ακουνε ολοι φωτορεπορτερ…. διαγραφουν απο το μυαλο τους το φωτο και κρατανε το ρεπορτερ και μου λενε ολοι…. σε ποια εφημεριδα γραφεις αρθρα….? Απλα αυτος ο τοπος λειτουργει με χρονοκαθυστερηση περιπου 15-20 χρονων

 • Γιάννης Α.

  Πιστεύω μπορείς απλά να πετάξεις ένα designer να τελειώνει..

 • onoma

  Diavazodas ta sxoleia mourxete na katevasw oles tis businesscards apo to portfolio mou

 • Μίλτος

  Τρεις απαντήσεις, επίσης από το στρατό!!

  1) Ααα δηλαδή κάνεις tattoo.. θέλω να μου κάνεις κάτι…
  (έχω ήδη κάνει 4 κ έχουν χτυπήσει τα 3)
  (ΕΠΟΠ)

  2) Να εξηγώ με συσκευασία χυμού λουξ στα χέρια μου τι κάνουμε και να επιμένει ότι βάζω τα χρώματα στο κουτί.
  (φαντάρος)

  3 κ καλύτερο) Ααα χαχα εσείς δηλαδή κάνετε τα τσοντοκόμικς στο ιλλυστρειτορ!!
  (Υποδιοικητής – ήξερε όμως το illustrator)

 • maria

  όταν μέ ρώτησε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που ήθελα να νοικιάσω, τι επάγγελμα κάνω και του είπα γραφίστας μου απάντησε:

  Α….καλά δεν πειράζει, φαίνεσαι καλή κοπέλα!!!!

 • Στέφανος

  -Τι δουλειά κάνεις;
  -Γραφίστας.
  -Δηλαδή;
  -Οτιδήποτε τυπώνεται…

  Πόσες φορές έχω ξεμπερδέψει με αυτό δεν λέγεται 😉

 • Τόνια

  “Πάντως, ένας λόγος για να δηλώσει κανεις ψεύτικο επάγγελμα γραφίστας είναι οτι οι περισσότεροι ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ να ρωτήσουν τι είναι και να φανούν άσχετοι!”
  θα συμφωνήσω με το παραπάνω σχόλιο. και θα συμπληρώσω… αλλά σε κοιτάνε με ένα αχανές βλέμμα που λέει πεθαίνω να μάθω τι κάνεις !!!!

  επίσης,
  τι δουλειά κάνεις; Γραφίστας
  και τι κάνεις δηλαδή; έχω σκεφτεί διάφορες απαντήσεις αλλά τελικά έχω καταλήξει να λέω ένα ποιηματάκι με άπλα πραγματάκια και κατανοητά κυρίως!!!
  Δε μπαίνω στη διαδικασία να πω στη θειά μου από το χωριό ότι κάνω λογότυπο…. θα προκαλέσω να μου κάνει κι άλλες ερωτήσεις

 • στ' Αυρούλα

  Μου έχει συμβεί 2 φορές..
  – τι δουλειά κάνεις μαναμ;
  – γραφίστρια
  παύση
  – αααααα δηλαδή δουλεύεις σε γραφείο…
  – (φάτσα αρκά..) εεε.. ναι.. σε γραφείο δουλεύω

  Ο γραφίστας είναι ράτσα. όπως λέμε.. τι ζώδιο είσαι!

 • Λακης

  Αν και δεν έχω ακούσει πολλά για αυτό το επάγγελμα έχω την αίσθηση (και μάλλον αυτο είναι) ότι γραφίστας είναι αυτός που ασχολέιται με το γραφίτη.

 • Demer

  Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι κάνει ένας γραφίστας; Προσπαθώ να μάθω (σκέφτομαι να ακολουθήσω για γραφίστα) και ψάχνω παντού να βρω μια απάντηση…

 • Caesar

  Η κοπέλα μου ακόμα δεν εχει καταλαβει τι ακριβώς κανω.Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΦΟΡΑ 29-10-2020 Comments Off on HP Zbooks: Μένουμε δημιουργικοί εξ αποστάσεως

HP Zbooks: Μένουμε δημιουργικοί εξ αποστάσεως

ΔΙΑΦΟΡΑ 26-10-2020 [0]

Πανευρωπαϊκή πρόσκληση για καταγραφή ζημιών του δημιουργικού τομέα

ΔΙΑΦΟΡΑ 21-05-2020 [0]

Μέσω ανοικτού διαγωνισμού αναζητά λογότυπο ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας

ΔΙΑΦΟΡΑ 07-04-2020 [0]

Πρωτοβουλία Ελλήνων γραφιστών σχετική με το COVID-19

ΔΙΑΦΟΡΑ 24-07-2019 [0]

Graphic Stories – Γραφιστορίες 

ΔΙΑΦΟΡΑ 10-05-2019 [0]

Architect Show 2019

ΔΙΑΦΟΡΑ 14-03-2019 [0]

Το Ίδρυμα Ωνάση ψηφιοποιεί και διαθέτει δωρεάν τη χειρόγραφη γραμματοσειρά του Καβάφη

ΔΙΑΦΟΡΑ 30-01-2019 [0]

Πολυτελή επενδυμένα κουτιά Luxury Packaging Rigid Boxes από την LPJ: μία προσιτή πολυτέλεια για όλους

ΔΙΑΦΟΡΑ 04-10-2018 [0]

Anthon Beeke 1940-2018

ΔΙΑΦΟΡΑ 22-01-2018 [0]

Διαγωνισμός αφίσας για την έξοδο του Μεσολογγίουdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).