Graphic Stories – Γραφιστορίες 

24-07-2019

Το βιβλίο – λεύκωμα Graphic Stories – Γραφιστορίες της σχεδιάστριας οπτικής επικοινωνίας και συγγραφέως Αγγελικής Αθανασιάδη συγκεντρώνει στις 256 σελίδες του, 62 θεωρητικά άρθρα σχετικά με τις Γραφικές Τέχνες και την Οπτική Επικοινωνία, καθώς και 28 συνεντεύξεις σημαντικών επαγγελματιών του χώρου, και των τεχνών, από την Κύπρο, την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι Γραφιστορίες είναι ένας πλήρης ελληνόγλωσσος «οδικός χάρτης» της σύγχρονης γραφιστικής καθώς περιλαμβάνει κάθε βασική πτυχή της οπτικής επικοινωνίας και της γραφιστικής.

Στόχος της συγγραφέως είναι να μυήσει και να εξοικειώσει τον αναγνώστη με τη βασική θεματολογία της οπτικής επικοινωνίας και του design, τις σημαντικότερες αρχές, θεωρίες, σχολές, τάσεις και παραμέτρους που σχετίζονται με αυτή, προκαλώντας όχι μόνο την περιέργειά του, αλλά και αποτελώντας το έναυσμα για περαιτέρω μελέτη και αναζήτηση εκ μέρους του αναγνώστη. Οι Γραφιστορίες δεν απευθύνονται μόνο σε επαγγελματίες σχεδιαστές και σπουδαστές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στον τομέα των Γραφικών Τεχνών και της Οπτικής Επικοινωνίας, αλλά και σε μαθητές, καθώς και σε οποιονδήποτε αναζητεί έναν ολοκληρωμένο οδηγό για τον δημιουργικό κόσμο των σύγχρονων εικαστικών τεχνών.

Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου μεταξύ άλλων διαβάζουμε ότι πρόκειται για «…μια ιδέα που πήρε σάρκα και οστά. Έγινε εβδοµαδιαία στήλη εφηµερίδας, έγινε συνάντηση, έγινε συνέδριο, έγινε ταξίδι. Ένα ταξίδι από τον Σίσυφο στον Γουτεµβέργιο και από την ψυχολογία της Gestalt στο κίνηµα του Bauhaus. Ξετυλίγοντας τον µίτο της Αριάδνης και αφήνοντας πίσω τον φόβο του κενού, το συγκεριμένο βιβλίο, επιχειρεί να συνδυάσει λέξεις και εικόνες, δηµιουργικότητα και πρωτοτυπία, µε µια διάθεση για κριτική και αυτοκριτική, αλλά πάντα, όπως αρµόζει σ’ έναν σχεδιαστή οπτικής επικοινωνίας, µε πνεύµα εξωστρέφειας, να ανακαλύψει ίσως το µυστικό πίσω από το αβγό του Κολόµβου…» 

Το βιβλίο-λεύκωμα Graphic Stories-Γραφιστορίες μπορείτε να βρείτε: 
Στην Ελλάδα στα Βιβλιοπωλεία Ιανός και στο Parachute Typefoundry – Typeroom 
Στην Κύπρο: στα Public Stores, την Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Αιγαία, το Academic & General Bookshop, το MERES Multispace, το Soloneion, το Parga και το Uniplex Copy – Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

 

  

YouTube Preview Image

 

 

Η Αγγελική Αθανασιάδη εργάζεται ως σχεδιάστρια Οπτικής Επικοινωνίας από το 1999. Από το 2009 ζει και εργάζεται στην Κύπρο. Σπούδασε γραφιστική στον ΑΚΤΟ, εργάστηκε µε διαφηµιστικές εταιρίες, ως ελεύθερη επαγγελµατίας, καθώς και σε µεγάλα τυπογραφεία της Αθήνας. ∆ιετέλεσε Assistant Art Director στον όµιλο Αττικών Εκδόσεων, για το τεχνολογικό περιοδικό PC Magazine. Συνεργάστηκε µε το δηµιουργικό γραφείο Syllipsis, µε φαρµακευτικές εταιρίες, όπως οι Novartis, Pharmanel, Menarini και UCB. 
Έχει συµµετάσχει με έργα της σε εκθέσεις τέχνης και γραφιστικής σε Ελλάδα, Κύπρο και το εξωτερικό. Είναι ιδρυτικό µέλος της Ελληνικής Κοινότητας Σχεδιαστών Οπτικής Επικοινωνίας VCDC «Visual Communication Designers’ Club» και µέλος του ∆ιεθνούς Συνδέσµου Εκπαιδευτών Σχεδιασµού C-IDEA.

Από τον Ιούλιο του 2014 διατηρεί τη µόνιµη στήλη «Γραφιστορίες» στο πολιτιστικό έντυπο της κυπριακής εφηµερίδας Πολίτης. Της αρέσει να µοιράζεται το πάθος και τις γνώσεις της για τον σχεδιασµό και είναι πάντα πρόθυµη να προσφέρει στη γραφιστική κοινότητα. Από το 2016 διοργανώνει το «Behance Portfolio Reviews» στην Κύπρο. Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Cyprus Creative Club (Δημιουργικός Σύνδεσμος Κύπρου), που εκπροσωπεί τον πανευρωπαϊκό οργανισμό Art Directors Club of Europe (ADC*E). Ιδρύτρια και Creative Director του ετήσιου Συνεδρίου Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας Κύπρου «Graphic Stories Cyprus», µε στόχο τη µετάδοση γνώσεων και εξειδικευµένης τεχνικής κατάρτισης, καθώς και τη διερεύνηση των σύγχρονων τάσεων του graphic design. Το λεύκωµα Graphic Stories – Γραφιστορίες είναι η πρώτη της συγγραφική δουλειά. 

 

 Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΦΟΡΑ 21-05-2020 [0]

Μέσω ανοικτού διαγωνισμού αναζητά λογότυπο ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας

ΔΙΑΦΟΡΑ 07-04-2020 [0]

Πρωτοβουλία Ελλήνων γραφιστών σχετική με το COVID-19

ΔΙΑΦΟΡΑ 10-05-2019 [0]

Architect Show 2019

ΔΙΑΦΟΡΑ 14-03-2019 [0]

Το Ίδρυμα Ωνάση ψηφιοποιεί και διαθέτει δωρεάν τη χειρόγραφη γραμματοσειρά του Καβάφη

ΔΙΑΦΟΡΑ 30-01-2019 [0]

Πολυτελή επενδυμένα κουτιά Luxury Packaging Rigid Boxes από την LPJ: μία προσιτή πολυτέλεια για όλους

ΔΙΑΦΟΡΑ 04-10-2018 [0]

Anthon Beeke 1940-2018

ΔΙΑΦΟΡΑ 22-01-2018 [0]

Διαγωνισμός αφίσας για την έξοδο του Μεσολογγίου

ΔΙΑΦΟΡΑ 05-12-2017 [0]

Find my Font: εφαρμογή αναγνώρισης γραμματοσειρών made in Greece

Έβδομη συνάντηση για το ελληνικό ντιζάιν στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάσηdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).