Graphic Stories Cyprus – Οι Γραφιστορίες παίρνουν ζωή!

17-02-2015

Μέσα από τις σελίδες του πολιτιστικού ένθετου “Παράθυρο”, της εφημερίδας “Πολίτης”, οι “Γραφιστορίες” αρχικά θέλησαν να δώσουν το στίγμα της γραφιστικής στην Κύπρο και στη συνέχεια, να έρθουν σε άμεση επαφή με την κοινότητα των δημιουργικών ανθρώπων του κλάδου. Η αλληλεπίδραση αυτή κατέδειξε την ανάγκη, αλλά και την ισχυρή θέληση των επαγγελματιών της οπτικής επικοινωνίας, για την ανάληψη πρωτοβουλιών, τη διοργάνωση εκθέσεων, συνεδρίων και τη
δημιουργία γενικότερων δράσεων, που θα προωθούν την αξία της οπτικής επικοινωνίας στο ευρύ κοινό. Παράλληλα, η υλοποίηση των πιο πάνω δράσεων θέτει ως εφικτό στόχο και την καλλιέργεια επαγγελματικής ενσυναίσθησης. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα της υλοποίησης μιας Συνάντησης Σχεδιαστών Οπτικής Επικοινωνίας, στην Κύπρο, υπό την επωνυμία “Graphic Stories Cyprus”.

Το Graphic Stories Cyprus φιλοδοξεί να αποτελέσει τ ην αφορμή για συνάντηση και αλληλεπίδραση των σχεδιαστών της Κύπρου και του εξωτερικού σε ετήσια βάση και παράλληλα ένα σημείο αναφοράς για τον χώρο της οπτικής επικοινωνίας. Η Κύπρος, τα τελευταία χρόνια, γνωρίζει μία άνθιση στον τομέα των εφαρμοσμένων τεχνών και της οπτικής επικοινωνίας, τόσο από πλευράς ενδιαφέροντος των νέων που θέλουν να εκφράσουν το δημιουργικό τους ταλέντο, όσο και από πλευράς επαγγελματιών που αναζητούν νέους τρόπους έκφρασης και προβολής, στον εγχώριο αλλά και στον διεθνή επιχειρηματικό κόσμο.

Οι δημιουργοί και διοργανωτές του “Graphic Stories Cyprus”, Αγγελική Μιχαλοπούλου-Καρρά και Μίλτος Καρράς έθεσαν ως στόχο και σκοπό του Graphic Stories Cyprus τη μετάδοση γνώσεων και εξειδικευμένης τεχνικής κατάρτισης, καθώς και τη διερεύνηση των σύγχρονων τάσεων του graphic design. Στα πλαίσια της διοργάνωσης, θα παρουσιαστούν διαλέξεις και εξειδικευμένα εργαστήρια από έμπειρους και καταξιωμένους επαγγελματίες σχεδιαστές, που έχουν ως στόχο την ανταλλαγή απόψεων, γνώσεων και ιδεών αμφίδρομα, μεταξύ ομιλητών και κοινού.

Στη φετινή πρώτη μας Συνάντηση, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν 80 από τις καλύτερες αφίσες που προέκυψαν από τους 3 διαγωνισμούς του International Reggae Poster Contest. Συμμετείχαν, συνολικά, περισσότερες από 3000 αφίσες από 101 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Κύπρος. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τους Michael Thompsonκαι Μαρία Παπαευσταθίου, τους οποίους θα έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε στο Graphic Stories Cyprus2015. Στόχος του διαγωνισμού είναι η προώθηση της Reggae μουσικής και η υποστήριξη του Alpha Boys School. Η έκθεση “The Art of Reggae” θα πλαισιωθεί από Reggae πάρτυ με τη σφραγίδα των επιτυχημένων DJ της reggae σκηνής, DJ Haji Mike και DJ Johnny Rankin. Η έκθεση θα παραμείνει στο χώρο ως τις 15 Μαρτίου 2015.

Θα ακολουθήσει διήμερο εργαστήριο δημιουργίας έντεχνης αφίσας, από τον Γιώργο Τσαγγάρη και την Ελένη Παναγίδου. Το εργαστήριο θα δημιουργήσει κλίμα πειραματισμού εξερευνώντας τη σχέση μεταξύ φόρμας, σχεδίου, χρώματος και τυπογραφίας. Τυπογραφικά στοιχεία, κολάζ, μεταξοτυπία, λινοτυπία και μονοτυπία θα προκαλέσουν τους συμμετέχοντες να εργαστούν για τη δημιουργία μιας έντεχνης αφίσας.

Στις διαλέξεις του Σαββάτου, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τη διαδικασία της σχεδιαστικής εξέλιξης για την επικοινωνία μιας εμπορικής ταυτότητας, καθώς και της στρατηγικής προβολής, από τον Ρένο Δημητρίου. Ο Δημήτρης Σωτηρίου και ο Περικλής Χριστοφορίδης θα μας δώσουν απαντήσεις στις ερωτήσεις που δημιουργούνται σχετικά με τον σχεδιασμό συσκευασίας, ενός κυπριακού προϊόντος, το 2030 μ.Χ.. Ο διεθνούς φήμης Έλληνας σχεδιαστής, Χάρης Τσέβης, θα είναι κοντά μας και θα μας οδήγησει στο χώρο του Design .. χωρίς αδιέξοδα! Την όλη διοργάνωση θα προλογίσει ο ακαδημαϊκός Κλήμης Μαστορίδης, δίνοντας “περισσότερο φώς”, μιλώντας για το ρόλο των τριγώνων στην πανοραμική θεώρηση του graphic design. Μετά το πέρας των διαλέξεων, θα γίνει παρουσίαση νικητήριων έργων του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Art Directors Club, ADC*E, από τον ιδρυτή του “Creative Club Cyprus”, Ρένο Δημητρίου.

Η παρακολούθηση των εκδηλώσεων είναι δωρεάν. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας θα πρέπει να κάνετε κράτηση θέσεως μέσα από τη φόρμα συμμετοχής.

11016432_10153057905048058_775399849_n

 

One ResponseΣτην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 10-07-2020 [0]

Ο ρόλος του design μπροστά στην κατάσταση του Covid-19 σε διαδικτυακό συνέδριο

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 07-07-2020 [1]

Διαδικτυακό το φετινό Athens Digital Arts Festival

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 01-07-2020 [1]

Αναζητώντας την ομορφιά ξορκίζοντας το ζόφο

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 23-06-2020 [0]

When Law goes pop(!)

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 22-06-2020 [0]

Υπάρχει ένα shibui και για εσάς

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 02-06-2020 [0]

Με διαδικτυακή “τελετή” η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ΕΒΓΕ 2020

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 20-02-2020 [0]

Συνέδριο Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας Κύπρου, Graphic Stories Cyprus 6

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 04-02-2020 [0]

Έβδομη χρονιά για τα σεμινάρια και εργαστήρια μεταξοτυπίας P.I.Y.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 18-12-2019 [0]

Αφαιρετική Φόρμα. Τέχνη και Design στην Ελλάδα του 1950 και 1960

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 10-12-2019 [0]

Design Forum – 10′ Design Talk στον ΑΚΤΟdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).