Πρωτοβουλία Ελλήνων γραφιστών σχετική με το COVID-19

07-04-2020

Tην συστράτευση των δημιουργικών δυνάμεων της χώρας σε μια πολυπληθή και πολυσχιδή ομάδα απαρτιζόμενη από επαγγελματίες που προέρχονται από όλο το φάσμα του κλάδου της επικοινωνίας, του σχεδιασμού και του ευρύτερου χωρου των γραφικών τεχνών, προτείνει με πρωτοβουλία του ο γνωστός σχεδιαστής Δημήτρης Παπάζογλου. Στόχος της ομάδας αυτής θα είναι να θέσει τις υπηρεσίες της, την εμπειρία, την τεχνογνωσία, τα εργαλεία της και μέρος χρόνου από την καθημερινή (κατ’ οίκον) εργασία, στην διακριτική ευχέρεια της κυβέρνησης, άνευ αξίωσης αμοιβής, αναφορικά με τον σχεδιασμό και την παραγωγή επικοινωνιακού υλικού πολλαπλών μορφών και εφαρμογών με θέμα τις οριζόντιες ανάγκες επικοινωνίας κοινωνικών μηνυμάτων και περιεχομένου σχετικά με τον κορονοϊο (COVID–19).

Η ενέργεια αυτή, θα έχει σκοπό και απαίτηση τα χρήματα που απαιτούνται για τις συγκεκριμένες ανάγκες επικοινωνίας και ενημέρωσης, να διατείθονται εφεξής, αποκλειστικά και μόνο στην στήριξη του συστήματος υγείας των δημοσίων δομών και στην προμήθεια απαραίτητου βασικού υλικού για την μάχη των ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού στην αντιμετώπιση των κρουσμάτων της πανδημίας, καθώς και στην ενίσχυση με ιατροφαρμακευτικό υλικό, υλικό προστασίας, υγειονομικό προσωπικό και παροχή υγειονομικών υπηρεσιών στα κέντρα φιλοξενείας μεταναστών.

Για την υλοποίηση της ιδέας αυτής, ο Δ. Παπάζογλου προτείνει τα παρακάτω ενδεικτικά στάδια:
   1. Πρωτίστως την σύνταξη ένος «μανιφέστου» (εν είδει περιγραφής της πρωτοβουλίας) που θα αναφέρει επαρκώς τον «καταστατικό» χαρακτήρα της συγκεκριμένης δράσης
   2. Την άμεση δημιουργία μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην οποία και θα αναρτηθεί το κείμενο θέσεων προς ενημέρωση όλων των συναδέλφων και όπου ακολούθως θα μπορεί όποιος ενδιαφέρεται να δηλώνει την συμμετοχή και την διάθεση του μαζί με κάποιο στοιχείο επικοινωνίας (email)
   3. Ακολούθως, την κατανομή των μελών που θα μαζευτούν, σε διακριτά δημιουργικά πεδία και ρόλους βάση των ειδικοτήτων και της τεχνογνωσίας που έχει ο καθένας (σχεδιαστής, εικονογράφος, video animation design, music composer κοκ).
   4. Το ορισμό συγκεκριμένων μελών που θα αναλάβουν:
     • Ρόλο διαχείρισης και συντονισμού.
     • Την επαφή με τον/την υπεύθυνο απο μέρους της κυβέρνησης ώστε να μεταφέρθει αρχικά η διαθεσιμότητα των μελών της πρωτοβουλίας καθώς και το καταστατικό κείμενο που την συνοδεύει.
   5. Την αξιοποίηση (από μέρους της κυβέρνησης) του κυρίου Steve Vranakis, που πρόσφατα τοποθετήθηκε από τον ΠΘ κ. Κ. Μητσοτάκη ως επικεφαλής δημιουργικού (Chief Creative Officer) της κυβέρνησης, ώστε να λειτουργήσει ως ο συντονιστής του έργου αλλά και ως η επαφή ανάμεσα στην ομάδα σχεδιαστών και την κυβέρνηση.

Όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή ή και να μοιραστούν σχετικές ιδέες μπορούν να το κάνουν στο facebook group που έχει δημιουργηθεί

 Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΦΟΡΑ 21-05-2020 [0]

Μέσω ανοικτού διαγωνισμού αναζητά λογότυπο ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας

ΔΙΑΦΟΡΑ 24-07-2019 [0]

Graphic Stories – Γραφιστορίες 

ΔΙΑΦΟΡΑ 10-05-2019 [0]

Architect Show 2019

ΔΙΑΦΟΡΑ 14-03-2019 [0]

Το Ίδρυμα Ωνάση ψηφιοποιεί και διαθέτει δωρεάν τη χειρόγραφη γραμματοσειρά του Καβάφη

ΔΙΑΦΟΡΑ 30-01-2019 [0]

Πολυτελή επενδυμένα κουτιά Luxury Packaging Rigid Boxes από την LPJ: μία προσιτή πολυτέλεια για όλους

ΔΙΑΦΟΡΑ 04-10-2018 [0]

Anthon Beeke 1940-2018

ΔΙΑΦΟΡΑ 22-01-2018 [0]

Διαγωνισμός αφίσας για την έξοδο του Μεσολογγίου

ΔΙΑΦΟΡΑ 05-12-2017 [0]

Find my Font: εφαρμογή αναγνώρισης γραμματοσειρών made in Greece

Έβδομη συνάντηση για το ελληνικό ντιζάιν στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάσηdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).