Ο πιο πρωτότυπος ανοιχτός διαγωνισμός λογοτύπου

01-03-2017

Το greekarchitects.gr είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό, που απευθείνεται όπως φαίνεται κι από το url του, στο κοινό των αρχιτεκτόνων.
Σύντομα, η εν λόγω ιστοσελίδα θα γιορτάσει τα 15 της χρόνια και με την αφορμή αυτή αποφάσισε να “φρεσκάρει” την οπτική της ταυτότητα, με τρόπο μάλιστα, που όπως σημειώνουν οι υπεύθυνοι του greekarchitects.gr θα επέτρεπε στο κοινό της να συμμετάσχει ενεργά στη διαμόρφωση της νέας εικόνας της ιστοσελίδας.

Τι έκανε λοιπόν; Ετοίμασε έναν ανοιχτό διαγωνισμό, όπου και ζητά από γραφίστες, σχεδιαστές, ντιζάινερ, αρχιτέκτονες, φοιτητές ή και κάποιον από το ευρύτερο κοινό να στείλουν τις δημιουργικές τους ιδέες. Προσφέρει μάλιστα και έπαθλα €400 στον δημιουργό του καλύτερου λογοτύπου, €150 στον δεύτερο και €100 στον τρίτο.

Ως εδώ τίποτα πρωτότυπο κι ας μην ακούγεται και ως ό,τι καλύτερο (ιδίως από ένα μέσο χώρου τόσο συγγενικού με την οπτική επικοινωνία). Το ιδιαίτερο όμως σημείο εντοπίζεται αν διαβάσει κανείς τους όρους του ανοιχτού διαγωνισμού, όπου ούτε λίγο, ούτε πολύ εξάγεται ότι όποιος θέλει να καταθέσει την πρότασή του στο greekarchitects.gr θα πρέπει να… πληρώσει κι όλας ένα συμβολικό ποσόν (από €10 έως €20 αναλόγως της χρονικής στιγμής που θα το πράξει)!!!

Για όσους έχουν αμφιβολίες, παραθέτουμε και το σχετικό σύνδεσμο.

3 Responses

 • Μπάμπης Σχοινάς

  O υπεύθυνος του περιοδικού έχει αναρτήσει το συγκεκριμένο link και στη σελίδας σας στο facebook, οπότε μάλλον το θεωρεί απόλυτα φυσιολογικό να πληρώσουμε κιόλας. Θα παρακαλούσα να του απαντήσει κάποιος από τους διαχειριστές και να αφαιρέσει το link.

  Ευχαριστώ πολύ.

 • Εφη Σπανελη

  Δηλαδη, για να καταλαβω.. αυτος που θα κερδισει, στην ουσια θα πληρωθει απο τα λεφτα ολων των συμμετωχων; … ειμαστε για κλαματα ..

 • niki

  Αυτό συμβαίνει εδώ και χρόνια σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς, εκπλήσσομαι που σας εντυπωσιάζει. Αυτό είναι το σινάφι μας δυστυχώς.Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 13-11-2019 [1]

Ώρα για τον ετήσιο διαγωνισμό καρναβαλικής αφίσας

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 14-10-2019 [1]

Διαγωνισμός για επανασχεδιασμό του λογότυπου του ΕΤΕΚ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 12-09-2019 [0]

4ος διεθνής διαγωνισμός αφίσας Graphic Stories Cyprus

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 07-09-2019 [0]

Οι νικητές των ΕΒΓΕ 2019 στα Art Directors Club of Europe Award

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 15-08-2019 [1]

Ο Δήμος Έδεσσας προσκαλεί το κοινό να επιλέξει το λογότυπό του

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 30-07-2019 [0]

Άλλος ένας οργανισμός αναζητά δωρεάν λογότυπο μέσω ανοιχτού διαγωνισμού

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 19-07-2019 [0]

Η νέα πρωτεύουσα της Αιγύπτου αναζητά όνομα και λογότυπο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 16-07-2019 [0]

Διαγωνισμός λογοτύπου για φοιτητές από φοιτητές

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 15-07-2019 [0]

5ος Διαγωνισμός Αφίσας για την Τυπογραφία

ΆΡΘΡΑ, ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 04-07-2019 [6]

Το πρόβλημα με τον διαγωνισμό λογοτύπου του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίουdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).