Νέος λογότυπος για την ΓΣΕΒΕΕ από την Somethink*

04-04-2019

Στις 2 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου των 100 χρόνων της ΓΣΕΒΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας. Στην εκδήλωση αυτή παρουσιάστηκε για πρώτη φορά o νέος λογότυπος της ΓΣΕΒΕΕ τον οποίο σχεδίασε το γραφείο Somethink*.

Η ανάθεση του συγκεκριμένου έργου, καθώς και διαφόρων άλλων εφαρμογών οπτικής επικοινωνίας έγινε κατόπιν σχετικού διαγωνισμού.
Ο ανασχεδιασμός του λογοτύπου και της νέας εικόνας της ΓΣΕΒΕΕ βασίστηκε στον θεσμικό ρόλο και την μακρά ιστορία της συνομοσπονδίας, η οποία μετρά 100 χρόνια ενεργού δράσης στη συνδικαλιστική οργάνωση μεγάλης μερίδας επιχειρήσεων.

Η διατήρηση του ήδη υπάρχοντος εμβλήματός της, ήταν θεμελιώδους σημασίας και για τη νέα εικόνα της συνομοσπονδίας. Η ανανεωμένη σχεδιαστική γραμμή στο σύνολό της επιχείρησε να συνταιριάξει το παρελθόν και την ιστορικότητα του θεσμού με τη δυναμική και τους στόχους του για το μέλλον. Υιοθετώντας λιτές γραμμές, τόσο ως προς το έμβλημα όσο και ως προς την τυπογραφία, ο νέος λογότυπος αναδεικνύει τη σοβαρότητα του σκοπού και της συνδικαλιστικής δράσης της συνομοσπονδίας σε ένα σύγχρονο περιβάλλον με το βλέμμα στραμμένο στη νέα εποχή του 21ου αιώνα. Το έμβλημα του ασπιδοφόρου λέοντα διατηρήθηκε, καθώς εύστοχα παραπέμπει στη δύναμη και τον ηγετικό ρόλο της συνομοσπονδίας και ταυτόχρονα την αντιμετώπιση των προκλήσεων που τα μέλη της αντιμετωπίζουν αποτελεσματικότερα με την «ισχύ εν τη ενώσει» τους.
Λειτουργώντας αφαιρετικά, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες, αποφεύχθηκε ο εγκλωβισμός του σε παλαιότερες στερεοτυπικές προτάσεις που θα παρέπεμπαν σε θηρεό. Αντιθέτως αναδείχθηκε σαν σχήμα και σύμβολο σύγχρονης αισθητικής, αυτόνομο κατά περιπτώσεις για μεγαλύτερη ευελιξία σε πρακτικές χρήσεις.
Η ισόπαχη γραμματοσειρά, επιλέχθηκε με γνώμονα την αίσθηση της στιβαρότητας και της αποφασιστικής στάσης απέναντι στις προκλήσεις αλλά και τις ευκαιρίες των καιρών.
Οι λιτές και όχι πομπώδεις γραμμές τονίζουν την ευελιξία και την ανανεωμένη προσέγγιση της συνομοσπονδίας προς τα τρέχοντα και φλέγοντα ζητήματα του κλάδου, ώστε συμβαδίζοντας με τις νέες τάσεις να εμπνέει στα μέλη της σιγουριά για άμεσες και πρακτικές λύσεις και στρατηγικές.
Τέλος, ανοιχτό στα όριά του, το νέο σύμβολο αναδεικνύει τις αξίες και το χαρακτήρα ενός φορέα που καλωσορίζει νέα μέλη και καινοτόμες ιδέες χωρίς να περιχαρακώνεται σε παλαιότερες ακλόνητες πρακτικές.

   

One Response

  • Wow

    Just wow!Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 21-09-2020 [2]

Από την Red Creative τα 55α Δημήτρια

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 04-09-2020 [1]

Η οπτική ταυτότητα του 61ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 17-07-2020 [19]

H νέα ταυτότητα του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 14-05-2020 [6]

Εναλλακτική για μάσκες προσώπου

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 15-04-2020 [1]

Μια γραμματοσειρά εμπνευσμένη από τις ημέρες του Koρωνοϊού

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 29-03-2020 [0]

Επετειακός λογότυπος για το τα 200 χρόνια από το 1821 και από την Αμερικανική Πρεσβεία

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 20-03-2020 [0]

Σλοβένος γραφίστας εμπνέεται από τον COVID-19

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 14-02-2020 [0]

Η νέα ταυτότητα της Aegean

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 10-02-2020 [2]

Η Beetroot σχεδιάζει για τα 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 22-11-2019 [1]

Εναλλακτικές κινηματογραφικές αφίσες από τον Γιώργο Προμπονάdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).