Συνέδριο Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας Κύπρου, Graphic Stories Cyprus 6

20-02-2020

Το έκτο Συνέδριο Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας Κύπρου, Graphic Stories Cyprus έρχεται το τριήμερο 6-8 Μαρτίου 2020 στη Λευκωσία. Πρόκειται για το μοναδικό καθιερωμένο, ετήσιο συνέδριο του τομέα της οπτικής επικοινωνίας και των εικαστικών τεχνών που καλύπτει όλο το φάσμα αυτών, ήτοι της γραφιστικής, της εικονογράφησης, της τυπογραφίας, των εικαστικών, της σημειωτικής, του animation, της φωτογραφίας, της σχεδίασης πολυμέσων, διαδικτύου και ιστοσελίδων, της καλλιγραφίας και του design γενικότερα.

To έκτο Graphic Stories Cyprus περιλαμβάνει έντεκα  διαλέξεις, πέντε δημιουργικά εργαστήρια και μια διεθνή έκθεση αφίσας με συμμετοχή σχεδιαστών από την Κύπρο και το εξωτερικό. 

Στη φετινή διοργάνωση έχει δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην πολυθεματικότητα των δράσεων που έχουν ως στόχο να καλύψουν και να εκφράσουν το σύνολο των εικαστικών τεχνών και των δημιουργών της, ενώ ειδική θεματική του συνεδρίου αποτελεί η σύνδεση του με την Πολιτιστική Κληρονομιά και Παράδοση μέσω του διεθνούς διαγωνισμού αφίσας με θέμα «Πολιτιστική Κληρονομιά, ένας κόσμος, ένα μέλλον».

Το Συνέδριο Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας Κύπρου, Graphic Stories Cyprus, επιλέχθηκε στα καλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης από την Ευρωπαϊκή Ένωση Φεστιβάλ, European Festivals Association (EFA) και του απονεμήθηκε η τιμητική σφραγίδα ποιότητας της Ευρώπης EFFE Label για τη χρονική περίοδο 2019-2020. 

Το Συνέδριο απευθύνεται σε όλους τους δημιουργικούς του κλάδου της οπτικής επικοινωνίας, των εφαρμοσμένων και εικαστικών τεχνών, επαγγελματίες ή φοιτητές, γραφίστες, web designers, εικονογράφους, φωτογράφους, animators, 2D/3D designers, τυπογράφους, δημιουργικά γραφεία, διαφημιστές, marketers, στους συνεργάτες αυτών καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν το επάγγελμα του σχεδιαστή οπτικής επικοινωνίας.

Διαλέξεις

Στην 6η διοργάνωση του Graphic Stories Cyprus για το 2020 θα φιλοξενηθούν έντεκα (11) διαλέξεις από σημαντικούς δημιουργούς της Κύπρου και του εξωτερικού που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της Εικαστικής δημιουργίας, της Οπτικής Επικοινωνίας και του Design: 

 • Εξειδικευμένη διάλεξη για Color Management και σωστή διαχείριση αρχείων από την εταιρία Kemanes Printshop.
 • “Διαφημιστική φωτογραφία, φωτογραφία πορτραίτο και φωτογραφία με θέμα καλλιτεχνικό γυμνό” από τον Μάριο Θεολόγη.
 • “Γραμματοσειρές και τυπογραφία” από τον Πάνο Βασιλείου
 • “Παραστατική δημοσιογραφία και άποψη” από τον Πάνο Κωνσταντόπουλο
 • “Τα Ιnfographics στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο” από τη Ζωή Κατσιγιάνη.
 • “Σχεδιασμός υλοποίηση και προώθηση ιστοσελίδας” από τον Μιχάλη Βασιλείου.
 • “From the hood to Hollywood” από τους Βάσια Καλοζούμη και Αντρέα Ξενούλη του δημιουργικού γραφείου Corn.
 • “I used to be a graphic designer – Η διαδρομή: από την εσωτερική αναζήτηση, στην πολυδιάστατη πραγματικότητα” από τον Ιωάννη Φετάνη.
 • “Σχεδιασμός για το κινούμενο σχέδιο” από την Κατερίνα Παντέλα.
 • “Τα βήματα για επιτυχημένη επαγγελματική δικτύωση” από τoν Λάκη Αργυρού.
 • ο σχεδιαστής Αντρέας Παναγή θα μιλήσει για το σκεπτικό πίσω από το δημιουργικό σχεδιασμό της οπτικής ταυτότητας του 6ου Συνεδρίου Graphic Stories Cyprus

Εργαστήρια

Επίσης θα πραγματοποιηθούν πέντε εργαστήρια με στόχο να προσφέρουν συσσωρευμένη και επαγγελματικού επιπέδου γνώση και εμπειρία σε σχέση όχι μόνο με τις σύγχρονες πρακτικές, αλλά και με τις παραδοσιακές εφαρμογές των εικαστικών τεχνών και του design: 
 • “Φωτορεαλιστική Ψηφιακή Εικονογράφηση” από τον Κωστή Παπαθεοδώρου.
 • “Infographics” από τον Πάνο Κωνσταντόπουλο και τη Ζωή Κατσιγιάννη.
 • “Glyph and Pilcrow, Πειραματική Τυπογραφία στον εκδοτικό σχεδιασμό” από τον Ιωάννη Φετάνη.
 • “Σχεδιασμός για το κινούμενο σχέδιο” από την Κατερίνα Παντέλα.
 • Παιδικό εργαστήρι εικονογράφησης με θέμα “Πολιτιστική Κληρονομιά, ένας κόσμος, ένα μέλλον” από την Παναγιώτα Μιχαήλ.

Έκθεση αφισών

“Πολιτιστική κληρονομιά, ένας κόσμος, ένα μέλλον”, είναι ο τίτλος της έκθεσης που θα περιλαμβάνει τα 50 διακριθέντα έργα του 4ου διεθνή διαγωνισμού αφίσας που διοργάνωσε το Graphic Stories Cyprus. Την έκθεση που θα φιλοξενηθεί από το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου, στη Φανερωμένη θα κοσμούν και τα έργα 10 προσκεκλημένων καταξιωμένων δημιουργών. Τα εγκαίνια καθώς και η βράβευση των νικητών θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020, μετά το πέρας των προγραμματισμένων διαλέξεων. Τα βραβεία του διαγωνισμού προσφέρουν η Τράπεζα Κύπρου μαζί με την Ελληνική εταιρία γραμματοσειρών Parachute Typefoundry. 

Παράλληλα, στον ίδιο χώρο θα φιλοξενούνται και οι δύο αφίσες με το ομώνυμο θέμα της έκθεσης οι οποίες δημιουργήθηκαν μέσα από το εργαστήρι καλλιτεχνικής αφίσας που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, στο American University Emirates, στο Dubai. Στο εργαστήρι συμμετείχαν 20 φοιτητές του Πανεπιστημίου AUE και υλοποιήθηκε υπό την καθοδήγηση των Αγγελική Αθανασιάδη και Αντρέα Παναγή. 

 Το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης:
 Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 07-10-2020 [0]

Έκθεση street art με καλλιτέχνες από την Ελλάδα και την Ιταλία

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 30-09-2020 [0]

Σειρά σεμιναρίων βιβλιοδεσίας

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 10-07-2020 [0]

Ο ρόλος του design μπροστά στην κατάσταση του Covid-19 σε διαδικτυακό συνέδριο

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 07-07-2020 [1]

Διαδικτυακό το φετινό Athens Digital Arts Festival

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 01-07-2020 [1]

Αναζητώντας την ομορφιά ξορκίζοντας το ζόφο

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 23-06-2020 [0]

When Law goes pop(!)

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 22-06-2020 [0]

Υπάρχει ένα shibui και για εσάς

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 02-06-2020 [0]

Με διαδικτυακή “τελετή” η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ΕΒΓΕ 2020

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 04-02-2020 [0]

Έβδομη χρονιά για τα σεμινάρια και εργαστήρια μεταξοτυπίας P.I.Y.designmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).