Σχεδιασμός και την ανακαίνιση ξενοδοχείων στο πλαίσιο της Hotelia

26-10-2015

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η ΔΕΘ HELEXPO και το Interiors from Greece διοργανώνουν το design event DPoint Hotel Village το οποίο διεξάγεται παράλληλα με τη διεθνή έκθεση ξενοδοχειακού εξοπλισμού, Hotelia.

ΤοDPoint Hotel Village αποτελεί ένα πρωτότυπο και καινοτόμο event, αφιερωμένο στο σχεδιασμό και την ανακαίνιση ξενοδοχείων. Θέτοντας το ποιοτικό design στο επίκεντρο, συγκεντρώνει ανώτερου σχεδιασμού προϊόντα και υλικά σε έναν ομοιόμορφο, κοινής φιλοσοφίας χώρο. Δεν αντικατοπτρίζει τόσο ένα αισθητικό ύφος, όσο μια στάση ζωής που βασίζεται σε δημιουργικές αρχές. Επομένως η ενότητα αυτή, επιθυμεί να εξελιχθεί σε μια «γειτονιά» που απαρτίζεται από brands και δημιουργούς οι οποίοι προσανατολίζονται από την κοινωνική και αισθητική πρόοδο της σύγχρονης φιλοξενίας.
Σημείο αναφοράς της φετινής διοργάνωσης είναι η παρουσίαση της παραγωγής (installation project) με τίτλο “Greek Hospitality Design Spirit” που φέρει τη σχεδιαστική επιμέλεια των Μηνά Κοσμίδη (αρχιτέκτονα μηχανικού), Σωτήρη Λάζου (βιομηχανικού σχεδιαστή) και Ανδρέα Βαρώτσου (βιομηχανικού σχεδιαστή). Επιπρόσθετα, η ομάδα εργασίας του project συμπληρώνεται από επαγγελματίες οι οποίοι προέρχονται από τον χώρο των visualizing design, graphic design και sound design. Η τελική υλοποίηση του project θα πραγματοποιηθεί με τη δυναμική και ουσιαστική υποστήριξη εταιριών/χορηγών κατασκευής και πρώτων υλών.

Σκοπός του project “Greek Hospitality Design Spirit” είναι να ταξιδέψει τον επισκέπτη με έναν πραγματικά ιδιαίτερο τρόπο, συνοδεία των τεσσάρων εποχών του χρόνου, ξεκινώντας από το Ελληνικό βουνό και καταλήγοντας στην Ελληνική θάλασσα. Ο Κοσμίδης θα αναπτύξει 3 διαφορετικά concept – Country concept, Urban concept, Sea Breeze concept – μέσα από τα οποία επιδιώκει να τοποθετήσει το σχεδιασμό σε διαφορετικής φιλοσοφίας και απαιτήσεων, περιβάλλοντα.
Επομένως, το πνεύμα του ελληνικού design σε διάφορες εκδοχές του θα είναι παρόν, προκειμένου να αποδείξει εμπράκτως ότι στα δύσκολα οι Έλληνες γίνονται ακόμη πιο δημιουργικοί και καινοτόμοι, παντρεύοντας στην έννοια της ελληνικής λέξης «φιλοξενία», τόσο την παραδοσιακή όσο και τη σύγχρονη κουλτούρα μας.

Ουσιαστικός στόχος της ομάδας εργασίας του project είναι να περάσει στους επαγγελματίες του ελληνικού τουρισμού το μήνυμα, ότι το Design μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό «όπλο» στο πλαίσιο βελτίωσης των υπηρεσιών φιλοξενίας μας με στόχο την αύξηση προσέλκυσης ποιοτικότερων επισκεπτών στη χώρα μας.

ΤοDPoint Hotel Village θα φιλοξενηθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης στο διάστημα 12-15 Νοεμβρίου 2015.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ

village1Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 20-02-2020 [0]

Συνέδριο Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας Κύπρου, Graphic Stories Cyprus 6

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 04-02-2020 [0]

Έβδομη χρονιά για τα σεμινάρια και εργαστήρια μεταξοτυπίας P.I.Y.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 18-12-2019 [0]

Αφαιρετική Φόρμα. Τέχνη και Design στην Ελλάδα του 1950 και 1960

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 10-12-2019 [0]

Design Forum – 10′ Design Talk στον ΑΚΤΟ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 18-11-2019 [0]

Ημέρες βιβλιοδετείων στην Αθήνα για δεύτερη χρονιά

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 14-11-2019 [0]

Το Service Design στο ελληνικό δημόσιο

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 12-11-2019 [0]

Συνέδριο από την Ένωση Γραφιστών & Εικονογράφων Κύπρου τον Δεκέμβριο

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 05-11-2019 [0]

To DesignAthens6 μας ζητά να παρουσιάσουμε τα λάθη μας

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 28-10-2019 [0]

Το ADAF επεκτείνει την πραγματικότητα στο Ίδρυμα Ευγενίδου

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 25-09-2019 [0]

The Great Crack από το Komodo design studiodesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).