Αερόσακος/κράνος ποδηλάτου Hövding

18-11-2010

Δύο Σουηδέζες φοιτήτριες με καινοτόμο σκέψη

Δεν είναι λίγες φορές που οι φοιτητές σχολών design σχεδιάζουν στο χαρτί όμορφα, φουτουριστικά σκίτσα, που όμως δεν έχουν εφαρμογή ή δεν είναι πρακτικά πραγματοποιήσιμα.
Δύο φοιτήτριες σχολής βιομηχανικού σχεδιασμού από τη Σουηδία, όμως, η Αnna Haupt και η Terese Alstin μπορεί να μοιάζει ότι έκαναν κάτι τέτοιο, στην πραγματικότητα όμως, πήγαν το όλο θέμα ένα βήμα παρακάτω.
Το πρόβλημα είχε ως εξής: στη Σουηδία το κράνος είναι υποχρεωτικό για όλους όσους ανεβαίνουν σε ποδήλατο και έχουν ηλικία κάτω των 16 ετών. Οι ενήλικες δεν είναι υποχρεωμένοι από το νόμο να φορούν κράνος και πολλοί απ’ αυτούς επιλέγουν να μην το κάνουν για διάφορους λόγους (από το ότι θεωρούν τα κράνη αντιαισθητικά μέχρι το ότι χαλάνε τα μαλλιά).
Οι δύο φοιτήτριες βρήκαν τη λύση για αυτές τις περιπτώσεις: δημιούργησαν ένα “κολάρο” που μετατρέπεται σε κράνος ποδηλάτου, εξοπλισμένο με ανιχνευτές κραδασμού για να φουσκώνει αυτομάτως μόλις αναγνωρίσει τη διαδικασία πτώσης. Μπορεί μέχρι στιγμής να βγάλει «αλώβητο» τον ποδηλάτη από σύγκρουση με αυτοκίνητο που έχει συνολική ταχύτητα 20 χλμ/ώρα. Οι έρευνες και η ανάπτυξη συνεχίζονται ώστε να βελτιωθεί περισσότερο και να αρχίσει να διατίθεται στην αγορά.
Σημειώστε ότι το κολάρο/κράνος διαθέτει ειδικό λογισμικό που του επιτρέπει να ξεχωρίζει ποιου είδους κραδασμοί συνεπάγονται την ανάγκη για να λειτουργήσει (έτσι για παράδειγμα, το να κατεβαίνετε τρέχοντας μια σκάλα δεν θα προκαλέσει το φούσκωμα του αερόσακου). Διαθέτει επίσης ενδείξεις LED που σας επιτρέπουν να γνωρίζετε  πότε χρειάζεται να φορτίσετε την μπαταρία του (γίνεται μέσω USB). Παράλληλα, και από την άποψη της εμφάνισής του,  διαθέτει πολλών ειδών καλύμματα ώστε να ταιριάζει με ό,τι επιλέγετε να φορέσετε. Σαν αποτέλεσμα, κλειστό μοιάζει σαν ένα ακόμα αξεσουάρ μόδας.
Μέχρι στιγμής η Αnna Haupt και η Terese Alstin έχουν ξοδέψει έξι χρόνια στην ανάπτυξη του προϊόντος τους, το οποίο αναμένετε να τεθεί σε κυκλοφορία μέσα στο 2011 και η τιμή του θα είναι γύρω στα 300 ευρώ. Στην πορεία (και χάρη σε ειδικά κεφάλαια που είναι διαθέσιμα για παρόμοια project) έχουν δημιουργήσει μια εταιρεία 9 ατόμων γύρω από το προϊόν τους!!!

Σε αναμονή για την επίσημη κυκλοφορία, μπορείτε να επισκέπτεστε το επίσημο site της εταιρείας.
Mπορείτε επίσης, αν θέλετε να δείτε video που επιδεικνύει τη λειτουργία του Hövding εδώ.

To κολάρο κλειστό

To κολάρο κλειστό

Ο αερόσακος σε πλήρη λειτουργία

Ο αερόσακος σε πλήρη λειτουργίαΣτην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΦΟΡΑ 21-05-2020 [0]

Μέσω ανοικτού διαγωνισμού αναζητά λογότυπο ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας

ΔΙΑΦΟΡΑ 07-04-2020 [0]

Πρωτοβουλία Ελλήνων γραφιστών σχετική με το COVID-19

ΔΙΑΦΟΡΑ 24-07-2019 [0]

Graphic Stories – Γραφιστορίες 

ΔΙΑΦΟΡΑ 10-05-2019 [0]

Architect Show 2019

ΔΙΑΦΟΡΑ 14-03-2019 [0]

Το Ίδρυμα Ωνάση ψηφιοποιεί και διαθέτει δωρεάν τη χειρόγραφη γραμματοσειρά του Καβάφη

ΔΙΑΦΟΡΑ 30-01-2019 [0]

Πολυτελή επενδυμένα κουτιά Luxury Packaging Rigid Boxes από την LPJ: μία προσιτή πολυτέλεια για όλους

ΔΙΑΦΟΡΑ 04-10-2018 [0]

Anthon Beeke 1940-2018

ΔΙΑΦΟΡΑ 22-01-2018 [0]

Διαγωνισμός αφίσας για την έξοδο του Μεσολογγίου

ΔΙΑΦΟΡΑ 05-12-2017 [0]

Find my Font: εφαρμογή αναγνώρισης γραμματοσειρών made in Greece

Έβδομη συνάντηση για το ελληνικό ντιζάιν στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάσηdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).