Αποτέλεσμα διαγωνισμού για το Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης

27-03-2013

Στα τέλη του περασμένου έτους είχαμε φιλοξενήσει την προκήρυξη διαγωνισμού για τη λογοτύπηση του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Επιστρέφουμε τώρα, με τη δημοσιοποίηση των νικητών. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι προτάσεις κρίθηκαν με βάση την αυθεντικότητα, την πρωτοτυπία και το συνολικό αισθητικό αποτέλεσμα. Επιπλέον, λήφθησαν υπόψη τα επικοινωνιακά χαρακτηριστικά και η δυνατότητα αναπαραγωγής του λογοτύπου σε όλα τα μέσα (έντυπα, διαδίκτυο, κλπ).

Η αξιολόγηση έγινε από τους ερευνητές και μόνιμο προσωπικό του ΙΑΑΔΕΤ, με διαδικασία που διενεργήθηκε σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση βαθμολογήθηκαν όλες οι προτάσεις για την ανάδειξη των πέντε (5) επικρατέστερων προτάσεων από το σύνολο των 176 που υποβλήθηκαν (94 διαγωνιζόμενοι). Στη δεύτερη φάση, διενεργήθηκε ψηφοφορία για την ανάδειξη της πιο κατάλληλης πρότασης για το ΙΑΑΔΕΤ από τις πέντε (5) επικρατέστερες.

Το πρώτο βραβείο κέρδισε ο Κώστας Χατζής, ενώ στην τρίτη θέση ισοψήφισαν οι Κωνσταντίνος Παππάς και Αλέξιος Γεωργαλίδης. Να σημειωθεί ότι δεν έλειψαν και τα παρατράγουδα, αφού η συμμετοχή που αρχικά είχε λάβει τη δεύτερη υψηλότερη βαθμολογία, τελικά ακυρώθηκε ως προϊόν εικονοκλοπής…

A111a A333BA333a

9 Responses

 • Vector Hugo

  Εκπληκτικό. Έτσι όπως το φαντάστηκα.

 • Constantine

  Τραγικό αποτέλεσμα… αλλά λογικό, όταν η αξιολόγηση γίνεται από τους ερευνητές και μόνιμο προσωπικό του ΙΑΑΔΕΤ. Στην Ελλάδα το “έκαστος στο είδος του” μόνο ο Λουμίδης το ξέρει 😀

 • Παναγιώτα

  Δυστυχώς μου φαίνονται πολύ απογοητευτικά…

 • Alexandros Didaskalou

  η Χριστιανική Αδελφότης Νέων στο διάστημα…

 • Constantine

  Alexandros Didaskalou theos! xD

 • χρυσα

  Καθενας παιρνει αυτο που του αξιζει….

 • L.

  Η δεύτερη πρόταση που ακυρώθηκε είχε φτιαχτεί από κάποιον αντιπρόσωπο εταιρείας ανελκυστήρων, βάσει του προφίλ του στο LinkedIn. Τελικά ό,τι δηλώσεις είσαι σε αυτή τη χώρα. Επίσης να σημειώσω πως η πρώτη πρόταση δεν εμφανίζει το λογότυπο σε ασρπόμαυρη εκδοχή, κάτι το οποίο ήταν στα απαιτούμενα του διαγωνισμού. Τα συμπεράσματα σχετικά με την αξιοκρατία, δικά σας…..

 • Νατάσσα

  Ένας Ολλανδός συμφοιτητής μου συμμετείχε και θα ήθελα να μοιραστώ την πρότασή του εδώ
  http://www.bartvanharen.nl/iaasars_visual_stationary.html
  Δεν πιστεύω ότι ταιριάζει εντελώς στα ελληνικά δεδομένα αλλά συγκρίνοντας με τα αποτελέσματα απορώ πώς μια τόσο προσεγμένη δουλειά δεν “εντυπωσίασε” τους κριτές ακόμα κι αν αυτοί δεν ήταν σχεδιαστές. Και απορώ πόσες άλλες αξιόλογες προτάσεις θα “χάθηκαν” σε αυτόν όπως και σε άλλους τέτοιους διαγωνισμούς. Μήπως η Ένωση θα έπρεπε να θέσει κάποιους κανόνες για τις προκηρύξεις τέτοιου είδους διαγωνισμών; Μιας και από μόδα κάποτε, έχει γίνει τώρα σύστημα και πλήττεται ο κλάδος μας. Ίσως και να έχει συζητηθεί ήδη και να το αγνοώ…

 • Loutzo

  Προσωπικά τους έστειλα mail σχετικό μόνο για το αν θα δημοσιευτούν σε κάποια ιστοσελίδα, αν όχι στη δικιά τους, όλες οι υπόλοιπες συμμετοχές στον διαγωνισμό. και πήρα την εξής απογοητευτική απάντηση:

  Δυστυχώς, δεν μπορούμε να στείλουμε τις προτάσεις στους διαγωνιζόμενους, εκτός από αυτές που διακρίθηκαν κι έχουν ήδη αναρτηθεί. Δε θεωρούμε σωστό να δημοσιοποιήσουμε τις ιδέες των διαγωνιζομένων.

  τελίτσα τελίτσα τελίτσαΣτην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΝΕΑ 21-05-2018 [0]

Νέα μεταπτυχιακά προγράμματα Hotel Design και Digital Design από τη Σχολή Βακαλό

ΝΕΑ 19-05-2018 [0]

Το Las Ramblas του Cursor Design Studio σε διεθνή έκδοση για το branding café.

ΝΕΑ 01-05-2018 [1]

Ξανά στην κορυφή του κόσμου ο ελληνικός σχεδιασμός συσκευασίας

ΝΕΑ 27-04-2018 [0]

Σημαντική επιτυχία για την Linakis Digital – Sputnik

ΝΕΑ 14-03-2018 [1]

Oι νικητές στις κατηγορίες design των Ermis Awards

ΝΕΑ 06-03-2018 [0]

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για 7η συνεχόμενη χρονιά το ΕΣΩ 2018

ΝΕΑ 21-02-2018 [5]

Ανακοινώθηκαν οι νικητές του διαγωνισμού του ΟΣΕΘ

ΝΕΑ 19-02-2018 [0]

Η ιστοσελίδα της Εταιρείας Ελληνικών Τυπογραφικών Στοιχείων σε νέα διεύθυνση

ΝΕΑ 01-02-2018 [0]

Η αφίσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2018

ΝΕΑ 28-01-2018 [0]

Ingvar Kamprad: πέθανε ο άνθρωπος που εκδημοκράτησε το ντιζάινdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).