Βάλτε τη σφραγίδα σας στο Ρόττερνταμ!

19-01-2012

Η Διεθνής Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής του Ρότερνταμ (IABR)  και το αρχιτεκτονικό γραφείο ZUS  έχουν ξεκινήσει την πρωτοβουλία I make Rotterdam , μια εντυπωσιακή προσωρινή πεζογέφυρα μεταξύ του κεντρικού σταθμού της πόλης και του βόρειου τμήματος της πόλης, η οποία θα χρηματοδοτηθεί από το ευρύ κοινό (crowd-funding).
Η γέφυρα, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια της πέμπτης Διεθνούς Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής, αυτήν την άνοιξη, έχει σαν σκοπό να βοηθήσει τους πεζούς να περάσουν από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Ρότερνταμ σε κάποια από τα σημεία της πόλης όπου θα φιλοξενούνται σχετικές με τη μπιενάλε διοργανώσεις. Το τι μήκος θα διατρέξει  συνολικά η γέφυρα αυτή θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από το ποσό των χρημάτων που το κοινό θα αποφασίσει να διαθέσει για το σκοπό αυτό.
Οποιοσδήποτε το επιθυμεί μπορεί να συνεισφέρει για την ολοκλήρωση του έργου. Πληρώνοντας €25 ευρώ συμβάλετε κατά μία σανίδα. Αυτή η συγκεκριμένη σανίδα θα έχει γραμμένο πάνω της το όνομά σας, ή οποιοδήποτε άλλο κείμενο εσείς επιθυμείτε. Πληρώνοντας €1.250 μπορείτε να έχετε ένα πλήρε τμήμα της γέφυρας ώστε να επικοινωνήσετε το μήνυμά σας.
Για να ξεκινήσουν την κατασκευή οι υπεύθυνοι θα χρειαστούν το λιγότερο €80.000, ενώ για να το φτάσουν μέχρι το πλήρες μήκος θα απαιτηθούν €440.000. Επί του παρόντως 432 συμμετέχοντες έχουν συγκεντρώσει το 5% του απαιτούμενου ποσού (έχουμε όμως ακόμα ένα χρόνο μπροστά μας). Για την ώρα πάντως, λείπει η πρωτοτυπία, αφού οι περισσότεροι που καταθέτουν ποσά επιλέγουν την αναφορά του ονόματός τους. Οι υπεύθυνοι του έργου όμως είναι σίγουροι ότι σύντομα θα δούμε τα πάντα, από προσωπικά πειράγματα, μέχρι προτάσεις γάμου.
Δυστυχώς, η ιστοσελίδα του εγχειρήματος είναι ακόμα μόνο στα ολλανδικά. Με  λίγη καλή θέληση όμως, και τη χρήση του google translator, μπορείτε να τη διαβάσετε κι εσείς. Περισσότερα εδώ

 Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΦΟΡΑ 21-05-2020 [0]

Μέσω ανοικτού διαγωνισμού αναζητά λογότυπο ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας

ΔΙΑΦΟΡΑ 07-04-2020 [0]

Πρωτοβουλία Ελλήνων γραφιστών σχετική με το COVID-19

ΔΙΑΦΟΡΑ 24-07-2019 [0]

Graphic Stories – Γραφιστορίες 

ΔΙΑΦΟΡΑ 10-05-2019 [0]

Architect Show 2019

ΔΙΑΦΟΡΑ 14-03-2019 [0]

Το Ίδρυμα Ωνάση ψηφιοποιεί και διαθέτει δωρεάν τη χειρόγραφη γραμματοσειρά του Καβάφη

ΔΙΑΦΟΡΑ 30-01-2019 [0]

Πολυτελή επενδυμένα κουτιά Luxury Packaging Rigid Boxes από την LPJ: μία προσιτή πολυτέλεια για όλους

ΔΙΑΦΟΡΑ 04-10-2018 [0]

Anthon Beeke 1940-2018

ΔΙΑΦΟΡΑ 22-01-2018 [0]

Διαγωνισμός αφίσας για την έξοδο του Μεσολογγίου

ΔΙΑΦΟΡΑ 05-12-2017 [0]

Find my Font: εφαρμογή αναγνώρισης γραμματοσειρών made in Greece

Έβδομη συνάντηση για το ελληνικό ντιζάιν στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάσηdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).