Ο Χρήστος Κούρτογλου μιλά στο designAthens για τα εξώφυλλα βιβλίων

17-11-2014

Πόσο σημασία έχει να ερμηνεύσεις το περιεχόμενο ενός βιβλίου και να αποδώσεις το νόημά του στο εξώφυλλο; Ποιες είναι οι δυσκολίες που προκύπτουν; Οι διαφορετικοί τρόποι προσέγγισης των εξωφύλλων λογοτεχνίας και η διαδικασία ανάπτυξης της ιδέας στη σειρά της ξένης πεζογραφίας των εκδόσεων Ικαρος θα είναι το θέμα που θα αναπτύξει ο Χρήστος Κούρτογλου (indyvisuals) στο επικείμενο designAthens.

Ο Χρήστος Κούρτογλου είναι εικονογράφος και γραφίστας. Γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα, σπούδασε κοινωνιολογία και στη συνέχεια ασχολήθηκε με τη γραφιστική. Εργάστηκε σε διάφορους τομείς του κλάδου (συσκευασία, διαφήμηση, σελιδοποίηση). Το 2009 έγινε μέλος της δημιουργικής κολεκτίβας Indyvisuals και έκτοτε απασχολείται ως freelancer στον πολιτιστικό κυρίως τομέα (εξώφυλλα βιβλίων, αφίσες, παιδικές εικονογραφήσεις κ.α.) αλλά και σε προσωπικά και ομαδικά  καλλιτεχνικά projects. Η δουλειά του έχει διακριθεί σε διεθνή μπιενάλε και έχει παρουσιαστεί σε βιβλία και αρκετές ιστοσελίδες σχετικές με το design και την τέχνη.

pou-isastan-oloi-low testament-web moore-web-560 vasquez-web-560 kushner-final-560_560

Το πρώτο designAthens, διοργανώνεται από το περιοδικό +Design, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη στην Πειραιώς στις 13 & 14 Δεκεμβρίου 2014.
Εισιτήρια για το designAthens μπορείτε να αγοράσετε στην τιμή προπώλησης (με σημαντική έκπτωση) μέχρι εξαντλήσεων αποθεμάτων, είτε online είτε τηλεφωνικώς στο 2109523617.Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ 12-07-2017 [0]

Νέα δημιουργική δεκαετία για τον Αλέξανδρο Γαβριλάκη

Σουσάμι Άνοιξε!

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ 17-07-2015 [0]

Ένας Έλληνας σχεδιαστής για την Αlfa Romeo

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ, ΝΕΑ 11-02-2015 [0]

O Δημήτρης Κολιαδήμας παρουσιαζει την Semiotik Design Agency

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ, ΝΕΑ 28-01-2015 [6]

O Δημήτρης Παπάζογλου σε νέο κεφάλαιο της καριέρας του

Η Dasc αναλύει την τέχνη του brief στο designAthens

H NotoriusGrey αναλύει στο designAthens τις σχέσεις σχεδιαστή-πελάτη

Οδηγός επιβίωσης για σχεδιαστές από την Kommigraphics στο designAthens

Five Eight and Athanco wear their sunglasses at night

O Νέαρχος Ντάσκας μιλά στο designAthens για το design και τη μουσικήdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).