Καθολική κατακραυγή ενάντια στο Instagram (και πώς θα σβήσετε το λογαριασμό σας)

18-12-2012

Το Instagram, η διαδικτυακή υπηρεσία που εξαγοράστηκε το 2012 από το Facebook αντί του ποσού-ρεκόρ του 1 δισ. δολαρίων, ανακοίνωσε χθες τις επικείμενες αλλαγές στην πολιτική της, με ανάρτηση στο επίσημο μπλογκ της υπηρεσίας.
Το σημείο που έχει εξαγριώσει πολλούς χρήστες είναι ότι το Instagram θα έχει από τις 16 Ιανουαρίου το δικαίωμα να εμπορεύεται τις φωτογραφίες (και τις πληροφορίες που τις συνοδεύουν) των χρηστών του χωρίς να τους ενημερώνει ή να τους πληρώνει γι’ αυτό. Όσοι δεν έχουν αφαιρέσει τις φωτογραφίες τους από την εν λόγω πλατφόρμα μέχρι αυτή την ημερομηνία, μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να δουν τις εικόνες τους (ακόμη κι αυτές που θα σβήσουν στο μέλλον) σε σημεία που δε θα περίμεναν!
Ουσιαστικά, αυτό σημαίνει ότι αν ανεβάσετε μια εικόνα σας από το Χ κλαμπ της Αθήνας, μπορεί στο μέλλον, να τη δείτε ως κομμάτι online καμπάνιας του συγκεκριμένου κλαμπ.

Όπως είναι λογικό η ανακοίνωση αυτή έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, που για την ώρα παραμένουν αναπάντητες. Είναι όμως τέτοια η σφοδρότητά τους, που δεν είναι απίθανο να δούμε τις επόμενες μέρες μια διορθωτική κίνηση από το διαδικτυακό κολοσσό.

Σε περίπτωση όμως που αυτό δε συμβεί, δεν είναι λίγοι εκείνοι που προσπαθούν να σβήσουν το λογαριασμό τους και να κατεβάσουν όλες τους τις φωτογραφίες.
Το ίδιο το instagram προτείνει το Instaport ως εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ώστε να κατεβάσει κάποιος όλες τις φωτογραφίες στον σκληρό του δίσκο ή να μεταφέρει σε άλλες υπηρεσίες το υλικό που έχει ήδη ανεβάσει στο Instagram. Ως αποτέλεσμα, το instaport φαίνεται να αντιμετωπίζει προβλήματα υπερφόρτωσης, και οι χρήστες καλούνται να ξαναπροσπαθήσουν αργότερα ή, σε μερικές ημέρες. Σαν λύση, το περιοδικό Forbes προτείνει ακόμα το ανοικτό OpenPhoto και το SnapJoy
Από τη στιγμή που έχετε αποθηκεύσει ή/και μεταφέρει τις φωτογραφίες σας, δεν έχετε παρά να σβήσετε το λογαριασμό σας, ακολουθώντας αυτόν το σύνδεσμο

Ενημέρωση 20/12
Τελικά, το Instagram δεν, αφουγκραζόμενο τις αντιδράσεις του κοινού, αποφάσισε να κάνει στροφή 180 μοιρών και να πάρει πίσω τα επίμαχα άρθρα του κανονισμού της, επιστρέφοντας σε όσα ίσχυαν πριν από την αλλαγή.
Τη σχετική ανακοίνωση θα βρείτε εδώ 

2 Responses

 • Stefanson.

  Αφού, όπως γράφετε, «το intrasport φαίνεται να αντιμετωπίζει προβλήματα», ας ελπίσουμε ότι τουλάχιστον τα καταστήματα InterSport πάνε καλύτερα.

  #instagrammar

 • designmag

  😀
  Είδατε τι μπορεί να πάθει ο άνθρωπος;
  (ευχαριστούμε)Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΦΟΡΑ 21-05-2020 [0]

Μέσω ανοικτού διαγωνισμού αναζητά λογότυπο ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας

ΔΙΑΦΟΡΑ 07-04-2020 [0]

Πρωτοβουλία Ελλήνων γραφιστών σχετική με το COVID-19

ΔΙΑΦΟΡΑ 24-07-2019 [0]

Graphic Stories – Γραφιστορίες 

ΔΙΑΦΟΡΑ 10-05-2019 [0]

Architect Show 2019

ΔΙΑΦΟΡΑ 14-03-2019 [0]

Το Ίδρυμα Ωνάση ψηφιοποιεί και διαθέτει δωρεάν τη χειρόγραφη γραμματοσειρά του Καβάφη

ΔΙΑΦΟΡΑ 30-01-2019 [0]

Πολυτελή επενδυμένα κουτιά Luxury Packaging Rigid Boxes από την LPJ: μία προσιτή πολυτέλεια για όλους

ΔΙΑΦΟΡΑ 04-10-2018 [0]

Anthon Beeke 1940-2018

ΔΙΑΦΟΡΑ 22-01-2018 [0]

Διαγωνισμός αφίσας για την έξοδο του Μεσολογγίου

ΔΙΑΦΟΡΑ 05-12-2017 [0]

Find my Font: εφαρμογή αναγνώρισης γραμματοσειρών made in Greece

Έβδομη συνάντηση για το ελληνικό ντιζάιν στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάσηdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).