Πανελλήνιο Συνέδριο Γραφικών Τεχνών στα Ιωάννινα

12-06-2018

Η Ελληνική επιστημονική και εκπαιδευτική κοινότητα και οι κλάδοι της βιομηχανίας των Γραφικών Τεχνών, των Εκτυπώσεων, Εκδόσεων και της Συσκευασίας (Graphic Arts and Media Τechnology, Printing, Publishing and Packaging), ανακοινώνουν την διοργάνωση του 1oυ Πανελληνίου Συνεδρίου και του 2ου θερινού εργαστηρίου στην Eπιστήμη και την Τεχνολογία Γραφικών Τεχνών.

Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γραφικών Τεχνών και το 2ο Θερινό Εργαστήριο Γραφικών Τεχνών θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 8 Ιουλίου 2018 στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με συνδιοργανωτές το Μουσείο Τυπογραφίας και Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, την Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών (HELGRAMED) και το Σωματείο Επαγγελματιών Μεταξοτυπών Ελλάδος (Σ.Ε.Μ.Ε), με την υποστήριξη της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Σκοπός της διοργάνωσης είναι η επίτευξη ακαδημαϊκών, και κοινωνικών συγκλίσεων και συνεργασιών στο διεπιστημονικό σημείο συνάντησης Τεχνολογιών, Επιστημών, Τεχνών, Γραμμάτων και Πολιτισμού.

Το συνέδριο αναμένεται να αποτελέσει το κυρίαρχο επιστημονικό γεγονός στην επιστήμη και τεχνολογία Γραφικών Τεχνών και Συσκευασίας στην Ελλάδα. Περί τις 25 επιστημονικές και τεχνικές ανακοινώσεις έχουν αξιολογηθεί και εγκριθεί από την επιστημονική επιτροπή για παρουσίαση στο συνέδριο.

Επιπρόσθετα, οι διαδικασίες για την διεξαγωγή των πρωτοποριακών θερινών εργαστηρίων βρίσκοντα σε πλήρη εξέλιξη. Οι συμμετέχοντες στα θερινά εργαστήρια θα αποκομίσουν συσσσωρευμένη γνώση από τους πλέον καταξιωμένους επιστήμονες, τεχνολόγους και δημιουργούς-καλλιτέχνες στα πεδία της Μεταξοτυπίας, της Χαρακτικής, της Λιθογραφίας και της Εκτύπωσης Όφσετ.

Η εβδομάδα του συνεδρίου και του θερινού εργαστηρίου θα ξεκινήσει με τα επίσημα εγκαίνια του Μουσείου Τυπογραφίας και Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών την Κυριακή 1η Ιουλίου 2018. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να ενημερωθούν για τις επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις και για την ανάπτυξη των πεδίων του πολιτισμού, με επίκεντρο την Τυπογραφία και την Τεχνολογία Γραφικών Τεχνών. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να πάρουν μέρος σε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες παράλληλες κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

To πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου, θα βρείτε εδώ.

Xώρος: Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Διάρκεια: 1-8 Ιουλίου 2018
Κόστος συμμετοχής: από €150 έως €280 το απλό και από €100 έως €180 το φοιτητικό (ανάλογα με το πακέτο συνεδρίου-εργαστηρίων)Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 09-05-2019 [0]

Kάλεσμα στις πρώτες τυπογραφικές εκλογές στην Ελλάδα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 01-05-2019 [0]

Εργαστήριο Ψηφιακής Εικονογράφησης του Κωστή Παπαθεοδώρου στην Αθήνα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 25-04-2019 [0]

Διεθνές Συνέδριο ΙnnovationID2019 στην Θεσσαλονίκη

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 04-04-2019 [0]

The Architect Show 2019

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 03-04-2019 [0]

Comicdom Con Athens 2019 προ των πυλών

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 17-03-2019 [0]

Όταν ο Στέφανος Ρόκος συνάντησε τον Nick Cave

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 13-03-2019 [0]

post-nostalgia: Το Design συναντά την ουτοπία

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 05-03-2019 [0]

Graphic Stories Cyprus 2019 #5 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 04-03-2019 [0]

Έκθεση Σύγχρονης Ελληνικής και Ιαπωνικής Χαρακτικής

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 23-02-2019 [0]

Το πρώτο meetup του Product School στην Αθήνα με τον Πάνο Κουτσοδημητρόπουλοdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).