Οι δέκα πιο αξιοπρόσεκτες βάσεις (και όχι μόνο) για iPad

15-08-2012

Οι διάσημες ταμπλέτες της Apple έχουν μπει στη ζωή πολλών. Ακόμα και σήμερα, χάρη στα iPad, η Αpple κατέχει πάνω από το 60% του μεριδίου της αγοράς, όταν η δεύτερη εταιρεία, βρίσκεται οριακά στο 10%. Οι δυνατότητες της συσκευής δε, είναι τέτοιες που οι περισσότεροι δεν αρκούνται στο να την κρατούν στα χέρια τους, αλλά τη χρησιμοποιούν παράλληλα ως υπολογιστή, στερεοφωνικό ή τηλεόραση. Για το λόγο αυτό έχει δημιουργηθεί μια ολόκληρη βιομηχανία που ασχολείται με τη δημιουργία πρωτότυπων προτάσεων που λειτουργούν ως βάσεις των iPad. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε κάποιες από αυτές τις προτάσεις που “ξεφεύγουν” από τα τετριμμένα. Κάποιες από αυτές είναι στο στάδιο του σχεδιασμού, κάποιες ήδη είναι διαθέσιμες για πώληση. Σίγουρα όμως, όλες αξίζουν την προσοχή μας.

Ο Βαυαρός φωτογράφος Georg Dinkel, δημιούργησε μια βάση με ηχεία την οποία ονόμασε “TonSchrein” (Βωμός του ήχου)

YouTube Preview Image

Επίσης με επίκεντρο τον ήχο (αλλά σε διαμετρικά αντίθετη αισθητική) είναι η πρόταση του σχεδιαστικού γραφείου Psychic Factory, που δίνει τη δυνατότητα του μουσικού μιξαρίσματος, για όσους ενδιαφέρονται. Tο προϊόν αυτό κυκλοφορεί από την εταιρεία Numark.


YouTube Preview Image

Η τελευταία βάση που θα παρουσιάσουμε, η οποία δίνει έμφαση στον ήχο είναι το Jukebox Dock της ION Audio.

Από την ίδια εταιρεία, έρχεται μια άλλη πρόταση (πάλι ρετρό) που επικεντρώνει όμως στο παιχνίδι.  Πρόκειται για το iCade, που θυμίζει παλιές εποχές (της δεκαετίας του ’80)


YouTube Preview Image

Μια πολύ ιδιαίτερη πρόταση έρχεται από την εταιρεία USB Typewriter, η οποία, όπως φανερώνει το όνομά της, προσθέτει (χωρίς να τις χαλά) σε παλιές γραφομηχανές τη δυνατότητα να πληκτρολογούν σ’ ένα iPad. Μπορείτε είτε να αγοράσετε μια τέτοια γραφομηχανή, είτε να αγοράσετε τα εξαρτήματα και τον οδηγό που θα σας βοηθήσουν να μετατρέψετε τη δική σας γραφομηχανή.


YouTube Preview Image

Πάλι στη λογική της ανακύκλωσης, θα βρούμε μια πρόταση από την Ιαπωνία, όπου το προϊόν που μεταμορφώνει το iPad, δεν είναι άλλο από έναν Machintosh Classic

YouTube Preview Image

Συνεχίζοντας στο πνεύμα της νοσταλγίας, και επιστρέφοντας στη δεκαετία του ’50, αν χρησιμοποιείτε το iPad σας περισσότερο για να βλέπετε ταινίες, ίσως θα έπρεπε να σκεφθείτε την περίπτωση του V-luxe, το οποίο σχεδίασε η εταιρεία BKNY.

To GorillaMobile Yogi της Joby είναι μια πολύ απλή βάση με μία ιδιαίτερη φιλοσοφία: μπορεί να κρατήσει το iPad σας σχεδόν σε κάθε επιφάνεια. Να τυλιχθεί γύρω από ένα σχοινί, ή να στηριχθεί πάνω σε ένα στρώμα.


YouTube Preview Image

Aν αυτό που ψάχνετε είναι μία βάση που θα σας επιτρέψει να κρεμάσετε το iPad σας, η λύση έχει βρεθεί ΚΑΙ για εσάς από την εταιρεία Griffin και ονομάζεται Cabinet Mount.

Τέλος, αν είστε φίλοι της απλότητας, και δε θέλετε τίποτα παραπάνω από μια χρηστική βάση, πολύ απλά για να ακουμπήσετε το iPad σας, σας προτείνουμε το Nest από την Bluelounge. Απλό, φθηνό, πολύχρωμο και εύχρηστο, κρατάει τη συσκευή σας σε δύο διαφορετικές θέσεις, μια σχεδόν κάθετη για να παρακολουθήσετε ένα βίντεο ή να διαβάσετε ένα βιβλίο και μία σχεδόν οριζόντια για να πληκτρολογείτε με άνεση.


 Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΦΟΡΑ 21-05-2020 [0]

Μέσω ανοικτού διαγωνισμού αναζητά λογότυπο ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας

ΔΙΑΦΟΡΑ 07-04-2020 [0]

Πρωτοβουλία Ελλήνων γραφιστών σχετική με το COVID-19

ΔΙΑΦΟΡΑ 24-07-2019 [0]

Graphic Stories – Γραφιστορίες 

ΔΙΑΦΟΡΑ 10-05-2019 [0]

Architect Show 2019

ΔΙΑΦΟΡΑ 14-03-2019 [0]

Το Ίδρυμα Ωνάση ψηφιοποιεί και διαθέτει δωρεάν τη χειρόγραφη γραμματοσειρά του Καβάφη

ΔΙΑΦΟΡΑ 30-01-2019 [0]

Πολυτελή επενδυμένα κουτιά Luxury Packaging Rigid Boxes από την LPJ: μία προσιτή πολυτέλεια για όλους

ΔΙΑΦΟΡΑ 04-10-2018 [0]

Anthon Beeke 1940-2018

ΔΙΑΦΟΡΑ 22-01-2018 [0]

Διαγωνισμός αφίσας για την έξοδο του Μεσολογγίου

ΔΙΑΦΟΡΑ 05-12-2017 [0]

Find my Font: εφαρμογή αναγνώρισης γραμματοσειρών made in Greece

Έβδομη συνάντηση για το ελληνικό ντιζάιν στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάσηdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).