Δέκα Εικόνες για την Ιθάκη 2014: ποιοι θα διδάξουν

21-02-2014

Οι Δέκα Εικόνες για την Ιθάκη σας προσκαλούν σε ένα δημιουργικό διάλειμμα δίπλα στη θάλασσα. Πάρτε μέρος σε ένα από τα εργαστήρια των Δέκα Εικόνων στην Ιθάκη αυτόν τον Ιούλιο και εξερευνήσετε τη δημιουργική σας πλευρά με φόντο τον ήλιο και τη θάλασσα. Οι Beetroot, το ελληνικό γραφείο που έχει συγκεντρώσει τα περισσότερα ελληνικά και διεθνή βραβεία design, η Olimpia Zagnoli, Ιταλίδα εικονογράφος και συνεργάτιδα των New York Times και η Lydia Garnett, Βρετανίδα φωτογράφος μόδας και εκδότρια, θα προκαλέσουν τους συμμετέχοντες να εξερευνήσουν νέα δημιουργικά πεδία και να ανοίξουν τους δημιουργικούς τους ορίζοντες.

Κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων, τα οποία οργανώνονται υπό την αιγίδα των European Design Awards και της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά και να δουλέψουν με καθιερωμένους επαγγελματίες της οπτικής επικοινωνίας και να μάθουν από την εμπειρία τους. Θα γίνουν επίσης μέρος μιας ομάδας νέων που θα έρθουν στην Ιθάκη από διάφορα μέρη του κόσμου με σκοπό, όχι μόνο να μάθουν και να ανταλλάξουν ιδέες σχετικά με το design, τη φωτογραφία και την εικονογράφηση, αλλά και να κάνουν νέους φίλους και να επεκτείνουν το επαγγελματικό τους δίκτυο.

Beetroot
Οι Beetroot Design Group είναι ένα πολυβραβευμένο γραφείο οπτικής επικοινωνίας από τη Θεσσαλονίκη. Ασχολούνται με projects από όλα τα media στα οποία μπορεί να εφαρμοστεί η γραφιστική και η εικονογράφηση, όπως print, branding, new media και video. Οι Beetroot είναι το γραφείο που έχει κερδίσει τα περισσότερα βραβεία design στην Ελλάδα (European Agency of the Year – ED Awards 2008, Red Dot Agency of the Year – Red Dot 2011, Μέγα ΕΒΓΕ 2006, 2008, 2010). Ανάμεσα στους πελάτης των Beetroot είναι η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, το Μουσείο Μπενάκη, το Υπουργείο Πολιτισμού, η Google, η Microsoft, το Corbis, η Nestle κ.ά. Πέρα από την εμπορική τους δουλειά, οι Beetroot, δημιουργούν ένα σημαντικό αριθμό έργων που επικεντρώνονται στην κοινωνική ευαισθητοποίηση, σε φιλοσοφικές συζητήσεις ή απλά για λόγους ψυχαγωγίας. Ένα από αυτά τα projects είναι η έκθεση «Τα Ελληνικά Τέρατα» που παρουσιάστηκε στο Βερολίνο, το Βελιγράδι, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, καθώς και οι εκθέσεις “Versus”, “Error” και “Eros”.

Olimpia Zagnoli
Η Olimpia είναι Ιταλίδα εικονογράφος με βάση το Μιλάνο. Δουλεύει για διεθνείς πελάτες όπως οι New York Times, The New Yorker, Google, Taschen, TIME, Marie Claire, New York Magazine, The Washington Post, Rolling Stone, Monocle, Vanity Fair, Clinique, Air France, Levi’s, Fiat, The Huffington Post, The Guardian, Tommy Hilfiger κ.ά. Οι εικονογραφήσεις της χαρακτηρίζονται από μαλακά σχήματα και χαμαιλεοντικά χρώματα. Έχει βραβευτεί από το Print Magazine και το Art Directors Club της Νέας Υόρκης. Ζει σε ένα σπίτι με καλειδοσκοπικά πατώματα και το αγαπημένο της βιβλίο είναι η Οδύσσεια.

Lydia Garnett
Η Lydia είναι φωτογράφος μόδας και lifestyle με έδρα το Λονδίνο. Η δουλειά της διακρίνεται για την ειλικρίνειά της και για τον ανεπιτήδευτο τρόπο με τον οποίο φωτογραφίζει τα θέματά της. Μετά την αποφοίτησή της από το Πανεπιστήμιο του Brighton, η Lydia άρχισε να αναλαμβάνει projects για διεθνείς πελάτες όπως η Adidas Originals, η ASOS και η Brutus. Έχει επίσης φωτογραφίσει editorials για μια σειρά από κορυφαίες εκδόσεις, συμπεριλαμβανομένων των iD Magazine, Dazed Digital και Hypebeast. Το 2013, η Lydia ξεκίνησε το περιοδικό Accent www.accent-magazine.com, μια online τριμηνιαία έκδοση που παρουσιάζει “ζωές έξω από τα συνηθισμένα”. Στο Accent, η Lydia εργάζεται ως συν-εκδότρια, διευθύνοντας μια ομάδα συνεργατών που σκοπό έχουν δημιουργήσουν μια φωτογραφική συλλογή ιδιαίτερων ιστοριών από όλο τον κόσμο.

Τα εργαστήρια χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: α) Γραφιστική/Εικονογράφηση και β) Φωτογραφία
Οι συμμετέχοντες, με την αίτησή τους παρακαλούνται να επιλέξουν κατηγορία.
Οι συμμετέχοντες της κατηγορίας Γραφιστική/Εικονογράφηση θα χωριστούν σε δύο γκρουπ μετά από κλήρωση που θα γίνει την πρώτη ημέρα των εργαστηρίων.
Κάθε εργαστήριο μπορεί να φιλοξενήσει έως 15 συμμετέχοντες.
Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στην αγγλική γλώσσα.

Κόστος συμμετοχής
Ολόκληρο: 100 Eυρώ
Early Bird: 70 Ευρώ (για περιορισμένο αριθμό θέσεων που θα αγοραστούν μέχρι τις 21 Μαρτίου)
Εργαστήρια Γραφιστικής, Εικονογράφησης και Φωτογραφίας στην Ιθάκη.
7–11 Ιουλίου 2014

Κρατήσεις
Για να κλείσετε θέση παρακαλούμε στείλτε ένα e-mail στο info@tenimages.org αναφέροντας όνομα, χώρα, ηλικία, αριθμό τηλεφώνου, e-mail καθώς και ποια κατηγορία σας ενδιαφέρει: Design/illustration ή Φωτογραφία.

Περισσότερες πληροφορίες: www.tenimages.org και στο Facebook: www.facebook.com/tenimagesforithaca 

Ten Images-09Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 10-07-2020 [0]

Ο ρόλος του design μπροστά στην κατάσταση του Covid-19 σε διαδικτυακό συνέδριο

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 07-07-2020 [1]

Διαδικτυακό το φετινό Athens Digital Arts Festival

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 01-07-2020 [1]

Αναζητώντας την ομορφιά ξορκίζοντας το ζόφο

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 23-06-2020 [0]

When Law goes pop(!)

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 22-06-2020 [0]

Υπάρχει ένα shibui και για εσάς

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 02-06-2020 [0]

Με διαδικτυακή “τελετή” η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ΕΒΓΕ 2020

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 20-02-2020 [0]

Συνέδριο Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας Κύπρου, Graphic Stories Cyprus 6

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 04-02-2020 [0]

Έβδομη χρονιά για τα σεμινάρια και εργαστήρια μεταξοτυπίας P.I.Y.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 18-12-2019 [0]

Αφαιρετική Φόρμα. Τέχνη και Design στην Ελλάδα του 1950 και 1960

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 10-12-2019 [0]

Design Forum – 10′ Design Talk στον ΑΚΤΟdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).