13-17 Ιουλίου τα εργαστήρια στην Ιθάκη

04-05-2015

Οι Δέκα Εικόνες για την Ιθάκη σας προσκαλούν να λάβετε μέρος σε μια εβδομάδα δημιουργικής εξερεύνησης, σε ένα από τα πιο όμορφα ελληνικά νησιά.
Στα εργαστήρια θα διδάξουν οι R2 από την Πορτογαλία οι οποίοι ανακηρύχθηκαν European Agency of the Year το 2014, οι Busybuilding – ένα από τα πιο δυναμικά ελληνικά δημιουργικά γραφεία βραβευμένο με Best of the Best στα Red Dot 2014, η βρετανίδα εικονογράφος Rose Blake γνωστή για το προσωπικό της ύφος και ο Σπύρος Στάβερης, ένας από τους πλέον αναγνωρισμένους Έλληνες φωτογράφους στο χώρο της δημοσιογραφίας και της street photography. Κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά και να δουλέψουν με καταξιωμένους επαγγελματίες της οπτικής επικοινωνίας και να μάθουν από την εμπειρία τους. Θα γίνουν επίσης μέρος μιας ομάδας νέων που θα έρθουν στην Ιθάκη από διάφορα μέρη του κόσμου με σκοπό, όχι μόνο να μάθουν και να ανταλλάξουν ιδέες σχετικά με το design, τη φωτογραφία και την εικονογράφηση, αλλά και να κάνουν νέους φίλους και να επεκτείνουν το επαγγελματικό τους δίκτυο. Τα εργαστήρια θα πλαισιωθούν από εκθέσεις, ομιλίες και εκδρομές. 

R2
r2

Οι R2 δημιουργήθηκαν το 1995 με βάση το Πόρτο της Πορτογαλίας με αντικείμενο το σχεδιασμό εκδόσεων, εκθέσεων, αφισών, branding και web design. Η δουλειά τους επεκτείνεται σε θέματα εκπαίδευσης και έρευνας για το design. Γνωστοί πια ως ένα από τα πιο σημαντικά γραφεία στην Ευρώπη, οι R2 δίνουν διαλέξεις, διδάσκουν σε εργαστήρια και συμμετέχουν σε κριτικές επιτροπές και εκθέσεις ανά τον κόσμο. Ανακηρύχθηκαν Agency of the Year στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Design 2014 και είναι μέλη της Alliance Graphique Internationale.

Busybuilding
busyb

H busybuilding είναι ένα από τα πιο γνωστά branding & design γραφεία της Αθήνας, με μια μεγάλη λίστα από βραβεία και διακρίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό που περιλαμβάνει βραβεία ΕΒΓΕ,  Ermis, European Design Awards, Pentawards και Red Dot. H busybuilding έχει συνεργαστεί με την Διεθνή Αμνηστία, την Εθνική Πινακοθήκη, τις Εκδόσεις Παπασωτηρίου, την Ελληνική Ραδιοφωνία, το Μουσείο Μπενάκη, κ.ά.

Rose Blake
rose

Η Rose Blake είναι εκπρόσωπος της νέας γενιάς Βρετανών εικονογράφων. Για την έντονα προσωπική και παιχνιδιάρικη δουλειά της, η Rose εμπνέεται από τη μουσική κουλτούρα, τον κόσμο της σύγχρονης τέχνης και τη δυναμική που αναπτύσσεται ανάμεσα σε διαφορετικά αντικείμενα. Έχει βραβευτεί με D&AD Best New Blood Award και είναι απόφοιτος του Royal College of Art του Λονδίνου. Ανάμεσα στους πελάτες της είναι οι New York Times, The New Yorker, BBC, The Sunday Times Magazine, Converse, Google Creative Lab, Film 4, It’s Nice That, Nobrow.

Σπύρος Στάβερης
stavers

Γεννημένος στην Αθήνα, μεγαλωμένος στο Παρίσι και με σπουδές στην ιστορία, ο Σπύρος Στάβερης είναι ένας από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους Έλληνες φωτογράφους. Από την δεκαετία του 80 που ξεκίνησε να δουλεύει για τον ελληνικό και διεθνή Τύπο, ο Στάβερης έχει φωτογραφίσει πολιτικούς, λαϊκούς τραγουδιστές, ναρκομανείς, εκδιδόμενες γυναίκες, τουρίστες, καθημερινούς ανθρώπους στο δρόμο και ονόματα της διεθνούς καλλιτεχνικής σκηνής, αποτυπώνοντας αντιφατικές πλευρές της ελληνικής πραγματικότητας. Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις στο Βέλγιο, την Γαλλία, την Ιταλία, την Σλοβενία και την Ελλάδα. Αναδρομική έκθεση με τη δουλειά του παρουσιάστηκε στο Μουσείο Φωτογραφίας της Θεσσαλονίκης το 2011.

Όλες τις σχετικές πληροφορίες θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα και το facebook page της διοργάνωσης     tenimages324sdf34rfhfdΣτην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 10-07-2020 [0]

Ο ρόλος του design μπροστά στην κατάσταση του Covid-19 σε διαδικτυακό συνέδριο

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 07-07-2020 [1]

Διαδικτυακό το φετινό Athens Digital Arts Festival

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 01-07-2020 [1]

Αναζητώντας την ομορφιά ξορκίζοντας το ζόφο

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 23-06-2020 [0]

When Law goes pop(!)

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 22-06-2020 [0]

Υπάρχει ένα shibui και για εσάς

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 02-06-2020 [0]

Με διαδικτυακή “τελετή” η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ΕΒΓΕ 2020

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 20-02-2020 [0]

Συνέδριο Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας Κύπρου, Graphic Stories Cyprus 6

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 04-02-2020 [0]

Έβδομη χρονιά για τα σεμινάρια και εργαστήρια μεταξοτυπίας P.I.Y.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 18-12-2019 [0]

Αφαιρετική Φόρμα. Τέχνη και Design στην Ελλάδα του 1950 και 1960

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 10-12-2019 [0]

Design Forum – 10′ Design Talk στον ΑΚΤΟdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).