Steve Jobs 1955-2011

06-10-2011

Μόλις προχθές η Apple παρουσίασε το iPhone 4s και οι φήμες ήθελαν τον Steve Jobs να κάνει μια εμφάνιση-έκπληξη κατά τη διάρκεια του γεγονότος της παρουσίασης. Δυστυχώς αυτοί που ήλπιζαν στην επιβεβαίωση των φημών δε γνώριζαν ότι ο κορυφαίος οραματιστής των τελευταίων δεκαετιών έδινε την ύστατη μάχη για τη ζωή του.
Ο Steve Jobs, κατέληξε πριν από λίγες ώρες, έπειτα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.

Ο πρόεδρος των Η.Π.Α. Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε «Η Μισέλ και εγώ πληροφορήθηκε με λύπη το θάνατο του Steve Jobs. Ο Steve ήταν ένας από τους μεγαλύτερους Αμερικάνους νεωτεριστές. Είχε το θάρρος να σκέφτεται διαφορετικά, την τόλμη να πιστεύει ότι θα μπορούσε να αλλάξει τον κόσμο, και το ταλέντο για να το κάνει».
Το “αντίπαλον δέος” του Steve Jobs, o Bill Gates εξέδωσε επίσης σχετική δήλωση: «Για όσους από εμάς είχαμε τη μεγάλη τύχη να έχουμε δουλέψει μαζί του, υπήρξε μια τεράστια τιμή. Θα μου λείψει ο Steve πάρα πολύ».

Κρατώντας το τιμόνι της εταιρείας που έφτασε στην κορυφή του κόσμου, ο Steve Jobs επηρέασε τον τρόπο που διασκεδάζουμε και εργαζόμαστε. Δημιούργησε το Mac, το iPod, το iPhone, το iPad. Έφερε τους Η/Υ στο σπίτι μας, εισήγαγε το design στη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων, άλλαξε τον τρόπο που ακούμε μουσική, τον τρόπο που χειριζόμαστε δεδομένα εν κινήσει, αλλά κυρίως προσέφερε μια μοναδική ματιά στον τρόπο που μπορούμε να ζούμε και να δημιουργούμε.

Ο ίδιος είχε κάποτε δηλώσει: «Ο θάνατος είναι κατά πάσα πιθανότητα η καλύτερη εφεύρεση της ζωής. Είναι ο παράγοντας αλλαγής της ζωή. Καθαρίζει το παλιό ώστε ν’ ανοίγει το δρόμο για το καινούριο». Στη δική του περίπτωση όμως, που ο θάνατος ήλθε στην ηλικία των 56 ετών δε μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε πόσα “καινούρια” που θα μπορούσε να έχει οραματιστεί, τελικά θα στερηθούμε…
Αναπαύσου εν ειρήνη Steve Jobs

2 Responses

  • bobo

    “if you would like to share your thoughts, memories, and condolences, please email rememberingsteve[at]apple.com”…

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ

    Αξέχαστος. Καλό ταξίδιΣτην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΝΕΑ 02-11-2019 [1]

Ελληνική απόβαση και φέτος στα Red Dot

ΝΕΑ 30-10-2019 [0]

Διεθνής διάκριση για την Atypical

ΝΕΑ 23-10-2019 [1]

Σε εξέλιξη σήμα Μακεδονικών προϊόντων από τον ΣΕΒΕ

ΝΕΑ 22-10-2019 [0]

Η αφίσα που έφερε θύελλα

ΝΕΑ 09-10-2019 [1]

Αποτελέσματα διαγωνισμού για το λογότυπο του ΤΕΕ – Τμήμα Ανατολικής Κρήτης

ΝΕΑ 20-09-2019 [1]

Wim Crouwel 1928-2019

ΝΕΑ 16-09-2019 [0]

Οι ελληνικές διακρίσεις στα φετινά Pentawards

ΝΕΑ 10-09-2019 [0]

H Bαλένθια παγκόσμια πρωτεύουσα του design

ΝΕΑ 27-08-2019 [3]

Kos

ΝΕΑ 25-07-2019 [2]

Αλλαγή σελίδας για τον Stefan Sagmeisterdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).