Άλλος ένας ανοιχτός διαγωνισμός από το Πατρινό Καρναβάλι

21-12-2016

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Πατρέων Καρναβάλι Πάτρας οργανώνει «Πανελλήνιο Διαγωνισμό Αφίσας Πατρινού Καρναβαλιού 2017», που θα διαρκέσει έως τις 7 Ιανουαρίου 2017 και προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους από όλη την Ελλάδα να εκφραστούν «καρναβαλικά». Κλείνοντας αυτή τη φορά την πόρτα σε επαγγελματίες (ίσως επειδή δεν “στηρίζει” το διαγωνισμό σε κάποιο χρηματικό έπαθλο). Στην σχετική ιστοσελίδα δεν βλέπουμε ούτε κάποια πληροφορία σχετικά με την κριτκή επιτροπή.
Είναι γνωστό ότι το Καρναβάλι της Πάτρας, κάθε χρόνο προσφέρει πολλά στην τοπική οικονομία και κοινωνία. Είμαστε συνεπώς της άποψης, ότι και οι σχετικές αρχές θα έπρεπε να αντιμετωπίσουν την οπτική του επικοινωνία με τον ανάλογο σεβασμό και την προσοχή που του αρμόζει.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη της αφίσας που θα αποτελέσει την Κεντρική Αφίσα Προβολής του Πατρινού Καρναβαλιού 2017 καθώς και του θέματος που έχει το Πατρινό Καρναβάλι: «Καρναβαλιζόμαστε ελεύθεροι από ουσίες και εξαρτήσεις». Ο σκοπός αυτός είναι συνέπεια της βούλησης του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» να αποτελέσει το καρναβάλι ως μεγάλη γιορτή της νεολαίας, ένα ακόμα βήμα στον πόλεμο ενάντια στα ναρκωτικά.

Οι καλύτερες αφίσες θα επιδειχθούν σε διοργάνωση Ομαδικής Έκθεσης Καρναβαλικής Αφίσας στην διάρκεια της καρναβαλικής περιόδου.
Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος φυσικά πρόσωπα, καλλιτέχνες, ερασιτέχνες, φοιτητές και όσοι άλλοι το επιθυμούν μεμονωμένα καθώς και ομάδες. Από τον διαγωνισμό αποκλείονται εταιρίες πάσης φύσεως. Το όνομα του νικητή ή της ομάδας θα ανακοινωθεί σε δελτίο τύπου.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Διαστάσεις: Το εικαστικό θα πρέπει να σχεδιαστεί κατακόρυφα (portrait) και να παραδοθεί σε ψηφιακό αρχείο 50x70cm για την αφίσα
Format/ Ανάλυση: Το εικαστικό θα πρέπει να έχει ανάλυση 300dpi, color mode CMYK, format .pdf και απαραίτητα να επισυνάπτεται και ένα αρχείο jpg για χρήση web.
Στη αφίσα υποχρεωτικά θα αναγράφεται ο τίτλος «Πατρινό Καρναβάλι» και οι ημερομηνίες διεξαγωγής του «17 Ιανουαρίου-26 Φεβρουαρίου».
Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να στείλει μία και μόνο συμμετοχή.

Στους νικητές θα απονεμηθούν 3 βραβεία, ειδικά βραβεία και έπαινοι.
Λεπτομέρειες και τους όρους συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν στην επίσημη σελίδα του Πατρινού Καρναβαλιού, ενώ τις προτάσεις τους πρέπει να τις στέλνουν στο email: info.carnivalpatras@gmail.com

One Response

 • Μαρία Μαγουλά

  «Καρναβαλιζόμαστε ελεύθεροι από ουσίες και εξαρτήσεις»

  ή

  «Κανιβαλιζόμαστε ελεύθεροι από δίκαιες αμοιβές;»

  Η εργασία πρέπει να αμείβεται σε Όλους δίκαια.
  Είτε τους πεις επαγγελματίες είτε τους πεις εν δυνάμει επαγγελματίες δηλαδή ανέργους.
  Όταν νέοι ταλαντούχοι άνθρωποι, που δεν έχουν εμπειρία εργασιακή και ίσως ποτέ να μην αποκτήσουν, ανταποκριθούν σε τέτοιους διαγωνισμούς τότε οι ίδιοι κανιβαλίζουν το μέλλον τους, που είναι το παρόν εκείνων που αποκλείστηκαν για συμμετοχή με δίκαιη αμοιβή και που ο διαγωνισμός τους είπε “επαγγελματίες”.

  Η ανακοίνωση του διαγωνισμού πολύ φοβάμαι ότι είναι η ίδια μασκαρεμένη σαν Κοινωφελής Επιχείρηση. ΚΑΙ Κοινωφελής ΚΑΙ Επιχείρηση ταυτόχρονα δεν μπορείς να είσαι.

  Θλιβερό.Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 05-04-2019 [0]

Διαγωνισμός λογοτύπου από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Τμήμα Ανατολικής Κρήτης

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 02-04-2019 [1]

Διαγωνισμός για την οπτική ταυτότητα του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 28-03-2019 [0]

Δυο διαγωνισμοί στο πλαίσιο του πρώτου Thessaloniki Design Week

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ, ΝΕΑ 19-03-2019 [0]

Ανακοινώθηκαν οι νικητές στα φετινά Ermis Awards Branding & Design

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 19-03-2019 [0]

Διαγωνισμός λογοτύπου ποιότητας ευβοϊκής και σκυριανής κουζίνας

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 27-02-2019 [2]

Σημαντική αύξηση στις συμμετοχές στα ΕΒΓΕ 2019

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 25-02-2019 [0]

Έκτη διοργάνωση Αγώνων Νέων Σχεδιαστών

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 15-02-2019 [1]

Νέο λογότυπο με αμοιβή €5.000 αναζητεί το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 12-02-2019 [0]

Σε δέκα ημέρες λήγει η περίοδος υποβολής για τα European Design Awards 2019

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 24-01-2019 [0]

Τι νέο υπάρχει στα ΕΒΓΕ 2019designmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).