Νέα ιστοσελίδα για την Καθημερινή

23-01-2014

Πολλά ακούγονται για “το τέλος της εποχής του χαρτιού” ή το “τέλος των έντυπων μέσων ενημέρωσης”. Το μέλλον θα δείξει κατά πόσο οι προφητείες αυτές θα επαληθευτούν. Ό,τι κι αν συμβεί όμως, τουλάχιστον όσον αφορά τους σχεδιαστές, το μόνο που αλλάζει είναι τα εργαλεία και το μέσο. Σε κάθε περίπτωση η ικανότητα, η αισθητική, η αίσθηση της τυπογραφίας και όλα εκείνα τα στοιχεία που ορίζουν έναν επιτυχημένο σχεδιαστή επικοινωνίας, συνεχίζουν να βαραίνουν στο δρόμο που οδεύουν τα μέσα ενημέρωσης στην ψηφιακή εποχή.

Ένα τέτοιο παράδειγμα φαίνεται να είναι η νέα ιστοσελίδα της εφημερίδας Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΗ πολυβραβευμένη art director Βαλεντίνα Βιγιέγκας-Νίκα (κάτοχος μεταξύ άλλων και πανευρωπαϊκού βραβείου για την καλύτερη σχεδιασμένη εφημερίδα το 2008 με την ΑTHENS PLUS) επιμελήθηκε το σχεδιασμό της νέας ιστοσελίδας και κατάφερε να αποδώσει μια σύγχρονη εικόνα, με τρόπο όμως ώστε να θυμίζει την έντυπη έκδοση της εφημερίδας.

Ήρεμος σχεδιασμός, συνδυασμός του κλασσικού και ποιοτικού σχεδιαστικού μοντέλου της Καθημερινής με το ηλεκτρονικό χρηστικό περιβάλλον. Ευκολία στην περιήγηση, εναλλαγές στις στήλες, ευκολία στην εύρεση αρθρογράφων, σκιτσογράφων, όμορφη αλλαγή περιβάλλοντος στην ενότητα της φωτογραφικής στήλης όπου ιστοσελίδα γυρίζει σε μαύρο φόντο ιδιαίτερη η στήλη με τα video, ενότητα με τα infographics (ίσως  η μοναδική ελληνική ιστοσελίδα του είδους, που δίνει στα γραφήματα τόσο μεγάλη προβολή), και απεριόριστο «κατέβασμα» με πλούσιο δημοσιογραφικό υλικό.

 

SITE-K unnamed

 

2 Responses

  • telalis

    check this out… http://www.usatoday.com/

    Auto einai swsth metaforas mias efimeridas sto WEB.

  • Κωνσταντίνος

    @telalis Και η real.gr είχε την ίδια ιδέα σχεδιασμού (για εναν ανεξήγητο λόγο…)

    Πέραν τούτου, παράδειγμα ηλεκτρονικής εφημερίδας, για μένα, παραμένει η guardian – αν και της Καθημερινής είναι φρέσκια, όμορφη και συγκροτημένη.Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 06-09-2019 [1]

Oι Έλληνες Πρόσκοποι γιορτάζουν 110 χρόνια παρουσίας

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 23-07-2019 [3]

Το Re-Branding της Aegean και της Olympic Air από την Kommigraphics

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 17-07-2019 [0]

Η Αφίσα του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 21-06-2019 [4]

Η αφίσα για το 60ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 07-06-2019 [2]

To Burger Fest από την The Birthdays Design

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 26-04-2019 [4]

Η polkadot φρεσκάρει το Ποτάμι

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 19-04-2019 [0]

Στο Κόκκινο από την Komodo Design Studio

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 04-04-2019 [1]

Νέος λογότυπος για την ΓΣΕΒΕΕ από την Somethink*

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 27-03-2019 [1]

Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 07-03-2019 [2]

Aν η Κύπρος δεν ήταν μέλος της Ευρωζώνηςdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).