Νέα ιστοσελίδα για την Καθημερινή

23-01-2014

Πολλά ακούγονται για “το τέλος της εποχής του χαρτιού” ή το “τέλος των έντυπων μέσων ενημέρωσης”. Το μέλλον θα δείξει κατά πόσο οι προφητείες αυτές θα επαληθευτούν. Ό,τι κι αν συμβεί όμως, τουλάχιστον όσον αφορά τους σχεδιαστές, το μόνο που αλλάζει είναι τα εργαλεία και το μέσο. Σε κάθε περίπτωση η ικανότητα, η αισθητική, η αίσθηση της τυπογραφίας και όλα εκείνα τα στοιχεία που ορίζουν έναν επιτυχημένο σχεδιαστή επικοινωνίας, συνεχίζουν να βαραίνουν στο δρόμο που οδεύουν τα μέσα ενημέρωσης στην ψηφιακή εποχή.

Ένα τέτοιο παράδειγμα φαίνεται να είναι η νέα ιστοσελίδα της εφημερίδας Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΗ πολυβραβευμένη art director Βαλεντίνα Βιγιέγκας-Νίκα (κάτοχος μεταξύ άλλων και πανευρωπαϊκού βραβείου για την καλύτερη σχεδιασμένη εφημερίδα το 2008 με την ΑTHENS PLUS) επιμελήθηκε το σχεδιασμό της νέας ιστοσελίδας και κατάφερε να αποδώσει μια σύγχρονη εικόνα, με τρόπο όμως ώστε να θυμίζει την έντυπη έκδοση της εφημερίδας.

Ήρεμος σχεδιασμός, συνδυασμός του κλασσικού και ποιοτικού σχεδιαστικού μοντέλου της Καθημερινής με το ηλεκτρονικό χρηστικό περιβάλλον. Ευκολία στην περιήγηση, εναλλαγές στις στήλες, ευκολία στην εύρεση αρθρογράφων, σκιτσογράφων, όμορφη αλλαγή περιβάλλοντος στην ενότητα της φωτογραφικής στήλης όπου ιστοσελίδα γυρίζει σε μαύρο φόντο ιδιαίτερη η στήλη με τα video, ενότητα με τα infographics (ίσως  η μοναδική ελληνική ιστοσελίδα του είδους, που δίνει στα γραφήματα τόσο μεγάλη προβολή), και απεριόριστο «κατέβασμα» με πλούσιο δημοσιογραφικό υλικό.

 

SITE-K unnamed

 

2 Responses

  • telalis

    check this out… http://www.usatoday.com/

    Auto einai swsth metaforas mias efimeridas sto WEB.

  • Κωνσταντίνος

    @telalis Και η real.gr είχε την ίδια ιδέα σχεδιασμού (για εναν ανεξήγητο λόγο…)

    Πέραν τούτου, παράδειγμα ηλεκτρονικής εφημερίδας, για μένα, παραμένει η guardian – αν και της Καθημερινής είναι φρέσκια, όμορφη και συγκροτημένη.Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 21-09-2020 [2]

Από την Red Creative τα 55α Δημήτρια

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 04-09-2020 [1]

Η οπτική ταυτότητα του 61ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 17-07-2020 [19]

H νέα ταυτότητα του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 14-05-2020 [6]

Εναλλακτική για μάσκες προσώπου

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 15-04-2020 [1]

Μια γραμματοσειρά εμπνευσμένη από τις ημέρες του Koρωνοϊού

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 29-03-2020 [0]

Επετειακός λογότυπος για το τα 200 χρόνια από το 1821 και από την Αμερικανική Πρεσβεία

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 20-03-2020 [0]

Σλοβένος γραφίστας εμπνέεται από τον COVID-19

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 14-02-2020 [0]

Η νέα ταυτότητα της Aegean

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 10-02-2020 [2]

Η Beetroot σχεδιάζει για τα 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 22-11-2019 [1]

Εναλλακτικές κινηματογραφικές αφίσες από τον Γιώργο Προμπονάdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).