Διαγωνισμός λογοτύπου για τα «100 χρόνια ελεύθερης, ελληνικής Καβάλας»

07-03-2012

Εκατό χρόνια από την απελευθέρωση της Καβάλας συμπληρώνονται του χρόνου, και πιστός στο γενικότερο κλίμα των ημερών, ο Δήμος Καβάλας, προκηρύσσει διαγωνισμό για τι άλλο, από την λογοτύπηση της επετείου. Τα ευτράπελα του συγκεκριμένου διαγωνισμού δεν είναι ένα, αλλά πολλά.
• Η σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Δήμου φέρει ημερομηνία 1/3/2012 και η διορία για την υποβολή προτάσεων λήγει στις 20/1/2012.
• Έπαθλο για το νικητή, είναι το ποσό των €500 ευρώ, ποσό που θα πληρωθεί όταν προσκομίσει ο δημιουργός το ανάλογο παραστατικό (όπως αναλυτικά αναφέρει ο Δήμος)
• Οι παρουσιάσεις των προτάσεων θα πρέπει να είναι τυπωμένες σε Α4 χαρτί γραφής 80γρ. (υποθέτουμε ότι όποιος στείλει σε 115 γρ. θα απορρίπτεται αβλεπτί).
Και το κερασάκι στην τούρτα;
Η ανάδειξη του νικητή του διαγωνισμού θα γίνει από τετραμελή επιτροπή που θα απαρτίζουν, εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, εκπρόσωπος της ΙΗ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων, εκπρόσωπος της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και εκπρόσωπος του Δήμου Καβάλας.

Νομίζετε ότι σας κάνουμε πλάκα;
Παραθέτουμε ολόκληρη την ανακοίνωση παρακάτω. Κι αν ακόμη δεν μας πιστεύετε, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του δήμου εδώ

Το 2013 συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την απελευθέρωση της Καβάλας από τον βουλγαρικό ζυγό κατοχή και την ενσωμάτωσή της στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Καβάλας προγραμματίζει σειρά εορταστικών εκδηλώσεων με το γενικότερο διακριτικό τίτλο: «100 χρόνια ελεύθερης, ελληνικής Καβάλας».
Οι εκδηλώσεις αναμένεται να ξεκινήσουν το Καλοκαίρι του 2012 και θα κορυφωθούν τον επόμενο χρόνο. Στόχος των εκδηλώσεων που θα διοργανωθούν με τη συμβολή όλων των εμπλεκόμενων τοπικών φορέων είναι τόσο η ανάδειξη αυτού καθ’ εαυτού του ιστορικού γεγονότος της απελευθέρωσης της Καβάλας από το Πολεμικό Ναυτικό και το ναύαρχο Παύλο Κουντουριώτη όσο και η αναδρομή στη σύγχρονη ιστορία της πόλης μέχρι τις ημέρες μας. Τους σημαντικότερους ιστορικούς σταθμούς, την πρόοδο και την ανάπτυξη που σημειώθηκε, στη διαδρομή των ανθρώπων που έζησαν και μεγαλούργησαν, στο σύγχρονο ευρωπαϊκό πρόσωπο της Καβάλας.
Ο Δήμος Καβάλας προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό για το σχεδιασμό του λογότυπου του εορτασμού των «100 χρόνων ελεύθερης ελληνικής Καβάλας». Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν γραφίστες –σχεδιαστές από την Καβάλα και ολόκληρη την Ελλάδα.
Για τις ανάγκες των εκδηλώσεων θα δημιουργηθεί ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, θα τυπωθούν επετειακές αφίσες, θα κατασκευαστούν μπάνερ, θα γίνουν εκδόσεις ιστορικών – επετειακών βιβλίων και συγγραμμάτων. Για όλες τις παραπάνω δράσεις θα υπάρχει ένα ενιαίο λογότυπο το οποίο θα υποδηλώνει πως οι εκδηλώσεις εντάσσονται στον εορτασμό των «100 χρόνων ελεύθερης, ελληνικής Καβάλας». Το λογότυπο αυτό θα αποτελεί σήμα κατατεθέν των εκδηλώσεων, θα έχει επετειακό και μόνο χαρακτήρα και θα αναπαράγεται σε όλες τις επίσημες επιστολές του Δήμου Καβάλας καθ΄ όλη τη διάρκεια των εορτασμών.
Το λογότυπο πρέπει να είναι σχεδιασμένο ως διανυσματικό γραφικό (vector) σε τρεις μορφές: Μονοχρωμία, Διχρωμία και Τετραχρωμία. Το ή τα λογότυπα πρέπει να είναι σχεδιασμένα με τέτοιες τεχνικές προδιαγραφές ώστε να μπορούν να αναπαραχθούν σε οποιαδήποτε εφαρμογή (πχ. σφραγίδες, μετάλλια, πλακέτες, αναμνηστικά αντικείμενα).
Οι παρουσιάσεις των προτάσεων θα πρέπει να είναι τυπωμένες σε Α4 χαρτί γραφής 80γρ. με το ονοματεπώνυμο του ή της δημιουργού ή την επωνυμία της επιχείρησης στο εξώφυλλο και σε κάθε φύλλο. Επίσης, κάθε πρόταση θα πρέπει να συνοδεύεται και με ανάλογο κείμενο αιτιολογίας / επεξήγησης της σύλληψης της ιδέας από τον δημιουργό της.
Η υποβολή των προτάσεων ξεκινάει τη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012 και λήγει την Τρίτη 20 Μαρτίου 2012. Οι φάκελοι με τις προτάσεις θα κατατεθούν (ή θα σταλούν ταχυδρομικός) στο Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Καβάλας – Κύπρου 10 –ΤΚ 65 403 –Τηλ. 2510 451303 -2510 451300, τις εργάσιμες μέρες και ώρες.
Η ανάδειξη του νικητή του διαγωνισμού θα γίνει από τετραμελή επιτροπή που θα απαρτίζουν, εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, εκπρόσωπος της ΙΗ Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων, εκπρόσωπος της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και εκπρόσωπος του Δήμου Καβάλας. Ο νικητής θα τιμηθεί από το δήμαρχο Κωστή Σιμιτσή στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης.
Το κόστος κατασκευής του λογότυπου ανέρχεται στο ποσό των 500 € πλέον ΦΠΑ. Ο νικητής του διαγωνισμού θα παραλάβει τα χρήματα από το ταμείο του Δήμου Καβάλας, αφού προηγηθεί η προσκόμιση του απαραίτητου παραστατικού (δελτίο παροχής υπηρεσιών, απόδειξη ή τιμολόγιο) στο λογιστήριο και μετά την έκδοση του σχετικού χρηματικού εντάλματος

Η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, θα ορίσει εκπρόσωπό της στην Κριτική Επιτροπή

10 Responses

 • Ανώνημο σκουλήκι

  πως ξέφυγε αυτό από τον Εθνικό Μακετίστα;
  αλλά μάλλον το 500άρικο είναι ψιχία γι αυτόν

 • MarkG

  θερμα συγχαρητηρια στον αρθρογραφο για την φωτογραφια 🙂

  ο διαγωνισμος δεν σχολιαζεται….

 • Παναγιώτης Μεταλληνός

  Ο νικητής θα μνημονεύεται για έναν χρόνο στις Κυριακάτικες λειτουργίες. Κι ο Θεός μαζί τους!

 • ραμboboτσαρης

  @ ανώνημο σκουλήκι:..
  ποιος είναι ο «εθνικός μακετίστας»;..

  @ mark g:..
  δεν λείπει μια καρέκλα;.. μάλλον, θα παίζουν εκέινο το παιχνίδι, στο οποίο όλοι περιφέρονται σε κύκλο, ενώ παίζει η μουσική, κι όταν σταματήσει η τελευταία, πρέπει να κάτσουν γρήγορα στις ελεύθερες καρέκλες, κι όποιος δεν προλάβει, βγαίνει εκτός, και μετά αφαιρείται μια καρέκλα, κ.ο.κ…

  😉

  (βάζω όλα τα λεφτά μου στον δεύτερο από αριστερά· έχει τις λιγότερες γκρίζες τρίχες…)

 • Αστυνόμος Μπαλούρδος

  Απαιτώ να μπει στην κριτική επιτροπή ο Εθνικός Μακετίστας.
  Να βγάζει ο τόπος τέτοια λουλούδια και να πηγαίνουν αμύριστα;
  Κι άμα λάχει ρίχνει και κανά “σχεδιάκι” με λίγο απ’ αυτό μωρέ…. πώς το είπατε; ….το μπράντινγκ!

 • graFistiki

  Από την απελπισία μας το έχουμε ρίξει στο χιούμορ! Τι να κάνεις; Κάπως πρέπει να αμυνθεί ο οργανισμός …Η Παναγιά μαζί μας

 • ψευδώνυμος

  Επίσης, κάποιος πρέπει να τους υποδείξει ότι ο διακριτικός τίτλος

  «100 χρόνια ελεύθερης, ελληνικής Καβάλας» [ουάου!]

  πρέπει άμεσα να συμπληρωθεί για να ολοκληρωθεί:

  «100 χρόνια ελεύθερης, ελληνικής, χριστιανικής Καβάλας»

  Καβάλα παν στην εκκλησιά, καβάλα προσκυνάνε… 🙂

  @designmag: διορθώστε όμως τη λεζάντα στη φωτογραφία…

 • Κώστας Μπαρτσώκας

  Μπορούμε να κάνουμε κάποια συντονισμένη trollia και να στείλουμε όλοι ότι χειρότερο. Με τη σύσταση της κριτικής επιτροπής κάποιο από τα καλούδια μας θα περάσει…

 • in a rub a dub style

  έκανα ένα και έβαλα τη στάφυλο…..και το αμπέλι…..ΤΟ ΧΩ…..???

 • Panos

  😀 😀 😀 😀
  Βοήθειά μας!Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 28-09-2020 [0]

Εκ νέου πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εικαστική αποτύπωση του λογότυπου τουριστικής προβολής της Σίφνου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 23-09-2020 [0]

Οι διακριθέντες των ΕΒΓΕ 2020 στα ADC*Europe Awards

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 10-09-2020 [0]

Σπάστε τα Τείχη το θέμα του 5ου Διεθνoύς Διαγωνισμού Αφίσας από το Graphic Stories Cyprus


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 21-07-2020 [0]

Έως €15.000 για τους νικητές του διαγωνισμού για την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστημικού Προγράμματος

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 01-06-2020 [4]

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας προσφέρει €1.000 για το νέο του λογότυπο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 29-05-2020 [0]

Ένα μυστήριο στον ανοικτό διαγωνισμό για το λογότυπό της Σίφνου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 03-05-2020 [1]

Διαγωνισμός για την τουριστική ταυτότητα της Κύπρου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 29-04-2020 [2]

Νέους λογότυπους αναζητά η ΕΡΤ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 17-04-2020 [0]

Πρόσκληση δημιουργίας από το περιοδικό gr design

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 18-02-2020 [2]

Διαγωνισμός λογοτύπου για τα 2500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλώνdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).