Το νέο του λογότυπο του αναζητά ο δήμος Κω

24-10-2017

Προτάσεις για τη δημιουργία δηλωτικού σήματος (λογότυπου) του Δήμου Κω καλούνται να καταθέσουν οι ενδιαφερόμενοι από την αναλυτική πρόσκληση με αριθμό πρωτ. 33117/18-10-2017.

Ο λογότυπος θα πρέπει να συνδυάζει στοιχεία της ιστορικής, πνευματικής,γεωγραφικής, φυσικής και πολιτιστικής ταυτότητας του νησιού και να προβάλλει την εικόνα του ως ελκυστικού τουριστικού προορισμού στην ελληνική και τη διεθνή αγορά. Δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία έχουν εταιρείες ή φυσικά πρόσωπα άνω των 18 ετών, μεμονωμένα ή κατά ομάδες.

Ο λογότυπος θα πρέπει να:
• είναι σαφής, αναγνωρίσιμος, εύκολα αντιληπτός και να προσελκύει την προσοχή
• συνοδεύεται με αιτιολογικό – επεξηγηματικό κείμενο από τον δημιουργό του,
• περιλαμβάνει εικαστικό και λεκτικό μέρος, με την επωνυμία του Δήμου («Δήμος Κω»),
• είναι πρωτότυπος και μοναδικός, όπως ορίζουν οι ισχύουσες διατάξεις του Ν. 2121/1993 «Πνευματική ιδιοκτησία, συγγενικά δικαιώματα και πολιτιστικά θέματα» (ΦΕΚ 25Α/1993), να μην αποτελεί δηλαδή προϊόν απομίμησης ή αντιγραφής και να μην παραπέμπει σε άλλα σήματα.
• είναι λειτουργικός στη χρήση του, επιδεκτικός σε σμίκρυνση και σε μεγέθυνση χωρίς να χάνει την επικοινωνιακή του δύναμη και να αλλοιώνεται το σχήμα του, ώστε να μπορεί να αναπαραχθεί σε οποιαδήποτε μορφή (π.χ. σημαία, πινακίδα, κάρτα, επιστολή, φάκελος αλληλογραφίας κλπ).

Στο νικητή θα απονεμηθεί έγγραφος τίτλος και χρηματικό βραβείο € 2.000, ενώ στους δημιουργούς της δεύτερης και της τρίτης καλύτερης πρότασης θα αποδοθεί εύφημος μνεία.
Η αξιολόγηση των προτάσεων που θα κατατεθούν θα γίνει από πενταμελή επιτροπή, η σύνθεση της οποίας δεν είναι ακόμα γνωστή.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει απαραίτητα να προμηθευτούν όλα τα σχετικά έγγραφα που είναι διαθέσιμα και σε ηλεκτρονική μορφή από την ιστοσελίδα του Δήμου Κω, τα οποία είναι:
• Αναλυτική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος
• Περιληπτική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος
• Έντυπο αίτησης
• Υπεύθυνη δήλωση
• Υπόδειγμα εξωτερικού φακέλου συμμετοχής
• Υπόδειγμα φακέλου πρότασης
• Υπόδειγμα φακέλου αίτησης

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από το Γραφείο του Αντιδημάρχου Προγραμματισμού, Συντονισμού, Δημοτικής Περιουσίας, Επιχειρηματικότητας, Ανάπτυξης & Πρωτογενούς Τομέα, που βρίσκεται στην οδό Σκεύου Ζερβού 40, Κως 85300, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (τηλ. επικοινωνίας 2242361531, e-mail: p.anesti@kos.gr) από όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν την αναλυτική πρόσκληση, τα απαραίτητα έγγραφα (υποδείγματα) ή διευκρινίσεις.

Η υποβολή των προτάσεων μπορεί να γίνει από τους ενδιαφερόμενους (ή εκπρόσωπό τους) ή με ταχυδρομική αποστολή ή με εταιρία ταχυμεταφορών στην παραπάνω διεύθυνση και η προθεσμία λήγει στις 13-12-2017.

2 Responses

  • Διονυσία

    Καλησπέρα,ονομάζομαι Διονυσία Παπανικόλα και θα ήθελα να συμμετάσχω στον διαγωνισμό για δημιουργία νέου λογοτύπου του Δήμου Κω .

  • Γιώργος

    @Διονυσία, εδώ είναι ένα άρθρο ενός περιοδικού που ασολείται με το design (από εκεί βγαίνει και η ονομασία του site!) το οποίο ενημερώνει το κοινό για το διαγωνισμό. Αρκεί να ξέρεις να διαβάζεις και να γράφεις και θα φτάσεις στο link του Δήμου (υπάρχει εκεί επάνω ΜΕ ΚΑΤΑΚΟΚΚΙΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ) όπου περιέχει όλες τις πληροφορίες για το πώς θα καταθέσεις πρόταση. Το οτι κάνεις αίτηση εδώ εκτός από το κομμάτι της πλάκας που έχει μάλλον δεν έχεις καταλάβει που βρίσκεσαι…Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 23-09-2020 [0]

Οι διακριθέντες των ΕΒΓΕ 2020 στα ADC*Europe Awards

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 10-09-2020 [0]

Σπάστε τα Τείχη το θέμα του 5ου Διεθνoύς Διαγωνισμού Αφίσας από το Graphic Stories Cyprus


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 21-07-2020 [0]

Έως €15.000 για τους νικητές του διαγωνισμού για την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστημικού Προγράμματος

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 01-06-2020 [4]

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας προσφέρει €1.000 για το νέο του λογότυπο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 29-05-2020 [0]

Ένα μυστήριο στον ανοικτό διαγωνισμό για το λογότυπό της Σίφνου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 03-05-2020 [1]

Διαγωνισμός για την τουριστική ταυτότητα της Κύπρου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 29-04-2020 [2]

Νέους λογότυπους αναζητά η ΕΡΤ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 17-04-2020 [0]

Πρόσκληση δημιουργίας από το περιοδικό gr design

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 18-02-2020 [2]

Διαγωνισμός λογοτύπου για τα 2500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 17-02-2020 [0]

Τελευταία εβδομάδα υποβολών για τα European Design Awards 2020designmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).