Ο Νίκος Γεωργόπουλος σχεδιάζει για τον Leon of Athens

05-03-2018

Ο Έλληνας indie-pop star με έδρα το Λονδίνο, Leon of Athens, μόλις κυκλοφόρησε το πολυ-αναμενόμενο album του «Xenos», σε παραγωγή του David Kosten (Bat for Lashes, Marina & the Diamonds) από την ΜINOS-EMI/Universal.
Για τον σχεδιασμό και την καλλιτεχνική επιμέλεια του δίσκου, επιστρατεύτηκε ο Αθηναίος γραφίστας με έδρα το Λονδίνο, Νίκος Γεωργόπουλος, ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του δημιούργησε μία καμπάνια και ταυτότητα εμπνευσμένη από το skype και τις σχέσεις εξ αποστάσεως.
«Ο στόχος μου ήταν να δημιουργήσω μία συνεκτική εικόνα και ταυτότητα για τον Leon of Athens με την οποία θα συνοδευτεί οπτικά η περίοδος του ‘Xenox’» μας είπε και συνέχισε “Παίρνοντας ως αφετηρία το όνομα του δίσκου, δημιούργησα την καμπάνια, το website καθώς επίσης και τον κυρίως δίσκο εμπνεόμενος από στοιχεία με τα οποία έρχεται αντιμέτωπος κάποιος ο οποίος βρίσκεται ως ‘ξένος’ σε ένα καινούργιο μέρος. Η όλη καλλιτεχνική επιμέλεια είναι μία αναφορά στο skype και στις σχέσεις εξ αποστάσεως. Εν τέλει, είναι μία αναφορά στην ανάγκη για επικοινωνία με το περιβάλλον μας αλλά και με τον εαυτό μας».

     

Ο Νίκος Γεωργόπουλος είναι γραφίστας με έδρα το Λονδίνο όπου και διατηρεί το προσωπικό του γραφείο μέσω του οποίου αναλαμβάνει πρότζεκτς για πελάτες από τον χώρο της μουσικής, του πολιτισμού και της αρχιτεκτονικής. Παράλληλα είναι επισκέπτης καθηγητής στο London College of Fashion (UAL) όπου διδάσκει σύνθεση ενώ ταυτόχρονα είναι μόνιμο μέλος του τμήματος communication design της λονδρέζικης αρχιτεκτονικής εταιρίας HTA Design. Μερικοί από τους πελάτες του είναι η Frieze Art Fair, η Fashion Space Gallery, το Architecture Foundation, η EMI Music και το Hommage Collection.

One Response

  • thanasis

    Ή αλλιώς: «Εδω βλέπετε τη μεταμοντέρνα αισθητική που προσπαθεί διακαώς με την αφαίρεση, να εκφράσει μαξιμαλιστικές ιδέες. Εναποθέτοντας εικόνες επάλληλες, ο Αθηναίος στην ψυχή και Λονδρέζος στο μυαλό designer, μας ξανασυστήνει ενα ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΖΑΜΠΟΥΡΙΑΣΜΕΝΟ ΣΑΝ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ 3 ΗΜΕΡΩΝ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ στυλ.» μετά τιμής, ΘανάσηςΣτην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 18-09-2018 [0]

Επανασχεδίασε η Red Creative το λογότυπο του ΑΠΘ;

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 12-09-2018 [2]

Ο Βασίλης Μαρματάκης πίσω από την αφίσα και της νέας δουλειάς του Γιώργου Λάνθιμου

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 11-09-2018 [2]

Νέα ταυτότητα για τον ΣΚΑΪ από την ΝΟΜΙΝΤ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 31-07-2018 [1]

Mε ανανεωμένη ιστοσελίδα η Kommigraphics

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 21-07-2018 [0]

Νέα ιστοσελίδα για την Semiotik Design Agency

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 06-07-2018 [0]

Η AG Design Agency ανανεώνει την ταυτότητα της Viva Wallet

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 05-07-2018 [0]

Η δουλειά του Comeback Studio για το Netflix

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 04-07-2018 [0]

Η typical. δημιουργεί για το ελληνικό περίπτερο στη Biennale της Βενετίας

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 08-06-2018 [0]

Σχεδιασμός για τα My Greek Soap από τον Ιωάννη Εργελετζή.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 30-05-2018 [0]

Μια ακόμα αφίσα για το Athens Open Air Film Festival από τον Βασίλη Μέξηdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).