Ο Νίκος Γεωργόπουλος σχεδιάζει για τον Leon of Athens

05-03-2018

Ο Έλληνας indie-pop star με έδρα το Λονδίνο, Leon of Athens, μόλις κυκλοφόρησε το πολυ-αναμενόμενο album του «Xenos», σε παραγωγή του David Kosten (Bat for Lashes, Marina & the Diamonds) από την ΜINOS-EMI/Universal.
Για τον σχεδιασμό και την καλλιτεχνική επιμέλεια του δίσκου, επιστρατεύτηκε ο Αθηναίος γραφίστας με έδρα το Λονδίνο, Νίκος Γεωργόπουλος, ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του δημιούργησε μία καμπάνια και ταυτότητα εμπνευσμένη από το skype και τις σχέσεις εξ αποστάσεως.
«Ο στόχος μου ήταν να δημιουργήσω μία συνεκτική εικόνα και ταυτότητα για τον Leon of Athens με την οποία θα συνοδευτεί οπτικά η περίοδος του ‘Xenox’» μας είπε και συνέχισε “Παίρνοντας ως αφετηρία το όνομα του δίσκου, δημιούργησα την καμπάνια, το website καθώς επίσης και τον κυρίως δίσκο εμπνεόμενος από στοιχεία με τα οποία έρχεται αντιμέτωπος κάποιος ο οποίος βρίσκεται ως ‘ξένος’ σε ένα καινούργιο μέρος. Η όλη καλλιτεχνική επιμέλεια είναι μία αναφορά στο skype και στις σχέσεις εξ αποστάσεως. Εν τέλει, είναι μία αναφορά στην ανάγκη για επικοινωνία με το περιβάλλον μας αλλά και με τον εαυτό μας».

     

Ο Νίκος Γεωργόπουλος είναι γραφίστας με έδρα το Λονδίνο όπου και διατηρεί το προσωπικό του γραφείο μέσω του οποίου αναλαμβάνει πρότζεκτς για πελάτες από τον χώρο της μουσικής, του πολιτισμού και της αρχιτεκτονικής. Παράλληλα είναι επισκέπτης καθηγητής στο London College of Fashion (UAL) όπου διδάσκει σύνθεση ενώ ταυτόχρονα είναι μόνιμο μέλος του τμήματος communication design της λονδρέζικης αρχιτεκτονικής εταιρίας HTA Design. Μερικοί από τους πελάτες του είναι η Frieze Art Fair, η Fashion Space Gallery, το Architecture Foundation, η EMI Music και το Hommage Collection.

One Response

  • thanasis

    Ή αλλιώς: «Εδω βλέπετε τη μεταμοντέρνα αισθητική που προσπαθεί διακαώς με την αφαίρεση, να εκφράσει μαξιμαλιστικές ιδέες. Εναποθέτοντας εικόνες επάλληλες, ο Αθηναίος στην ψυχή και Λονδρέζος στο μυαλό designer, μας ξανασυστήνει ενα ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΖΑΜΠΟΥΡΙΑΣΜΕΝΟ ΣΑΝ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ 3 ΗΜΕΡΩΝ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ στυλ.» μετά τιμής, ΘανάσηςΣτην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 21-09-2020 [2]

Από την Red Creative τα 55α Δημήτρια

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 04-09-2020 [1]

Η οπτική ταυτότητα του 61ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 17-07-2020 [19]

H νέα ταυτότητα του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 14-05-2020 [6]

Εναλλακτική για μάσκες προσώπου

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 15-04-2020 [1]

Μια γραμματοσειρά εμπνευσμένη από τις ημέρες του Koρωνοϊού

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 29-03-2020 [0]

Επετειακός λογότυπος για το τα 200 χρόνια από το 1821 και από την Αμερικανική Πρεσβεία

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 20-03-2020 [0]

Σλοβένος γραφίστας εμπνέεται από τον COVID-19

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 14-02-2020 [0]

Η νέα ταυτότητα της Aegean

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 10-02-2020 [2]

Η Beetroot σχεδιάζει για τα 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 22-11-2019 [1]

Εναλλακτικές κινηματογραφικές αφίσες από τον Γιώργο Προμπονάdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).