Στρατηγική συνεργασία Designlobby.Asia και Hangzhou Architecture & Design Association

25-10-2014

Πρίν λίγες ημέρες, την Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014, η πλατφόρμα δικτύωσης και προώθησης Eλλήνων Creatives στην αγορά της Ασίας, Designlobby.Asia, διοργάνωσε ειδική εκδήλωση στο Design Hotel Fresh, στην Αθήνα φέρνοντας σε επαφή αρχιτέκτονες και designer από το Hangzhou με μέλη του Designlobby.Asia.

Κατά την εκδήλωση, που παρουσίασε ο αρχιτέκτων Σταύρος Μαρτίνος, αρχισυντάκτης του ηλεκτρονικού περιοδικού Archisearch.gr και ιστορικός αρχιτεκτονικής, υπεγράφησαν συμφωνίες στρατηγικής συνεργασίας από το Hangzhou Design Week και το Hangzhou Architecture & Design Association με τα αρχιτεκτονικά γραφεία των A&M Architects & Zege Architects, την πλατφόρμα Designlobby.Asia το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής και το Ελληνο-Κινεζικό Κέντρο Επιχειρηματικότητας καθώς και με τα περιοδικά Ελληνικές Κατασκευές και Archisearch.gr.

Παράλληλα, μέλη του Designlobby.Asia παρουσίασαν την δουλειά τους και ορισμένα case studies πάνω σε συγκεκριμένους τομείς ο καθένας: O αρχιτέκτων Δημήτρης Καραμπατάκης της εταιρίας K-studio μίλησε για ξενοδοχειακό σχεδιασμό, ο αρχιτεκτων Μηνάς Κοσμίδης για σχεδιασμό χώρων εστίασης, η διακεκριμένη φωτογράφος Λουίζα Νικολαϊδου για την σημασία της αρχιτεκτονικής φωτογραφίας, ενώ o Φάνης Απατάγγελος, του βραβευμένου γραφείου επικοινωνίας Kommigraphics για το σχεδιασμό των ιστοσελίδων αρχιτεκτονικών γραφείων.
Oι Κινέζεοι αρχιτέκτονες έκαναν on site επισκέψεις στα αρχιτεκτονικά γραφεία Zege και A&M architects, ενημερώθηκαν για τον τρόπο δουλειάς τους και συζήτησαν σχετικά με τρόπους συνεργασίας από κοινού για έργα στην Κίνα. Το Designlobby σχεδίασε μια σειρά αρχιτεκτονικών περιπάτων στην πόλη της Αθήνας και άλλων δράσεων.
Ανταποδίδοντας, ο πρόεδρος της ‘Ενωσης Αρχιτεκτόνων του Hangzhou πρόσκληση προς τους Έλληνες Σχεδιαστές για την Hangzhou Design Week.

Aυτή ήταν η δεύτερη εκδήλωση μέσα στο 2014 καθώς πρίν από μερικούς μήνες η Ένωση Αρχιτεκτόνων του Shenzhen είχε επισκεφθεί με την σειρά της την Ελλάδα και είχε υπογράψει αντίστοιχες συμφωνίες συνεργασίας με το Designlobby.Asia και τα μέλη του.
Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής, του Ελληνο-Κινεζικού Κέντρου Επιχειρηματικότητας και της Πρεσβείας της Κίνας στην Ελλάδα.

unnamed

One Response

  • Οραματιστής (有远见)

    Τα βραβεία που κρατάνε κάποιοι στα χέρια τους τα δώσανε στους εαυτούς τους; Εύγε, δηλαδή 祝贺!Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ, ΝΕΑ 19-03-2019 [0]

Ανακοινώθηκαν οι νικητές στα φετινά Ermis Awards Branding & Design

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ, ΝΕΑ 07-02-2019 [1]

Νέα τουριστική ταυτότητα για το Ηράκλειο Κρήτης

ΝΕΑ 25-01-2019 [0]

Οι Pi6 αποχαιρετούν την Αθήνα και μετακομίζουν στη Ντόχα

ΝΕΑ 06-12-2018 [0]

Άλλη μια χρονιά, άλλη μια αφίσα για το Πατρινό Καρναβάλι

ΝΕΑ 27-11-2018 [2]

Στα άκρα οι σχέσεις Ogilvy και Ermis Awards

ΝΕΑ 08-09-2018 [1]

Άλλη μια χρονιά θριάμβου για την Ελλάδα στα Pentawards

ΝΕΑ 28-08-2018 [0]

Έλληνας σχεδιαστής σε έκθεση του Βρετανικού Μουσείου

ΝΕΑ 24-08-2018 [0]

Τίτλοι τέλους για το TYPO Berlin

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΝΕΑ 03-08-2018 [0]

Μια διεθνής Τριενάλε Αφίσας, γεννιέται στην Κύπρο

ΝΕΑ 01-08-2018 [0]

Ψήφισμα συμπαράστασης της Ένωσης Γραφιστών Τουρκίαςdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).