Διαγωνισμός λογοτύπου σε 16 ημέρες από το ΙΚΑ

03-09-2013

«Το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων – Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Μισθωτών διενεργεί Πρόχειρο Διαγωνισμό (με πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος), για την υποβολή προτάσεων για το έργο “Δημιουργία λογοτύπου του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο.)”.
Οι ενδιαφερόμενοι εφόσον επιθυμούν μπορούν να προσέλθουν στην Υπηρεσία μας (Αγ. Κων/νου 16- 3ος όροφος, γραφ. 5) μέχρι την Δευτέρα 09/09/13 και ώρα 11.00 π.μ. προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τον εν λόγω διαγωνισμό…».

Τα παραπάνω αναφέρει σχετική προκήρυξη που υπάρχει στην επίσημη ιστοσελίδα του ΙΚΑ που φέρει ημερομηνία απόφασης 22/8 και ημερομηνία ανάρτησης 23/8, όπως φαίνεται εδώ.

Στην περίπτωση που θεωρείτε ότι ο χρόνος σας είναι αρκετός για μια τέτοιου είδους εργασία (και αφού μάλιστα έχει ήδη παρέλθη η μία εβδομάδα – αυτό όχι από λάθος του ΙΚΑ, είναι αλήθεια, αλλά από δική μας αδυναμία στον εντοπισμό της είδησης), τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι θα πρέπει:
– Ο λογότυπος να φέρει τα αρχικά (Κ.Ε.Α.Ο.) δηλαδή του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών και να διακρίνεται ότι το Κ.Ε.Α.Ο. επιτελεί έργο που αφορά και τα τέσσερα ταμεία: ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ.
– Να είναι πρωτότυπος και μοναδικός, όπως ορίζεται στον Νόμο περί του Δικαιώματος Πνευματικής Ιδιοκτησίας Ν.2121/1993 «Πνευματική ιδιοκτησία, συγγενικά δικαιώματα και πολιτιστικά θέματα» (ΦΕΚ 25/τΑ/4.3.1993)
– Να αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα το κεντρικό νόημα της εικόνας.
– Να υποδηλώνει αξιοπιστία ως επίσημο σήμα του ελληνικού κράτους
– Να είναι αναγνωρίσιμος, επιδεικτικός σε σμίκρυνση και σε μεγέθυνση χωρίς να χάνει την επικοινωνιακή του δύναμη, καθώς και λειτουργικό στη χρήση του ώστε να μπορεί να αναπαραχθεί σε οποιαδήποτε εφαρμογή (π.χ. πινακίδες, σφραγίδες, κάρτες, επιστολές αλληλογραφίας, φάκελοι αλληλογραφίας, ηλεκτρονική χρήση κλπ.)
– Να συνοδεύεται και με ανάλογο κείμενο αιτιολογίας/ επεξήγησης της σύλληψης της ιδέας από τον δημιουργό
– Να παραδοθεί ψηφιακά σε μορφή αρχείου jpeg σε έγχρωμη και ασπρόμαυρη έκδοση, σε ανάλυση τουλάχιστον 300 dpi.

Η διαδικασία επιλογής θα πραγματοποιηθεί από επιτροπή αξιολόγησης που θα συσταθεί για το σκοπό αυτό από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Οι προτάσεις θα κριθούν με βάση την αυθεντικότητα, την πρωτοτυπία και το συνολικό αισθητικό αποτέλεσμα. Επιπλέον θα ληφθούν υπόψη τα επικοινωνιακά χαρακτηριστικά και η δυνατότητα αναπαραγωγής του λογοτύπου σε όλα τα μέσα (εκτύπωση, internet, κλπ) και για όλες τις χρήσεις (π.χ. πινακίδες, σφραγίδες, κάρτες, επιστολές αλληλογραφίας, φάκελοι αλληλογραφίας, ηλεκτρονική χρήση κλπ.).

Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός για όλους (φυσικά ή νομικά πρόσωπα), ενώ στην καλύτερη πρόταση θα απονεμηθεί χρηματικό βραβείο ύψους €3.000.
Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να αποστείλει μέχρι τρείς (3) προτάσεις.

Οι πλήρεις πληροφορίες βρίσκονται εδώ

Screen Shot 2013-09-03 at 1.07.40 μ.μ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ ρητά αναφέρεται στην προκήρυξη ότι «…η σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα γνωστοποιηθεί και στις ιστοσελίδες της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας, του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, καθώς και της Ένωσης Εταιρειών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδας, καθώς και στην αρχική σελίδα του ιστοτόπου του ΙΚΑ ΕΤΑΜ», εμείς, έξι ημέρες πριν από τη διορία υποβολής συμμετοχών, πουθενά δεν την είδαμε αναρτημένη εκτός από τον ιστότοπο του ΙΚΑ και από αυτόν της Διαύγειας.

 

3 Responses

  • Βέρος Τζανταρμάς

    Που ‘σαι, Μαργέλο, να ξεκινήσεις τον χαβά;

  • Δημήτρης Κανελλόπουλος;

    Σαν κλάδος έχουμε αποτύχει, και έχουμε ευθύνη όλοι μας, είτε γιατί λαμβάνουμε μέρος σε αυτούς τους διαγωνισμούς, είτε γιατι μένουμε αμέτοχοι και δεν αντιδρούμε δυναμίκα. Αυτά τα χρήματα τα δίνουμε όλοι μας, οι πολίτες αυτού του τόπου, και δεν μπορούμε να μένουμε άπραγοι πια.

  • XAROS

    Μαλλον να χαρτζιλικώσουν κανένα δικό τους παιδί θέλουν και βιάζονται.Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 28-09-2020 [0]

Εκ νέου πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εικαστική αποτύπωση του λογότυπου τουριστικής προβολής της Σίφνου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 23-09-2020 [0]

Οι διακριθέντες των ΕΒΓΕ 2020 στα ADC*Europe Awards

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 10-09-2020 [0]

Σπάστε τα Τείχη το θέμα του 5ου Διεθνoύς Διαγωνισμού Αφίσας από το Graphic Stories Cyprus


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 21-07-2020 [0]

Έως €15.000 για τους νικητές του διαγωνισμού για την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστημικού Προγράμματος

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 01-06-2020 [4]

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας προσφέρει €1.000 για το νέο του λογότυπο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 29-05-2020 [0]

Ένα μυστήριο στον ανοικτό διαγωνισμό για το λογότυπό της Σίφνου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 03-05-2020 [1]

Διαγωνισμός για την τουριστική ταυτότητα της Κύπρου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 29-04-2020 [2]

Νέους λογότυπους αναζητά η ΕΡΤ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 17-04-2020 [0]

Πρόσκληση δημιουργίας από το περιοδικό gr design

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 18-02-2020 [2]

Διαγωνισμός λογοτύπου για τα 2500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλώνdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).