Ένα παιδί-θαύμα της οπτικής επικοινωνίας από το Hong Kong

19-04-2012

Ο Jonathan Mak Long είναι ένας νεαρός φοιτητής γραφιστικής από το Hong Kong, που πέρυσι τον Αύγουστο, αντλώντας έμπνευση από την αποχώρηση του Steve Jobs από το τιμόνι της Apple για λόγους υγείας, σχεδίασε (για χρήση απλά στο προσωπικό του blog) το μήλο της γνωστής εταιρείας, λευκό σε μαύρο φόντο, με τη φιγούρα του Jobs στη θέση του δαγκώματος.
Αρχικά, το σχέδιο αυτό δεν το πρόσεξαν ιδιαίτερα πολλοί. Η μοίρα όμως τα έφερε έτσι, που λίγους μήνες αργότερα (συγκεκριμένα τον περασμένο Οκτώβριο) ο Steve Jobs έχασε τη μάχη με την ασθένεια που τον ταλαιπωρούσε. Αυτό που ακολούθησε ήταν ότι μέσα στο γενικότερο κλίμα ενδιαφέροντος για τον εκλιπόντα, κάποιος ανάρτησε το συγκεκριμένο έργο του Jonathan, ακολούθησε κάποιος άλλος, και όπως συμβαίνει πλέον με τον κόσμο των κοινωνικών μέσων, δεν άργησε να γίνει “viral”. Όταν μάλιστα στον Jonathan αναφέρθηκε από το λογαριασμό του, ο ηθοποιός Ashton Kutcher (που σημειώστε έχει πάνω από δέκα εκατομμύρια followers), καταλαβαίνετε ότι η δημοσιότητα του έργου του πήρε μια άλλη τροπή…
Γρήγορα, οι επαγγελματικές προτάσεις προς τον 19χρονο (πρωτοετή ακόμα) φοιτητή άρχισαν να πέφτουν βροχή. Ο ίδιος κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία του, ξεκαθαρίζοντας ότι τον ενδιαφέρει να ολοκληρώσει πρώτα τις σπουδές του. Μία πρόταση όμως, του φάνηκε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα: ο Graham Fink, creative director της Ogilvy & Mather την Κίνας, είδε το σχέδιο και ανέθεσε στη γραμματέα του να βρει το δημιουργό του. «Επειδή δεν ξέραμε ποια σχολή παρακολουθούσε, μας πήρε αρκετό χρόνο να τον βρούμε. Πήραμε τηλέφωνο όλες τις σχολές του Hong Kong», λέει ο κ. Fink. Όταν ο νεαρός δημιουργός εντοπίστηκε, το στέλεχος της Ogilvy & Mather πήρε την πρώτη πτήση για το Hong Kong και συναντήθηκε μαζί του. Εντυπωσιασμένος από το πορτφόλιό του συνολικά, του έδωσε μια ανάθεση (ως εξωτερικός συνεργάτης).
Το αποτέλεσμα της ανάθεσης αυτής κυκλοφόρησε μόλις αυτήν την εβδομάδα. Πρόκειται για μια καμπάνια της Coca-cola, όπου το γνωστό της σήμα, σχηματίζεται από δύο χέρια που μεταφέρουν το γνωστό μπουκάλι του αναψυκτικού. Ο 20χρονος πλέον Jonathan, βρίσκεται πια στη Γερμανία, όπου χάρη σ’ ένα πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών παρακολουθεί μαθήματα στο  International School of Design της Κολωνίας. Σύντομα θα επιστρέψει στην πατρίδα του, και από τα λεγόμενά του, θα συνεχίσει να σπουδάζει, προτιμώντας να ολοκληρώσει αυτό που έχει ξεκινήσει. «Ελπίζω στο μέλλον να ξανασυνεργαστώ με τον κ. Fink, τον οποίο και ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη βοήθεια του» λέει και συνεχίζει «Δεν ξέρω όμως αν θέλω να ασχοληθώ με τη διαφήμιση. Προτιμώ να το ψάξω βαθύτερα πριν πάρω μια απόφαση για την καριέρα μου. Κι αυτό όμως θα γίνει στην ώρα του».

Δουλειές του Jonathan Mak Long μπορείτε να βρείτε εδώ

Το έργο που έφερε την προσοχή στον Jonathan Mak Long

One ResponseΣτην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 21-09-2020 [2]

Από την Red Creative τα 55α Δημήτρια

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 04-09-2020 [1]

Η οπτική ταυτότητα του 61ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 17-07-2020 [19]

H νέα ταυτότητα του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 14-05-2020 [6]

Εναλλακτική για μάσκες προσώπου

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 15-04-2020 [1]

Μια γραμματοσειρά εμπνευσμένη από τις ημέρες του Koρωνοϊού

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 29-03-2020 [0]

Επετειακός λογότυπος για το τα 200 χρόνια από το 1821 και από την Αμερικανική Πρεσβεία

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 20-03-2020 [0]

Σλοβένος γραφίστας εμπνέεται από τον COVID-19

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 14-02-2020 [0]

Η νέα ταυτότητα της Aegean

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 10-02-2020 [2]

Η Beetroot σχεδιάζει για τα 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 22-11-2019 [1]

Εναλλακτικές κινηματογραφικές αφίσες από τον Γιώργο Προμπονάdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).