Ένα μαύρο ρόδο σε γκραβούρα από τον Vladimir Radibratovic

07-05-2015

Το τσίπουρο “Μαύρο Ρόδο” από την ποτοποιεία Στουπάκη, παίρνει το όνομα καθώς και τα γευστικά χαρακτηριστικά του από την ποικιλία Μοσχάτο Μαύρο Τυρνάβου, γνωστή για το έντονο άρωμα τριαντάφυλλου.
Σε αυτό το γεγονός βασίστηκαν το concept και ο σχεδιασμός της ετικέτας, που δημιούργησε η Lowe Athens (με concept και art direction από τον Creative Director της εταιρείας, Παναγιώτη Τζεμπελίκο). Ένα κόκκινο τριαντάφυλλο ανθίζει από την καρδιά ενός τσαμπιού μαυροκόκκινου σταφυλιού, για να εκφράσει το έντονο άρωμα και τη μοναδική γεύση που ξεπηδά από κάθε γουλιά Μαύρο Ρόδο.
Παράλληλα, η χρήση της τεχνικής της γκραβούρας έχει στόχο να αναδείξει τη μακρόχρονη παράδοση του αυθεντικού τσίπουρου, για το οποίο μάλιστα χρησιμοποιούνται μικρά χάλκινα καζάνια απόσταξης.

«Η ιδέα είναι ποιητική. Εύκολα εξηγείται με τα λόγια, με εικόνα όμως το πράγμα δυσκολεύει» μας λέει ο εικονογράφος Vladimir Radibratovic και συνεχίζει: «τα πέταλα του τριαντάφυλλου βγαίνουν από ένα σκισμένο σταφύλι. Κάτι που δεν γίνεται στην πραγματικότητα, και άρα, που δεν περιμένει ο παρατηρητής. Ακόμα κι αν ήταν να εκτελεστεί με φωτογραφία θα ήταν δύσκολο να το καταλάβουμε, πόσο μάλλον με την “περιορισμένη” τεχνική των παράλληλων γραμμών της γκραβούρας. Διαφορετική είναι η υφή ενός ροδοδπέταλου (ελαφρύ) κι εντελώς διαφορετική του σταφυλιού. Αυτός είναι ο λόγος που αλλάζει η ροή των γραμμών στην εκτέλεση της εικονογράφησης».

003proshedio0FinaTsipourolBW0FinaMayroRodiTsipourolColoretiketa tsipouroumayro-rodoΣτην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 19-10-2020 [1]

Από την AG Design Agency η νέα ιστοσελίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 09-10-2020 [1]

Πώς η Lauren βρήκε μια θέση εργασίας

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 06-10-2020 [4]

Aναταραχή στην Ξάνθη με αφορμή… μια αφίσα

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 05-10-2020 [13]

Nέα οπτική ταυτότητα για την ΔΕΗ από την Beetroot

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 05-10-2020 [0]

Νέα γραμματοσειρά τίτλων από τους Όμηρο Παναγίδη και Βασίλη Γεωργίου

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 21-09-2020 [2]

Από την Red Creative τα 55α Δημήτρια

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 04-09-2020 [1]

Η οπτική ταυτότητα του 61ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 17-07-2020 [19]

H νέα ταυτότητα του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 14-05-2020 [6]

Εναλλακτική για μάσκες προσώπου

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 15-04-2020 [1]

Μια γραμματοσειρά εμπνευσμένη από τις ημέρες του Koρωνοϊούdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).