Ένα μαύρο ρόδο σε γκραβούρα από τον Vladimir Radibratovic

07-05-2015

Το τσίπουρο “Μαύρο Ρόδο” από την ποτοποιεία Στουπάκη, παίρνει το όνομα καθώς και τα γευστικά χαρακτηριστικά του από την ποικιλία Μοσχάτο Μαύρο Τυρνάβου, γνωστή για το έντονο άρωμα τριαντάφυλλου.
Σε αυτό το γεγονός βασίστηκαν το concept και ο σχεδιασμός της ετικέτας, που δημιούργησε η Lowe Athens (με concept και art direction από τον Creative Director της εταιρείας, Παναγιώτη Τζεμπελίκο). Ένα κόκκινο τριαντάφυλλο ανθίζει από την καρδιά ενός τσαμπιού μαυροκόκκινου σταφυλιού, για να εκφράσει το έντονο άρωμα και τη μοναδική γεύση που ξεπηδά από κάθε γουλιά Μαύρο Ρόδο.
Παράλληλα, η χρήση της τεχνικής της γκραβούρας έχει στόχο να αναδείξει τη μακρόχρονη παράδοση του αυθεντικού τσίπουρου, για το οποίο μάλιστα χρησιμοποιούνται μικρά χάλκινα καζάνια απόσταξης.

«Η ιδέα είναι ποιητική. Εύκολα εξηγείται με τα λόγια, με εικόνα όμως το πράγμα δυσκολεύει» μας λέει ο εικονογράφος Vladimir Radibratovic και συνεχίζει: «τα πέταλα του τριαντάφυλλου βγαίνουν από ένα σκισμένο σταφύλι. Κάτι που δεν γίνεται στην πραγματικότητα, και άρα, που δεν περιμένει ο παρατηρητής. Ακόμα κι αν ήταν να εκτελεστεί με φωτογραφία θα ήταν δύσκολο να το καταλάβουμε, πόσο μάλλον με την “περιορισμένη” τεχνική των παράλληλων γραμμών της γκραβούρας. Διαφορετική είναι η υφή ενός ροδοδπέταλου (ελαφρύ) κι εντελώς διαφορετική του σταφυλιού. Αυτός είναι ο λόγος που αλλάζει η ροή των γραμμών στην εκτέλεση της εικονογράφησης».

003proshedio0FinaTsipourolBW0FinaMayroRodiTsipourolColoretiketa tsipouroumayro-rodoΣτην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 10-02-2018 [0]

Ο Mike Rafail ανανεώνει την οπτική ταυτότητα του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 31-01-2018 [0]

Σχεδιασμός συσκευσιών και χαρακτήρων από την The comeback studio

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 30-01-2018 [1]

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δια χειρός Yell

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 27-01-2018 [2]

Νέα οπτική ταυτότητα για την Rockvision από το Designclub

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 19-01-2018 [0]

Η ΜΝΡ σχεδιάζει το νέο λογότυπο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 15-01-2018 [0]

Ο Neville Brody δημιουργεί για την Coca-cola

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ, ΝΕΑ 20-12-2017 [0]

Τα σήματα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2022

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 18-12-2017 [0]

Ένα ημερολόγιο για την καταπολέμηση του στίγματος στην ψυχική Υγεία

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 14-12-2017 [2]

Οι τίτλοι του Netflix εξελληνίζονται

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 04-12-2017 [0]

Χαρτοβασίλειον και Bob Studio συνεργάζονται για ένα ακόμα ημερολόγιοdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).