Ένα μαύρο ρόδο σε γκραβούρα από τον Vladimir Radibratovic

07-05-2015

Το τσίπουρο “Μαύρο Ρόδο” από την ποτοποιεία Στουπάκη, παίρνει το όνομα καθώς και τα γευστικά χαρακτηριστικά του από την ποικιλία Μοσχάτο Μαύρο Τυρνάβου, γνωστή για το έντονο άρωμα τριαντάφυλλου.
Σε αυτό το γεγονός βασίστηκαν το concept και ο σχεδιασμός της ετικέτας, που δημιούργησε η Lowe Athens (με concept και art direction από τον Creative Director της εταιρείας, Παναγιώτη Τζεμπελίκο). Ένα κόκκινο τριαντάφυλλο ανθίζει από την καρδιά ενός τσαμπιού μαυροκόκκινου σταφυλιού, για να εκφράσει το έντονο άρωμα και τη μοναδική γεύση που ξεπηδά από κάθε γουλιά Μαύρο Ρόδο.
Παράλληλα, η χρήση της τεχνικής της γκραβούρας έχει στόχο να αναδείξει τη μακρόχρονη παράδοση του αυθεντικού τσίπουρου, για το οποίο μάλιστα χρησιμοποιούνται μικρά χάλκινα καζάνια απόσταξης.

«Η ιδέα είναι ποιητική. Εύκολα εξηγείται με τα λόγια, με εικόνα όμως το πράγμα δυσκολεύει» μας λέει ο εικονογράφος Vladimir Radibratovic και συνεχίζει: «τα πέταλα του τριαντάφυλλου βγαίνουν από ένα σκισμένο σταφύλι. Κάτι που δεν γίνεται στην πραγματικότητα, και άρα, που δεν περιμένει ο παρατηρητής. Ακόμα κι αν ήταν να εκτελεστεί με φωτογραφία θα ήταν δύσκολο να το καταλάβουμε, πόσο μάλλον με την “περιορισμένη” τεχνική των παράλληλων γραμμών της γκραβούρας. Διαφορετική είναι η υφή ενός ροδοδπέταλου (ελαφρύ) κι εντελώς διαφορετική του σταφυλιού. Αυτός είναι ο λόγος που αλλάζει η ροή των γραμμών στην εκτέλεση της εικονογράφησης».

003proshedio0FinaTsipourolBW0FinaMayroRodiTsipourolColoretiketa tsipouroumayro-rodoΣτην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 19-04-2019 [0]

Στο Κόκκινο από την Komodo Design Studio

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 04-04-2019 [1]

Νέος λογότυπος για την ΓΣΕΒΕΕ από την Somethink*

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 27-03-2019 [1]

Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 07-03-2019 [2]

Aν η Κύπρος δεν ήταν μέλος της Ευρωζώνης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ, ΝΕΑ 07-02-2019 [1]

Νέα τουριστική ταυτότητα για το Ηράκλειο Κρήτης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 09-01-2019 [0]

Νέα ταυτότητα για τους ΑΝΕΛ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 31-12-2018 [0]

Η Design Ambassador και το Cursor Design παρουσιάζουν τους δώδεκα Θεούς του Ολύμπου

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 10-12-2018 [0]

Το Susami Creative Agency για την Μπιενάλε της Αθήνας

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 02-12-2018 [0]

Νέα τουριστική ιστοσελίδα για τον Δήμο Αγίου Νικολάου Κρήτης

ΆΡΘΡΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 24-11-2018 [0]

Πέντε ημιτελείς γραμματοσειρές του Bauhaus αναβιώνουν ξεπερνώντας τη ναζιστική επιβολήdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).