Nέα ταυτότητα για τα αναψυκτικά Λουξ

01-04-2011

Η Λουξ, με ιστορία που ξεκινά το 1950, κατέχει σταθερά την 3η θέση στην αγορά των αναψυκτικών και χυμών στην Ελλάδα, μετά από τις δυο γνωστές πολυεθνικές εταιρείες. Ένα από τα κυριότερα στοιχεία που τη διαφοροποιούν σε σχέση με τα δύο μεγαθήρια είναι ότι από το ξεκίνημά της μέχρι και σήμερα είναι μια αμοιγώς ελληνική επιχείρηση.
Με δεδομένο ότι είναι λοιπόν η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία του είδους της και ότι το μεγαλύτερο κομμάτι της παραγωγής της προορίζεται για την ελληνική αγορά, μας παραξένεψε όταν μάθαμε ότι τη νέα ταυτότητά της, την υπογράφει… ένα γαλλικό γραφείο.
Επικοινωνήσαμε με το διευθυντή Marketing της εταιρείας, κ. Πλάτωνα Μαρλαφέκα, και μάθαμε τις λεπτομέρειες, τόσο για το συγκεκριμένο σημείο, όσο και για ευρύτερα θέματα, όπως η επιλογή της συγκεκριμένης χρονικής στιγμής.

Γιατί επιλέξατε αυτή τη χρονική στιγμή για να προβείτε σε ανανέωση της εταιρικής σας ταυτότητας;
Η εταιρική μας ταυτότητα είχε παραμείνει η ίδια εδώ και επτά χρόνια και αποφασίσαμε ότι είναι καιρός πλέον να γίνει αυτή η αλλαγή. Η εταιρία είναι ένας οργανισμός που διαρκώς εξελίσσεται, γεγονός που θέλουμε να αποτυπώνεται και μέσα από την εταιρική μας εικόνα. Εξήντα χρόνια τώρα προσπαθούμε να  διατηρήσουμε αναλλοίωτο το βασικό “DNA” των προϊόντων μας, το οποίο στηρίζεται στις αξίες της ποιότητας και της γεύσης, ωστόσο κάθε εποχή έχει τους δικούς της επικοινωνιακούς κώδικες, στους οποίους πρέπει να βασιζόμαστε ώστε να το προβάλλουμε και να το επικοινωνούμε αποτελεσματικά στο καταναλωτικό κοινό.

Ποια είναι τα μηνύματα που πιστεύετε ότι επικοινωνεί ο νέος λογότυπος;
Στόχος μας είναι ο νέος λογότυπος να αποτυπώσει τη μοναδικότητα των προϊόντων μας, τη φρεσκάδα, τη φυσικότητα και την ποιότητα τους, με έναν πιο μοντέρνο τρόπο που να ανταποκρίνεται στη σημερινή αισθητική και παράλληλα να αναδεικνύει τη δυναμική της εταιρίας μας. Ο νέος λογότυπος είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένος με τη μέχρι τώρα εικόνα των προϊόντων μας, η οποία πλέον αποδίδεται με μια νέα εικαστική προσέγγιση που βασική επιδίωξη της είναι να τονίσει το «οικείο» brand και φυσικά τη δροσιστική φυσική του προέλευση.

Με ποια κριτήρια επιλέξατε το συγκεκριμένο γραφείο branding; Πιστεύετε ότι ένα γαλλικό γραφείο εύκολα μπορεί να πιάσει τον “παλμό” του Έλληνα καταναλωτή;
Η ανάθεση του συγκεκριμένου project έγινε μέσα από διαδικασία spec, στο οποίο συμμετείχαν τρεις ελληνικές εταιρίες και μία γαλλική. Η τελική απόφαση πάρθηκε με βάση το γεγονός ότι η συγκεκριμένη πρόταση της γαλλικής εταιρίας είχε καταφέρει να συλλάβει τη φιλοσοφία της εταιρίας μας και να την αποδώσει με τον πιο επιτυχημένο τρόπο. Ωστόσο θα πρέπει να επισημάνω ότι η ιδέα και το γενικότερο concept ήρθε απ’ έξω αλλά η υλοποίηση του πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα από την εταιρία WEWORK με την οποία συνεργαζόμαστε χρόνια, γνωρίζουν πολύ καλά τα προϊόντα μας και επιμελήθηκαν την άψογη εφαρμογή της ιδέας στις συσκευασίες μας.

Έχετε κάποιες αντιδράσεις από την αγορά;
Ναι, ήδη από την επαφή μας με τους συνεργάτες μας και με μεμονωμένες περιπτώσεις καταναλωτών έχουμε εισπράξει πολύ θετικές αντιδράσεις. Κατ’ αρχάς υπήρξε πολύ θετική ανταπόκριση στο γεγονός και μόνο της ανανέωσης της εικόνας, αλλά και ιδιαίτερα ενθαρρυντικά σχόλια σχετικά με την επιτυχημένη απόδοση των μηνυμάτων μας μέσα από αυτήν.Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 21-09-2020 [2]

Από την Red Creative τα 55α Δημήτρια

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 04-09-2020 [0]

Η οπτική ταυτότητα του 61ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 17-07-2020 [19]

H νέα ταυτότητα του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 14-05-2020 [6]

Εναλλακτική για μάσκες προσώπου

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 15-04-2020 [1]

Μια γραμματοσειρά εμπνευσμένη από τις ημέρες του Koρωνοϊού

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 29-03-2020 [0]

Επετειακός λογότυπος για το τα 200 χρόνια από το 1821 και από την Αμερικανική Πρεσβεία

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 20-03-2020 [0]

Σλοβένος γραφίστας εμπνέεται από τον COVID-19

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 14-02-2020 [0]

Η νέα ταυτότητα της Aegean

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 10-02-2020 [2]

Η Beetroot σχεδιάζει για τα 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 22-11-2019 [1]

Εναλλακτικές κινηματογραφικές αφίσες από τον Γιώργο Προμπονάdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).