Ολοκαίνουριος λογότυπος για την ebay

13-09-2012

Πριν από δεκαεπτά χρόνια, η eBay καθιέρωσε ένα νέο τρόπο αγοράς και πώλησης αγαθών: έφερε την επανάσταση στο χώρο του διαδικτύου δημιουργώντας την πιο επιτυχημένη ιστοσελίδα πλειστηριασμών. Έκτοτε, έχει προσφέρει τη δυνατότητα σε εκατομμύρια ανθρώπους όχι μόνο να “ξεφορτωθούν” κάποια από τα αντικείμενα που δε χρειάζονται πια, αλλά και να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση.
Έπειτα από δεκαεπτά χρόνια λοιπόν, η ebay παρουσίασε τον ανανεωμένο της λογότυπο. Σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας, ο νέος λογότυπος αντανακλά αυτό που η ebay είναι σήμερα: μια παγκόσμια διαδικτυακή αγορά, που προσφέρει μια καθαρή, σύγχρονη και συνεπή εμπειρία στους χρήστες/πελάτες της.

Η νέα έκδοση του λογοτύπου, πράγματι ωριμότερη και επάγγελματικότερη από την προηγούμενη, θα τεθεί σε εφαρμογή από τα μέσα Οκτωβρίου, τόσο στην ιστοσελίδα, όσο και σε καταχωρήσεις.

Η νέα καθαρότερη και επαγγελματικότερη έκδοση του λογοτύπου

Η αρχική έκδοση είχε μια περισσότερο προσιτή/ερασιτεχνική προσέγγιση

Έντυπη εφαρμογή

Εφαρμογή σε μαύρο φόντο

10 Responses

 • Hatillari

  Ως συχνός χρηστης του ebay μπορώ να πω ότι μου αρέσει οι καινούργια αλλαγή.

 • Χρήστος Πλασσαράς

  Αυτά βλέπουν οι πελάτες και σου λένε «έλα μωρέ, βάλε μια γραμματοσειρά σε μπλε και κόκκινο και είμαστε νταξ» και μετά από άπειρες δοκιμές με γραμματοσειρές – ή στην χειρότερη με εξελληνισμό ορισμένων γραμμάτων λατινικών γραμματοσειρών – σου απαιτούν να πληρωθείς με το ιλιγγιώδες ποσό των 40 ευρώ διότι «μια απλή γραμματοσειρά έβαλες, αν ήξερα πως θα μου ζήταγες τόσα θα το έκανα μόνος μου στο word,. Πάρε τώρα 40 ευρώ και τα λέμε»

 • Μανώλης Μορεσόπουλος

  Γι’ αυτό πρώτα δίνουμε την οικονομική μας προσφορά που περιλαμβάνει και την διαδικασία πληρωμής-αποπληρώμης του έργου, συμφωνεί ο πελάτης και αφου μας δώσει προκαταβολή (ναι ακόμα και σε αυτές τις εποχές τη ζητάς, μην σου πω είναι ποιο εύκολο τώρα) μετά ξεκινάμε φίλε Χρήστο.

 • Χρήστος Πλασσαράς

  @Μανώλη. Αυτό κάνω τα τελευταία 17 χρόνια και δεν αντιμετώπισα κάνένα πρόβλημα. Ελα όμως, που η «νέα» ελληνική «επιχειρηματικότητα» μου έστειλε έναν «άγγελό» της για να μου κάνει, με ελάχιστες αλλαγές, την παραπάνω κουβέντα.
  Και επειδή χρωστώ μια κριτική στο λογότυπο της ebay, η γνώμη μου είναι πως σε λίγο καιρό θα πνιγούμε σε μια θάλασσα από απλά και απλοικά λογότυπα. Θα προτιμούσα η ebay να κρατήσει λίγο από την «τσαχπινιά» του προηγούμενου λογοτύπου. Μου δείχνει σαν να ίσιωσε όλες τις παραμορφώσεις της προηγούμενης γραμματοσειράς.

 • Χριστίνα

  Παρότι λατρεύω το ebay – δε μου αρεσε και πολύ μωρέ…
  ίσως βεβαια συνήθισα και το άλλο τόσα χρόνια, ίσως δε μ’αρέσουν οι αλλαγές- ευτυχώς κράτησαν τα χρώματα. Αλλά τώρα που το σκέφτομαι ούτε το άλλο ήταν καταπληκτικό. Τι σου κάνει η συνήθεια!
  χ.γραφίστρια

 • Κώστας

  Γνωρίζουμε ποιαομάδα έκανε τον επανασχεδιασμό?

 • Giorgos

  υπερβολικά απλό… αν κρίνω από τα λογότυπα των Microsoft & Ebay μου φαίνεται ότι πλέον θα διαλέγουμε απλά μια γραμματοσειρά, θα διαλέγουμε κι ένα χρώμα (στην συγκεκριμένη περίπτωση 4!!) και θα λέμε ορίστε έκανα λογότυπο.. είπα minimalισμός ναι (εξάλλου αυτής της σχολής είμαι) αλλά αυτό πια είναι γελοίο. Άλλο minimalισμός άλλο απλοϊκότητα..

 • Giorgos

  Υ.Γ. και το προηγούμενο δεν μου πολυάρεζε, αλλά τουλάχιστον είχε μια τσαχπινιά που έμενε στο μυαλό του καταναλωτή. Αυτό πως στο καλό θα εντυπωθεί στην μνήμη? με τα χρώματα – ουράνιο τόξο? θα συνδεθεί συνειρμικά με την google..

 • Stefanson.

  @ Κώστας:
  Η εταιρεία Lippincott Brand Strategy and Design, η οποία είναι επίσης υπεύθυνη για τους πρόσφατους επανασχεδιασμούς του Shutterstock και των Starbucks.

 • Telalis

  Peite ta re guru tou sxediasmou …

  Sigoura to ebay san etairia pige stous xeiroterous gia na epanasxeidasoun to logo tous…Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 25-10-2020 [1]

Για πρώτη φορά στην ιστορία το ΤΙΜΕ “πειράζει” τον λογότυπο του

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 19-10-2020 [1]

Από την AG Design Agency η νέα ιστοσελίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 09-10-2020 [1]

Πώς η Lauren βρήκε μια θέση εργασίας

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 06-10-2020 [4]

Aναταραχή στην Ξάνθη με αφορμή… μια αφίσα

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 05-10-2020 [13]

Nέα οπτική ταυτότητα για την ΔΕΗ από την Beetroot

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 05-10-2020 [0]

Νέα γραμματοσειρά τίτλων από τους Όμηρο Παναγίδη και Βασίλη Γεωργίου

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 21-09-2020 [2]

Από την Red Creative τα 55α Δημήτρια

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 04-09-2020 [1]

Η οπτική ταυτότητα του 61ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 17-07-2020 [19]

H νέα ταυτότητα του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 14-05-2020 [6]

Εναλλακτική για μάσκες προσώπουdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).