Δείτε το video που δημιούργησε η nomint για την Google

23-04-2012

Πριν από λίγες εβδομάδες είχαμε αναφερθεί στο γραφείο που εγκαινίασε το ελληνικό motion graphics studio, nomint στο Λονδίνο. Αυτό που δεν γνωρίζαμε τότε ήταν ότι η πρώτη σημαντική ανάθεση ήταν ήδη στα σκαριά:
Η ΝΟΜΙΝΤ Λονδίνου, σε συνεργασία με τη ΝΟΜΙΝΤ Αθήνας και την εταιρεία της Google “Across the Pond”, δημιούργησε το προωθητικό βίντεο για το λανσάρισμα του Google Art Project, της μεγαλύτερης ψηφιακής πινακοθήκης στον κόσμο.

«Στα τέλη Φεβρουαρίου, λίγο αφού ανοίξαμε τα γραφεία μας στο Λονδίνο, η εταιρεία ‘Across the Pond’ (ATP), η οποία ανήκει στην Google, μας προσέγγισε για να συμμετάσχουμε σε ένα διαγωνισμό για τη δημιουργία ενός προωθητικού βίντεο για το Google Art Project» λέει ο Γιάννης Κωνσταντινίδης, συνιδρυτής και Creative Director της NOMINT. «Θέλαμε πολύ να κερδίσουμε αυτό το project. Δε σου δίνεται συχνά η ευκαιρία να εργαστείς για μια τόσο σημαντική εταιρεία και ιδιαίτερα για ένα έργο με τόσο μεγάλο αντίκτυπο στο σύγχρονο πολιτισμό. Μας δόθηκε μεγάλη δημιουργική ελευθερία σε όλα τα στάδια του έργου από τη σύλληψη της ιδέας μέχρι την υλοποίησή του. Ζητούμενο ήταν να τονιστούν όλα τα διαφορετικά και πολύ συναρπαστικά χαρακτηριστικά του Google Art Project. Από τη στιγμή που κερδίσαμε το διαγωνισμό είχαμε λιγότερο από ένα μήνα για να τελειοποιήσουμε τις ιδέες μας και να δημιουργήσουμε το βίντεο. Συνεργαστήκαμε στενά με την υπέροχη ομάδα της ATP στα πλαίσια ενός πολύ αυστηρού χρονοδιαγράμματος».

Το Art Project είναι κομμάτι της προσπάθειας της Google, να κάνει την τέχνη προσβάσιμη σε ένα ευρύτερο κοινό. Το “The Google Art Project” παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το Φεβρουάριο του 2011, σε συνεργασία με 17 μουσεία παγκοσμίως προσφέροντας διαδικτυακά 1000 εκθέματα. Τον περασμένο μήνα, το Art Project επεκτάθηκε δραματικά, καθώς συνεργάζεται πλέον με 151 μουσεία σε 40 χώρες, δίνοντας πλέον τη δυνατότητα σε πάνω από 30.000 έργα τέχνης να προβληθούν μέσω αυτού σε υψηλή ανάλυση.

«Η δημιουργία του Launch video για το Google Art Project ήταν μια δυνατή πρόκληση, αφού έπρεπε να λάβουμε υπόψιν μας μία σειρά από διαφορετικές και πάρα πολύ ενδιαφέρουσες εφαρμογές και να τις παρουσιάσουμε με τον πιο δημιουργικό τρόπο. Η νέα εμπειρία του Street View, η τεχνολογία Gigapixel, η τεράστια ποικιλία χιλιάδων έργων τέχνης από όλον τον κόσμο, οι προσωπικές πινακοθήκες καθώς και οι νέες δυνατότητες sharing στα social media. Αποφασίσαμε να συνδυάσουμε τις δύο πιο ενδιαφέρουσες, κατά την άποψή μας, πτυχές του Art Project: το μοναδικό χαρακτήρα αυτής της εμπειρίας να σε απορροφά στον κόσμο της τέχνης και την εκπληκτική εφαρμογή που σου δίνει τη δυνατότητα να μελετήσεις μία σειρά από έργα τέχνης σε τρομερή λεπτομέρεια. Το Google Art Project σε απορροφά στον μαγικό κόσμο της τέχνης και αυτό ακριβώς θέλαμε να εκφράσουμε μέσω του βίντεο».

Το Launch video του Google Art Project αποτελεί το πρώτο έργο που δημιουργεί η ΝΟΜΙΝΤ από τα νέα της γραφεία στο Λονδίνο. Τα νέα γραφεία άνοιξαν τις πόρτες τους στην αρχή του χρόνου και στεγάζονται στον αριθμό 13 της οδού Norton Folgate, βόρεια της Spitalfields Market, στην καρδιά του Shoreditch.

3 Responses

 • Μπάμπης Κ.

  magiko!

 • Yannis

  Ευχαριστούμε παρα πολύ Μπάμπη! 🙂

 • Ευάγγελος Κασσαβέτης

  Μια άρτια δουλειά που σέβεται και αναδεικνύει
  το περιεχόμενο και την ουσία του art project
  χωρίς να γίνεται αυτοσκοπός το ίδιο το video
  για να κλέψει την παράσταση και τις εντυπώσεις.
  Υπόδειγμα επικοινωνίας στην υπηρεσία του μηνύματος.
  Είναι τιμή όλων μας που είναι ελληνικό.
  Συγχαρητήρια στα παιδιά της nomint και εις ανώτερα.Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 17-07-2020 [19]

H νέα ταυτότητα του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 14-05-2020 [6]

Εναλλακτική για μάσκες προσώπου

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 15-04-2020 [1]

Μια γραμματοσειρά εμπνευσμένη από τις ημέρες του Koρωνοϊού

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 29-03-2020 [0]

Επετειακός λογότυπος για το τα 200 χρόνια από το 1821 και από την Αμερικανική Πρεσβεία

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 20-03-2020 [0]

Σλοβένος γραφίστας εμπνέεται από τον COVID-19

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 14-02-2020 [0]

Η νέα ταυτότητα της Aegean

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 10-02-2020 [2]

Η Beetroot σχεδιάζει για τα 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 22-11-2019 [1]

Εναλλακτικές κινηματογραφικές αφίσες από τον Γιώργο Προμπονά

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 17-11-2019 [2]

Η the brand team™ το rebranding του Parking του ΔΑΑ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 06-09-2019 [1]

Oι Έλληνες Πρόσκοποι γιορτάζουν 110 χρόνια παρουσίαςdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).