Η εξαιρετική δουλειά των Photoshopers στη Σαουδική Αραβία

02-10-2012
Τη λύπη της εξέφρασε  η γνωστή σουηδική αλυσίδα επίπλων και οικιακού εξοπλισμού IKEA, η οποία παραδέχθηκε ότι ο αντιπρόσωπός της αφαίρεσε όλες τις γυναίκες από τον κατάλογό της που κυκλοφόρησε στη Σαουδική Αραβία. Η ενέργεια αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση δύο γυναικών υπουργών στη Στοκχόλμη.

Το θέμα έφερε στο φως η σουηδική έκδοση της δωρεάν κυκλοφορίας εφημερίδας Metro, η οποία δημοσίευσε εικόνες από τους καταλόγους της ΙΚΕΑ και τις συνέκρινε με αυτές σε καταλόγους που κυκλοφορούν σε άλλες χώρες. Πολύ απλά, στον σαουδαραβικό κατάλογο οι φωτογραφίες είναι ίδιες με άλλες χώρες, με τη διαφορά ότι δε φαίνονται πουθενά οι γυναίκες.
Σύμφωνα με το ανακοινωθέν της ΙΚΕΑ, τα 3 καταστήματα στη Σαουδική Αραβία δεν ανήκουν στη σουηδική εταιρεία (όπως συνήθως συμβαίνει), αλλά τελούν υπό το καθεστώς του franchise (ΣΕ το ίδιο ισχύει και στην Ελλάδα). Παρ’ όλα αυτά, όλοι οι συνεργάτες στον κόσμο θα πρέπει να ακολουθούν ορισμένους όρους και προϋποθέσεις, πράγμα που σαφώς δε συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση. «Λυπούμαστε γι’ αυτό», αναφέρεται στο ανακοινωθέν και συνεχίζει «Θα έπρεπε να είχαμε αντιδράσει και να είχαμε συνειδητοποιήσει ότι ο αποκλεισμός των γυναικών από την σαουδαραβική εκδοχή του καταλόγου έρχεται σε σύγκρουση με τις αξίες του Ομίλου ΙΚΕΑ».

Από καθαρά επαγγελματική πλευρά πάντως, κάποιος θα πρέπει να συγχαρεί τους γραφίστες για τις ικανότητές τους στο Photoshop.

Tags:



Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΦΟΡΑ 21-05-2020 [0]

Μέσω ανοικτού διαγωνισμού αναζητά λογότυπο ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας

ΔΙΑΦΟΡΑ 07-04-2020 [0]

Πρωτοβουλία Ελλήνων γραφιστών σχετική με το COVID-19

ΔΙΑΦΟΡΑ 24-07-2019 [0]

Graphic Stories – Γραφιστορίες 

ΔΙΑΦΟΡΑ 10-05-2019 [0]

Architect Show 2019

ΔΙΑΦΟΡΑ 14-03-2019 [0]

Το Ίδρυμα Ωνάση ψηφιοποιεί και διαθέτει δωρεάν τη χειρόγραφη γραμματοσειρά του Καβάφη

ΔΙΑΦΟΡΑ 30-01-2019 [0]

Πολυτελή επενδυμένα κουτιά Luxury Packaging Rigid Boxes από την LPJ: μία προσιτή πολυτέλεια για όλους

ΔΙΑΦΟΡΑ 04-10-2018 [0]

Anthon Beeke 1940-2018

ΔΙΑΦΟΡΑ 22-01-2018 [0]

Διαγωνισμός αφίσας για την έξοδο του Μεσολογγίου

ΔΙΑΦΟΡΑ 05-12-2017 [0]

Find my Font: εφαρμογή αναγνώρισης γραμματοσειρών made in Greece

Έβδομη συνάντηση για το ελληνικό ντιζάιν στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση



designmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).