Έβδομη συνάντηση για το ελληνικό ντιζάιν στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

31-10-2017

H έβδομη (ετήσια) εκδήλωση για το βιομηχανικό σχεδιασμό, στο πλαίσιο του κύκλου Design Υπό Στέγη, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου. Οι παρουσιάσεις φέτος θα κινηθούν ως επί το πλείστον (αλλά όχι αποκλειστικά) γύρω από τη σχέση του design με το περιβάλλον. Η φετινή εκδήλωση θα κλείσει με την πρεμίερα για την Αθήνα του αφιερωμένου στον Στέργιο Δελιαλή και το Μουσείο Design ντοκιμαντέρ με τίτλο “Πώς να κλέψετε μια καρέκλα” που έχει σκηνοθετήσει ο Κωνσταντίνος Καμπούρογλου.

Οι προσκεκλημένοι εισηγητές θα προσεγγίσουν το θέμα από διαφορετικά σημεία εκκίνησης κι ένα ευρύ φάσμα προϊόντων και εφαρμογών (από μια καρέκλα έως ένα καταμαράν). Ο Σπύρος Κίζης (Kizi Design Studio) θα αναλύσει την περίπτωση της Artichair, της πρώτης καρέκλας από αγριαγγινάρα που έχει βρει το δρόμο της ως τα Selfridges του Λονδίνου. Ο Γιώργος Ζερβάκης (11% Design) θα παραθέσει σκέψεις, παρατηρήσεις, προβληματισμούς και κριτική από και προς ένα σχεδιαστή. Θα αναλύσει τη συνθήκη μέσα στην οποία κινείται το βιομηχανικό σχέδιο στην Ελλάδα. O Πάνος Βούλγαρης (Malvi) θα παρουσιάσει την περίπτωση του οικολογικού catamaran Marvin the Martian, το οποίο σχεδιάστηκε ώστε να αποτελέσει μία βιώσιμη εναλλακτική στις υπάρχουσες ενεργοβόρες πρακτικές των μηχανοκίνητων σκαφών. Ο Αλέξανδρος Κωτούλας (Alexquisite), πρόκειται να ασχοληθεί κυρίως με το θέμα των υλικών και τη σχέση αειφορίας και προϊόντων πολυτελείας.
Το συνεδριακό κομμάτι της βραδιάς θα κλείσει η Χριστίνα Μαρτίνη, η οποία θα αναλύσει την περίπτωση της Ancient Greek Sandals και τα βήματα που έγιναν ώστε να εξαχθούν τα σανδάλια στο εξωτερικό, τα προβλήματα και τα μαθήματα που εξήχθησαν, αλλά και για τα μελλοντικά σχέδια, τους στόχους και τα όνειρα του επιτυχημένου ελληνικού εγχειρήματος

Την έβδομη συνάντηση για το ελληνικό ντιζάιν θα κλείσει η προβολή (για πρώτη φορά στην Αθήνα) του ντοκιμαντέρ που δημιούργησε ο Κωνσταντίνος Καμπούρογλου για την εμβληματική προσωπικότητα του Στέργιου Δελιαλή και την περιπέτεια του Μουσείου Design της Θεσσαλονίκης. Τίτλος του ντοκιμαντέρ “Πώς να κλέψετε μια καρέκλα
Αξιζει να σημειωθεί ότι πρόσβαση στην προβολή του ντοκιμαντέρ θα έχουν μόνο οι κάτοχοι των πρώτων 150 εισιτηρίων της εκδήλωσης αλλά και επίσης, όλοι όσοι αγοράσουν εισιτήρια θα συμμετέχουν σε κλήρωση που θα έχει ως δώρο δυο αεροπορικά εισιτήρια για τη Φλόριδα των ΗΠΑ (προσφορά του γραφείου Aktina Travel Group).

Περισσότερες πληροφορίες, αλλά και εισιτήρια (που πάντα εξαντλούνται πριν την εκδήλωση), είναι διαθέσιμα εδώ

H συνάντηση για το βιομηχανικό σχεδιασμό πραγματοποιείται με τη φροντίδα του +DESIGN και της somethink* χορηγία της εταιρείας Πλαίσιο και του Aktina Travel Group.

 Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΦΟΡΑ 29-10-2020 Comments Off on HP Zbooks: Μένουμε δημιουργικοί εξ αποστάσεως

HP Zbooks: Μένουμε δημιουργικοί εξ αποστάσεως

ΔΙΑΦΟΡΑ 26-10-2020 [0]

Πανευρωπαϊκή πρόσκληση για καταγραφή ζημιών του δημιουργικού τομέα

ΔΙΑΦΟΡΑ 21-05-2020 [0]

Μέσω ανοικτού διαγωνισμού αναζητά λογότυπο ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας

ΔΙΑΦΟΡΑ 07-04-2020 [0]

Πρωτοβουλία Ελλήνων γραφιστών σχετική με το COVID-19

ΔΙΑΦΟΡΑ 24-07-2019 [0]

Graphic Stories – Γραφιστορίες 

ΔΙΑΦΟΡΑ 10-05-2019 [0]

Architect Show 2019

ΔΙΑΦΟΡΑ 14-03-2019 [0]

Το Ίδρυμα Ωνάση ψηφιοποιεί και διαθέτει δωρεάν τη χειρόγραφη γραμματοσειρά του Καβάφη

ΔΙΑΦΟΡΑ 30-01-2019 [0]

Πολυτελή επενδυμένα κουτιά Luxury Packaging Rigid Boxes από την LPJ: μία προσιτή πολυτέλεια για όλους

ΔΙΑΦΟΡΑ 04-10-2018 [0]

Anthon Beeke 1940-2018

ΔΙΑΦΟΡΑ 22-01-2018 [0]

Διαγωνισμός αφίσας για την έξοδο του Μεσολογγίουdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).