Πρωτοβουλία προώθησης και προβολής του ελληνικού design από τον ΟΒΙ

17-05-2013

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) διοργανώνει σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την προστασία των Κοινοτικών σχεδίων (OHIM), Έκθεση με τίτλο «Greek Design=Good Design», που στοχεύει να προβάλλει και να προωθήσει το ελληνικό design.
Για το σκοπό αυτό ο ΟΒΙ προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους δημιουργούς – designers να υποβάλουν τα δημιουργήματά τους για συμμετοχή στην έκθεση, η οποία θα εστιάζεται σε 5 κλάδους:
• Κόσμημα
• Συσκευασία
• Έπιπλο
• Ένδυση-Υπόδηση
• Χρηστικό αντικείμενο

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για συμμετοχή στην έκθεση μέχρι την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013. Η επιλογή των εκθεμάτων θα πραγματοποιηθεί από επιτροπή εμπειρογνωμόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ο εκθεσιακός χώρος, όπως και όλη η προβολή της έκθεσης και των εκθεμάτων προσφέρεται δωρεάν από τους διοργανωτές.
Στην έκθεση αυτή, δίνεται η ευκαιρία τόσο σε γνωστούς, όσο και σε νέους σχεδιαστές, που παράγουν ποιοτικό design αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα να το αναδείξουν και να το προωθήσουν, να προβάλουν τα δημιουργήματά τους και τις ικανότητές τους και να ανοίξουν δυνατότητα επαγγελματικής και επιχειρηματικής εξέλιξης.
Ταυτόχρονα, δίνεται η ευκαιρία σε επιχειρηματίες των προαναφερόμενων κλάδων να γνωρίσουν το ελληνικό design  και να το ενσωματώσουν στη γραμμή παραγωγής τους. Γενικότερα, όμως, δίνεται η δυνατότητα και στο ευρύ κοινό στην Ελλάδα –αλλά και στο εξωτερικό- να γνωρίσει το νέο ελληνικό design, τις δυνατότητες και τη δυναμική του και να εντάξει τη χρήση του στην καθημερινότητά του ή στον επαγγελματικό / επιχειρηματικό του χώρο.
Η διοργάνωση της έκθεσης, αποτελεί συνέχεια της προσπάθειας του ΟΒΙ να συμβάλει στην ανάπτυξη του κλάδου του design στην Ελλάδα, μετά από τα δύο επιτυχημένα Συνέδρια που διοργάνωσε το Δεκέμβριο του 2012 στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, με τίτλο «Good Design=Good Business», που απευθυνόταν στους δημιουργούς και τον επιχειρηματικό κόσμο.
Το μήνυμα που ο ΟΒΙ θέλει να μεταδώσει μέσα από αυτές τις ενέργειές του, είναι η άμεση ανάγκη για δημιουργία και χρήση του design από τις παραγωγικές μονάδες, προκειμένου να αυξήσουν την αναγκαιότητά του και να μπορέσουν να ενταχθούν στη διεθνή αγορά. Ταυτόχρονα, οι μεμονωμένοι δημιουργοί πρέπει να αναπτύξουν εκτός από τη δημιουργικότητά τους και την επιχειρηματικότητά τους, εκμεταλλευμένοι εμπορικά τα δικαιώματά των δημιουργημάτων τους, ακόμη και όταν δε μπορούν να τα παράγουν. Πρώτο όμως και απαραίτητο βήμα, τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους δημιουργούς, είναι να προβούν σε προστασία των δημιουργημάτων τους.
Ο ΟΒΙ, μοναδικός φορέας στην Ελλάδα για την προστασία των δικαιωμάτων των βιομηχανικών σχεδίων (design)  αλλά και των ευρεσιτεχνιών, στηρίζει την καινοτομία και προσπαθεί μέσα από αυτές τις ενέργειες να προσφέρει στην ανάπτυξη τόσο της καινοτομίας όσο και της οικονομίας που αυτή  συνεπάγεται στον τόπο,  γεγονός που αποτελεί το βαθύτερο στόχο του, πολύτιμο στους καιρούς που διανύει η χώρα μας.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Β. Μακρή, 210-6183618,  mpara@obi.gr και στην ιστοσελίδα του ΟΒΙ

greekdesign_gooddesign_afisa

 

3 Responses

  • Aravani Ioanna

    signomi alla mporei na mou pei kapoios poia einai h grammatoseira pou xrhsimopoieite?? tin psaxnw edw kai kairo!! eyxaristw…

  • Βιβή Μακρή

    k2design !

  • Συνεννόηση Μπουζούκι

    24 stigmes me 30ari diastixoΣτην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΦΟΡΑ 21-05-2020 [0]

Μέσω ανοικτού διαγωνισμού αναζητά λογότυπο ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας

ΔΙΑΦΟΡΑ 07-04-2020 [0]

Πρωτοβουλία Ελλήνων γραφιστών σχετική με το COVID-19

ΔΙΑΦΟΡΑ 24-07-2019 [0]

Graphic Stories – Γραφιστορίες 

ΔΙΑΦΟΡΑ 10-05-2019 [0]

Architect Show 2019

ΔΙΑΦΟΡΑ 14-03-2019 [0]

Το Ίδρυμα Ωνάση ψηφιοποιεί και διαθέτει δωρεάν τη χειρόγραφη γραμματοσειρά του Καβάφη

ΔΙΑΦΟΡΑ 30-01-2019 [0]

Πολυτελή επενδυμένα κουτιά Luxury Packaging Rigid Boxes από την LPJ: μία προσιτή πολυτέλεια για όλους

ΔΙΑΦΟΡΑ 04-10-2018 [0]

Anthon Beeke 1940-2018

ΔΙΑΦΟΡΑ 22-01-2018 [0]

Διαγωνισμός αφίσας για την έξοδο του Μεσολογγίου

ΔΙΑΦΟΡΑ 05-12-2017 [0]

Find my Font: εφαρμογή αναγνώρισης γραμματοσειρών made in Greece

Έβδομη συνάντηση για το ελληνικό ντιζάιν στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάσηdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).